Μαρούσι: Η διαδρομή από το Σαπόρτα στην Euroleague και την μεγάλη επιστροφή (vid)

Μαρούσι: Η διαδρομή από το Σαπόρτα στην Euroleague και την μεγάλη επιστροφή (vid)

Μαρούσι Σαπόρτα

bet365

Το Μαρούσι ετοιμάζεται να δώσει τον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα μετά από 14 χρόνια, με την ομάδα των βορείων προαστίων να θέλει να ξαναζήσει τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, οι οποίες δεν ήταν λίγες.

Το Μαρούσι αντιμετωπίζει την Πέτζα από το Κόσοβο για τα προκριματικά του Europe Cup, με τους δύο αγώνες να διεξάγονται στο κλειστό του Αγίου Θωμά κατόπιν συνεννόησης των δύο ομάδων. Το πρώτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για απόψε στις 20:30 με τον επαναληπτικό να γίνεται δύο μέρες μετά (26/9-20:30).

Αυτή θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή «δοκιμασία» για το Μαρούσι μετά το 2010, με τους «κίτρινους» να είχαν αγωνιστεί τότε στην Euroleague. Όμως για να εντοπιστεί η πρώτη εκτός των συνόρων «μάχη» για την ομάδα του Αμαρουσίου, το ημερολόγιο πρέπει να γυρίσει πίσω στο φθινόπωρο του 1978, περίπου 46 χρόνια πριν.

Οι «λύκοι» συνολικά έχουν αγωνιστεί για 12 σεζόν στην Ευρώπη έχοντας απολογισμό έναν τίτλο (2001), έναν χαμένο τελικό (2004), έναν αποκλεισμό στα ημιτελικά (2002) και τρεις αποκλεισμούς στα προημιτελικά (2000, 2005, 2006). Παράλληλα, στο σύνολο 148 ευρωπαϊκών αγώνων έχουν απολογισμό 87 νίκες και 61 ήττες.

Η πρώτη... φωταγώγηση(1979)

Την αγωνιστική περίοδο 1977-78 η ομάδα της Αττικής τερμάτισε στην θέση του Ελληνικού πρωταθλήματος και παράλληλα εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τη συμμετοχή της στα κύπελλα Ευρώπης. Το Μαρούσι αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο του κυπέλλου Κόρατς την Αυστριακή Μίλντ Σορτ της Βιέννης, από την οποία ηττήθηκε εκτός έδρας με το βαρύ 114-77 στον πρώτο αγώνα. Παρά την επικράτηση των «λύκων» των βορείων προαστίων στον επαναληπτικό της Αθήνας με σκορ 73-72, με καλάθι του Φωσσέ στο τέλος, το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αμαρουσίου έλαβε τέλος, με τη νίκη ωστόσο να πανηγυρίζεται... έξαλλα και τον δήμαρχο της πόλης να φωταγωγεί την πόλη εκείνο το βράδυ.

Η πρώτη... επιστροφή (2000)

Το 1998 το Μαρούσι επέστρεψε στην Α1 και κατευθείαν «κλείδωσε» την ευρωπαϊκή έξοδο για την επόμενη σεζόν, μετά από 21 χρόνια. Αφού τερμάτισε στην 8η θέση στο Ελληνικό πρωτάθλημα, αγωνίστηκε ξανά στο κύπελλο Κόρατς της σεζόν 1999-2000. Το Μαρούσι στη φάση των «64» είχε στον όμιλο του τις Μακάμπι Ραμάτ Γκαν από το Ισραήλ, την Ζάγκρεμπ από την Κροατία και την Σπάρτα Πράγας από την Τσεχία, τερματίζοντας δεύτερο με απολογισμό 4 νίκες και 2 ήττες, «τσεκάροντας» το εισιτήριο του για την φάση των «32».

Εκεί διασταυρώθηκε με την Σουηδική Μάτζικ Μπόρας την οποία απέκλεισε με το εμφατικό 89-74, στον «Άγιο Θωμά» το οποίο στάθηκε αρκετό για το «άλμα» στους «16» παρά την εκτός έδρας ήττα με 81-75. Το Μαρούσι συνέχισε και στην επόμενη φάση να αξιοποιεί την έδρα του, καθώς ηττήθηκε στον εκτός έδρας αγώνα με την Χάποελ Γαλίλ Ελυόν του Ισραήλ με 80-77, όμως στον επαναληπτικό της Αθήνας την «ισοπέδωσε» με 70-54.

Φτάνοντας στα προημιτελικά της διοργάνωσης το Μαρούσι κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της πανίσχυρης Ισπανικής Μάλαγα. Η μετέπειτα φιναλίστ της διοργάνωσης έβαλε «φρένο» στην ομάδα του Αμαρουσίου, το οποίο γνώρισε δύο ήττες με σκορ 77-58 και 63-60, αποχαιρετώντας όμως με ψηλά το κεφάλι την διοργάνωση, βάζοντας τις βάσεις για τις επόμενες χρονιές.

Κορυφαίος για τους «λύκους» ήταν ο Αμερικανός γκαρντ, Αράφ Ομάρ Αμάγια που ολοκλήρωσε το τουρνουά με μέσο όρο 18,3 πόντους και 9,1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, εκτελώντας με 40% από το τρίποντο και 55% από το δίποντο.

Το «έπος» της Πολωνίας και η στέψη (2001)

Το 2000, παρότι το Μαρούσι τερμάτισε στη 10η θέση του Ελληνικού πρωταθλήματος, κατάφερε να «τρυπώσει» στις «ευρωπαϊκές θέσεις», μετά την μη αδειοδότηση του Πανιωνίου. Στη φάση των «24» του κυπέλλου Σαπόρτα, οι Μαρουσιώτες στον όμιλο με τις Βαλένθια (Ισπανία), Ελάν Σαλόν (Γαλλία), Χάποελ Γαλίλ Ελυόν (Ισραήλ), Καρσίγιακα (Τουρκία) και Λάσκο (Σλοβενία), τερμάτισαν στη 2ην θέση με απολογισμό 7 νίκες και 3 ήττες και πέρασαν με άνεση στη φάση των «16».

Βαγγέλης Αλεξανδρής

Εκεί, η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή βρήκε στον δρόμο της τον Άρη, σε έναν Ελληνικό «εμφύλιο». Στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη το Μαρούσι επικρατεί με σκορ 88-76 το οποίο έμελλε να είναι καθοριστικό. Στο παιχνίδι στην Αθήνα ο Άρης δεν κατέβηκε ποτέ λόγω άρνησης των παικτών του ύστερα από μη καταβολή δεδουλευμένων, με αποτέλεσμα ο αγώνας να κατοχυρωθεί στο Μαρούσι με 20-0 και την ομάδα των βορείων προαστίων να προκρίνεται στα προημιτελικά για δεύτερη σερί χρονιά.

Στους «8» το Μαρούσι ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν αστειεύεται. Διέλυσε με δύο «ηχηρές» 100άρες την Γερμανική Βόννη (102-82/101-91), με τον Αμερικανό Τζίμι Όλιβερ να κάνει «πάρτι» στα προημιτελικά με μέσο όρο 31 πόντους και έκανε ένα ακόμα βήμα για το «θαύμα».

Στους ημιτελικούς κόντρα στην Ρωσική Ούνιξ Καζάν έσπασαν κυριολεκτικά «καρδιές». Στο πρώτο παιχνίδι στη Ρωσία, η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή γνώρισε την ήττα με σκορ 95-87, όμως αυτό που ακολούθησε λίγες μέρες μετά στο «ασφυκτικά» γεμάτο κλειστό του «Αγίου Θωμά», ανήκει πλέον στην «σφαίρα» του θρύλου. Η Ούνιξ έφτασε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να προηγείται με σκορ 47-32 και σε συνδυασμό με το +8 του πρώτου ματς βρισκόταν με το ένα πόδι στον τελικό της Βαρσοβίας. Το Μαρούσι όμως βρήκε ηρωικά ψυχικά αποθέματα, πήρε σχεδόν κάθε διαθέσιμο ριμπάουντ και έκανε την ανατροπή των 23 πόντων μέσα σε ένα ημίχρονο(!). Με «διαστημικούς» τους Αμάγια, Όλιβερ, Εφτίμοφ και Νικολαϊδη, επικράτησε των Ρώσων με σκορ 93-81 υπερκαλύπτοντας τη διαφορά της πρώτης αναμέτρησης, εν μέσω... πανδαιμόνιου.

Ο τελικός της Βαρσοβίας στις 17 Απριλίου το 2001 ανάμεσα στο Μαρούσι και την Γαλλική Σαλόν ήταν χωρίς καμία υπερβολή, βγαλμένος από «σενάρια του χόλιγουντ». Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα του σκορ καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, μπροστά σε πάνω από 3000 φίλους και των δύο ομάδων. Με το σκορ στο 72-69 υπέρ του Αμαρουσίου και 15 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη, η Γαλλική ομάδα ευστόχησε σε τρίποντο με τον Όουενς , ισοφαρίζοντας σε 72-72. Στη συνέχεια η Σαλόν επέλεξε να κάνει φάουλ στον Σωτήρη Νικολαίδη στέλνοντας τον στη γραμμή των βολών και παράλληλα στο ραντεβού του με την ιστορία.

Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ ευστόχησε και στις 2 βολές, με τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή στην επόμενη φάση να παίζουν την... άμυνα της ζωής τους και την Σαλόν να μη καταφέρνει να σκοράρει, οδηγώντας το Μαρούσι στην κορυφή της Ευρώπης επικρατώντας στον τελικό του κυπέλλου Σαπόρτα με σκορ 74-72. Η πόλη του Αμαρουσίου φωταγωγήθηκε μετά τον θρίαμβο της ομάδας και οι παίκτες έχαιραν υποδοχή... ηρώων.

Μαρούσι Σαπόρτα

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 33-38, 51-60, 72-74

ΣΑΛΟΝ ΣΑΟΝΕ: Τζάκσον 13 (2), Όουενς 7 (1), Λι 19 (4), Γκούλιας 10, Τόμιτς, Οστρόφσκι 13 (1), Βεσπασιέν, Αΐ 6 (2), Ζιφά 4.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Αλεξανδρής): Φαλέκας 13 (1), Μασλαρινός 4, Όλιβερ 31 (3), Αμάγια 17 (1), Εφθίμοφ 7(18 ριμπάουντ), Νικολαΐδης 2, Μαρμαρινός, Βουρτζούμης.

Η επιστροφή στο Κόρατς και το «ταξίδι» στα ημιτελικά(2002)

Σπανούλης Μαρούσι

Το 2001 το Μαρούσι κατετάγη 7ο στο Ελληνικό πρωτάθλημα και κέρδισε τη συμμετοχή του στο κύπελλο Κόρατς. Με τον τότε «φέρελπι» 19χρονο πρωτοεμφανιζόμενο Βασίλη Σπανούλη στο ρόστερ του, στη φάση των «64» το Μαρούσι αποκλείει την Βοσνιακή Σιρόκι, από την οποία ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης με σκορ 94-85, αλλά την «καθάρισε» στον ''Άγιο Θωμά» με σκορ 87-61.

Στους «32» το Μαρούσι έχει στον όμιλο του τις Ντιζόν (Γαλλία), Οβαρένς (Πορτογαλία) και Βαγιαδολίδ (Ισπανία) και προκρίνεται ως πρώτο στην επόμενη φάση με απολογισμό 5 νίκες και 1 ήττα. Στην φάση των «16» ξεπερνά άνετα το εμπόδιο της Σερβικής Χέμοφαρμ με δύο νίκες (71-69, 85-71) και προκρίνεται στους «8» της διοργάνωσης.

Στα προημιτελικά του θεσμού το Μαρούσι θα έρθει αντιμέτωπο με την δυνατή Φουενλαμπράδα από την Ισπανία. Στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα θα γνωρίσει την ήττα με 84-82, στην Αθήνα όμως θα επικρατήσει ξανά ο «νόμος» του ''Αγίου Θωμά». Οι Μαρουσιώτες θα πάρουν μεγάλη νίκη με σκορ 73-63 και θα σημειώσουν ακόμα μια σπουδαία επιτυχία με την πρόκριση τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στους «4» θα πέσουν πάνω στην ισχυρή Λοκομοτίβ Κουμπάν από την Ρωσία. Το Μαρούσι θα επικρατήσει και πάλι στον εντός έδρας αγώνα του με σκορ 91-86, το οποίο όμως δεν στάθηκε αρκετό για να προκριθεί σε έναν ακόμα τελικό, καθώς στον επαναληπτικό της Ρωσίας γνώρισε την ήττα με σκορ 75-67 και αποχαιρέτησε περήφανα την διοργάνωση.

Ο Αμερικανός Τζίμι Όλιβερ ήταν ο κορυφαίος του τουρνουά για το Μαρούσι που ολοκλήρωσε την διοργάνωση με 22,5 πόντους ανά αγώνα. Ο Βασίλης Σπανούλης σε 4 αγώνες πρόλαβε να πετύχει τους πρώτους του 16 πόντους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τη συνέχεια να είναι... γνωστή.

Πρόωρος αποκλεισμός(2003)

Τη σεζόν 2002-03 το Μαρούσι αγωνίστηκε στο νεοσύστατο Europe Challenge Cup της FIBA. Στην φάση των «64» συγκατοικούσε στον όμιλο του με τις Σπλιτ (Κροατία), Άρη (Ελλάδα-μετέπειτα τροπαιούχος), Κεραυνό (Κύπρος) και Μπνέι Χερζλίγια (Ισραήλ). Η ομάδα της βορείου Αττικής είχε συγκομιδή 5 νικών και 3 ηττών, όμως υστερούσε στην ισοβαθμία με την Μπνεί Χερζλίγια και έτσι αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού.

Η επιστροφή στον τελικό(2004)

Γιαννάκης Μαρούσι

Τη σεζόν 2003-04 το Μαρούσι επέστρεψε στις «λαμπερές» επιδόσεις στην Ευρώπη. Στην φάση των «30» του Europe Cup, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο, οι «λύκοι» βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο με τις Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία), Στρους Ισκάρ Ναχαρίγια (Ισραήλ), Βοϊβοντίνα (Σερβία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Νανσί (Γαλλία), Οδυσσό (Ουκρανία) και Κάλεβ Ταλίν (Εστονία). Το Μαρούσι τερμάτισε 3ο με απολογισμό 10 νίκες και 4 ήττες και προκρίθηκε στη φάση των «16».

Εκεί συνάντησε την ομάδα της Μαριούπολης από την Ουκρανία την οποία απέκλεισε με σχετική άνεση νικώντας την εις διπλούν με σκορ 76-70 και 88-84 αντίστοιχα.

Στα προημιτελικά προέκυψε εκ νέου Ελληνικός εμφύλιος και μάλιστα με τους ίδιους πρωταγωνιστές με το 2001, καθώς Μαρούσι και Άρης έδωσαν μάχη μέχρι τέλους για τα ημιτελικά. Με την πρόκριση να κρίνεται στις δύο νίκες, σε μια καινοτομία της διοργάνωσης για την εποχή, το Μαρούσι επικράτησε στον εναρκτήριο αγώνα στο κλειστό του ''Αγίου Θωμά'' με σκορ 85-76. Σε ένα επεισοδιακό ματς που έγινε στην Θεσσαλονίκη, ο περσινός τροπαιούχος Άρης «έδειξε τα δόντια του» και επικράτησε με σκορ 101-93, φέρνοντας τη σειρά πάλι πίσω στην Αθήνα. Εκεί, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη εμφανίστηκε πιο έτοιμη και με σύμμαχο το «κατάμεστο» γήπεδο της πήρε την «ομηρική» πρόκριση με σκορ 99-90.

σπανουλης μαρουσι

Στο «νεοφερμένο» final four της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Καζάν της Ρωσίας, το Μαρούσι ισοπέδωσε στον ημιτελικό την Χάποελ Σουμπαρού από το Ισραήλ με σκορ 92-74 έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον 21χρονο Βασίλη Σπανούλη ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους, 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Στον μεγάλο τελικό κόντρα στην οικοδέσποινα Ούνιξ Καζάν, το Μαρούσι δεν κατάφερε να προβάλλει αντίσταση και ηττήθηκε με σκορ 87-63, ολοκληρώνοντας έτσι μια ακόμα εντυπωσιακή σεζόν της ομάδας στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Η «παρθενική» συμμετοχή στο Eurocup (2005)

γιαννακης 2005

Το 2004 το Μαρούσι ξεκίνησε το ευρωπαϊκό του ταξίδι έχοντας τερματίσει 2ο την προηγούμενη σεζόν στο Ελληνικό πρωτάθλημα, θέση που του εξασφάλισε τη συμμετοχή στο EuroCup, τότε γνωστό ως Uleb Cup. Στη φάση των «42» το Μαρούσι κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τις Σολέ (Γαλλία), Γκραν Κανάρια (Ισπανία), Ζαντάρ (Κροατία), Γκρόνιγκεν (Ολλανδία) και Οστάνδη (Βέλγιο) και εντυπωσιάζοντας τους πάντες κατάφερε να πάρει την πρωτιά με απολογισμό 7 νικών και 3 ηττών.

Στη φάση των «16» πέταξε άνετα έξω την Πολωνική Σλασκ Βρόκλαβ με δύο νίκες (71-61/109-72) και στα προημιτελικά συνάντησε τον γνώριμο του και μετέπειτα φιναλίστ Μακεδονικό. Το συναπάντημα με την ομάδα της Κοζάνης έμελε να είναι εξαιρετικά απαιτητικό. Ο Μακεδονικός «άλωσε» την έδρα του Αμαρουσίου με νίκη «θρίλερ» 92-89 και λίγες μέρες μετά στο κλειστό της Κοζάνης σφράγισε την πρόκριση του στα ημιτελικά παρά τη νίκη του Αμαρουσίου με σκορ 76-75 και τους 24 πόντους του Βασίλη Σπανούλη. Στο τέλος εκείνης της σεζόν ο Σπανούλης αποχώρησε από την ομάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Αποκλεισμός στα προημιτελικά και αποχώρηση Γιαννάκη (2006)

κατσικαρης ντιναμο

Το Μαρούσι επέστρεψε στο Europe Cup το 2006 και πέρασε με άνεση τις δύο πρώτες φάσεις των ομίλων με συνολικό απολογισμό 9-3, βάζοντας ψηλά τον πήχη ενόψει της συνέχειας. Ωστόσο στα προημιτελικά της διοργάνωσης αντιμετώπισε την Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης του Φώτη Κατσικάρη και οι ελπίδες για παραπάνω διάκριση προσγειώθηκαν απότομα. Δύο ήττες από την ομάδα της Ρωσίας (64-53/71-59) και αποκλεισμός για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ο οποίος στο τέλος της σεζόν αποχώρησε από τον σύλλογο.

Κατώτερο των προσδοκιών (2007-2008)

μαρουσι γιουρο καπ

Τη σεζόν 2006-07 το Μαρούσι ξεκίνησε εντυπωσιακά στη πρώτη φάση των ομίλων του Europe Cup με απολογισμό 5 νίκες και 1 ήττα. Στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης όμως το «τοπίο σκοτείνιασε» για τον σύλλογο των Αθηνών. Η μηδενική συγκομιδή ύστερα από 6 αγώνες υποχρέωσε το Μαρούσι να αποχαιρετήσει πρόωρα την Ευρώπη.

Την επόμενη χρονιά η πορεία δεν ήταν καλύτερη. Το Μαρούσι αποκλείστηκε από την δεύτερο προκριματικό γύρο του Europe Cup από την Σπαρτάν Λένινγκραντ από τη Ρωσία. Στον πρώτο αγώνα οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με σκορ 65-62, όμως στη Ρωσία ηττήθηκαν με σκορ 84-75 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Η επιστροφή στο Eurocup (2009)

Τη σεζόν 2008-09 η ομάδα του Αμαρουσίου αγωνίστηκε και πάλι στο απαιτητικό Eurocup και ξεκίνησε με το εμφατικό 4-2 στη πρώτη φάση των ομίλων, αντιμετωπίζοντας την Ζαντάρ από την Κροατία, την Ρίγα από την Λετονία και την Ροάν από τη Γαλλία.

Στον επόμενο γύρο ωστόσο δεν κατάφερε να διακριθεί, καθώς έπεσε πάνω στις ισχυρές Ρώσικες ομάδες Χίκμι και Ντιναμό Μόσχας.Την τετράδα του ομίλου συμπλήρωσε ο Πανελλήνιος με τις δύο Ελληνικές ομάδες να καταλαμβάνουν τις 2 τελευταίες θέσεις του γκρουπ που δεν «ξεκλείδωναν» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Euroleague και το... κύκνειο άσμα (2010)

παομαρ

Η σεζόν 2009-2010 ήταν «παραμυθένια» για το Μαρούσι. Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση του Ελληνικού πρωταθλήματος και διεκδίκησε την θέση της στην Euroleague της επόμενης χρονιάς. Στο προκριματικά, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα πλέον στον πάγκο της ομάδας, αντιμετώπισε τον Άρη, για ακόμα μια φορά, με τις μάχες να είναι το ίδιο... «κινηματογραφικές».

Στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη ο Άρης επικράτησε με σκορ 69-67, μετά από «επικές μάχες». Στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ όμως το Μαρούσι βρήκε τρόπο να μπλοκάρει τον αντίπαλο του παίρνοντας τελικά τη νίκη με σκορ 89-60, απλοποιώντας την υπόθεση πρόκριση.

Στη συνέχεια το Μαρούσι απέκλεισε και την Άλμπα Βερολίνου. Αφότου επικράτησε στην Αθήνα με σκορ 79-70, πήγε στη Γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να διαφυλάξει το υπέρ της προβάδισμα και το κατάφερε, γνωρίζοντας την «βελούδινη» ήττα με σκορ 75-70.

Στην «παρθενική» του συμμετοχή στη φάση των ομίλων της Euroleague το Μαρούσι κληρώθηκε με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κάχα Λαμποράλ (Μπασκόνια), Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λοτομάτικα Ρώμα και Τσεντεβίτα, έχοντας απολογισμό 4-6 που του εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των «16».

Εκεί αντιμετώπισε σε νέο όμιλο τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό, την Παρτιζάν και την Μπαρτσελόνα. Στην δεύτερη αγωνιστική το Μαρούσι «άφησε με το στόμα ανοιχτό» ολόκληρη τη μπασκετική Ευρώπη, καθώς νίκησε τον Παναθηναϊκό, ουσιαστικά στην έδρα του, το ΟΑΚΑ, με σκορ 80-78, αντιμετωπίζοντας παράλληλα έναν παλιό του γνώριμο, τον Βασίλη Σπανούλη.

Την επόμενη αγωνιστική επικράτησε και επί της Παρτιζάν με σκορ 57-49, πραγματοποιώντας μια ακόμα μεγάλη έκπληξη, όμως κάπου εκεί «οι άσοι» από το μανίκι του Γιώργου Μπαρτζώκα «στέρεψαν». Με συνολικό απολογισμό 2-4 στη δεύτερη φάση, το Μαρούσι αποχαιρέτησε ένδοξα τη πρώτη και μέχρι τώρα μοναδική του παρουσία στο κορυφαίο διασυλλογικό ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η αποτυχία και η αναμονή (2011-2012)

Η ομάδα των βορείων προαστίων κατάφερε να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της έξοδο και τη σεζόν 2010-11 και την 2011-12, όμως λόγω οικονομικών αδυναμιών αυτό δεν κατέστη εφικτό. Έκτοτε ο κόσμος της ομάδας αναμένει την επάνοδο στην ευρωπαϊκή σκηνή, με αυτή την αναμονή πλέον να μετρά...ώρες.

@Photo credits: eurokinissi, europecup.com

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα