Άρης: Σκληρό μάθημα στη βαριά ήττα (72-100) από τη Χαποέλ Τελ Αβίβ στο Nick Galis Hall

Άρης: Σκληρό μάθημα στη βαριά ήττα (72-100) από τη Χαποέλ Τελ Αβίβ στο Nick Galis Hall

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Μαντζούκας

bet365

Το επίπεδο της Χαποέλ Τελ Αβίβ αποδείχθηκε δυσθεώρητο για τον Άρη καθώς γνώρισε βαριά ήττα (72-100) από την ισραηλινή ομάδα σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Nick Galis Hall.

Στο πιο δυνατό τεστ προετοιμασίας και απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Eurocup, ο Άρης δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και να... κρύψει την τεράστια διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έκανε πολύ κακό παιχνίδι, υστέρησε σε όλους τους τομείς του αγώνα και η Χαποέλ Τελ Αβίβ των Μπέβερλι, Καμπόκλο, Μόντλεϊ, Ανγκόλα, Φόστερ και γενικώς ενός λαμπερού ρόστερ έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ. Η εικόνα της ελληνικής ομάδας ήταν σαφέστατα καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όχι όμως τόσο αρκετή για να μαζέψει τη διαφορά.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε εφιαλτικά για την ελληνική ομάδα η οποία δεν ήταν απλά δύο ταχύτητες κάτω από τη Χαποέλ Τελ Αβίβ αλλά ήταν κακή σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Κι αντί να ματσάρει την τεράστια διαφορά ποιότητας μέσα από την άμυνα, αυτή έδωσε το δικαίωμα στην ισραηλινή ομάδα να ξεκινήσει με 6/8 τρίποντα εξασφαλίζοντας διαφορά δεκαέξι πόντων (8-24) έπειτα από τέσσερα λεπτά αγώνα. Ο Άρης δεν είχε ούτε ριμπάουντ κι έτσι η Χαποέλ είχε τη δυνατότητα δεύτερων επιθέσεων. Κυρίως όμως έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο (έντεκα στην πρώτη περίοδο!) από τα οποία η ομάδα του Στέφανου Δέδα βρήκε ένα σωρό πόντους στο ανοιχτό γήπεδο (14-35, 10’).

Κανένα από τα σχήματα του Γιάννη Καστρίτη δεν άλλαξε την πορεία του αγώνα καθώς η Χαποέλ κυριάρχησε στη ρακέτα με τον Τζόναθαν Μόντλεϊ (11π.), βρήκε πόντους και από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο όπως ο Μπράιαν Ανγκόλα (12π.) ενώ οι Φόστερ, Μπέβερλι δεν είχαν την παραμικρή δυσκολία σε οργάνωση και εκτέλεση. Αντιθέτως, ο Άρης δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι. Κι έτσι η διαφορά αυξήθηκε ακόμη περισσότερο (21-47, 16’) φτάνοντας έως και το +32 (28-60) στο τέλος του ημιχρόνου.

Εφαρμόζοντας άμυνα ζώνης και ξεκινώντας με 3/3 τρίποντα ο Άρης προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά (37-62, 23’) στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Κυρίως όμως έβαλε περισσότερη ένταση στην άμυνα μέσα από την οποία βρήκε ρυθμό στην επίθεση. Εκεί είχε κάτι που δεν το βρήκε στο πρώτο ημίχρονο. Το μακρινό σουτ. Οι «κίτρινοι» ήταν αποτελεσματικοί και με επιμέρους σκορ 27-18 στην 3η περίοδο μείωσαν σε 55-78 (30’).

Στην τελευταία περίοδο η Χαποέλ ανέκτησε τα ηνία του αγώνα με πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Καμπόκλο ο οποίος έπαιζε χωρίς αντίπαλο (61-90, 36'). Η διαφορά των 34 πόντων (61-95) ήταν η μεγαλύτερη που σημειώθηκε στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 14-35, 28-60, 55-78, 72-100

ΑΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Μπανκς 2, Νόλεϊ 2, Τολιόπουλος 8(2), ΝτεΤζούλιους 17(2), Χατζηδάκης 6, Μποχωρίδης 9 (2), Κλέι 5(1), Γούντμπερι 5(1), Ρόμπερτς 4, Χοτζ 3(1), Μαντζούκας 11(3)

ΧΑΠΟΕΛ Τ.Α. (Στέφανος Δέδας): Μόντλεϊ 13, Ράγκλαντ 5(1), Παλατίν 11(2), Τίμορ, Ανγκόλα 20(4), Μπλέιζερ 5(1), Φόστερ 13(3), Μπέβερλι 11(3), Γουέινραϊτ 6, Καμπόκλο 16(1)

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα