Περιστέρι - ΠΑΟΚ 72-80: Σε υψηλές πτήσεις με το... καλημέρα ο δικέφαλος του Βορρά (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ «άλωσε» την έδρα του Περιστερίου με σκορ 80-72 και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στη φετινή Stoiximan GBL, έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον Ρόκι Κρούζερ που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε από το Περιστέρι στην πρεμιέρα της «ανανεωμένης» Stoiximan GBL, επικρατώντας της ομάδας των δυτικών προαστίων με σκορ 80-72, ξεκινώντας με το «δεξί» τις εγχώριες υποχρεώσεις του.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είδε τον Ρόκι Κρούζερ να σταματάει στους 19 πόντους και να γίνεται ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Για το Περιστέρι ξεχώρισε ο Σι Τζέι Χάρις που πέτυχε 20 πόντους.

Το ματς: Περιστέρι - ΠΑΟΚ

Η ομάδα του ΠΑΟΚ πήγε στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου μόνο με ένα στόχο, να πραγματοποιήσει το ιδανικό ντεμπούτο στην προσπάθεια του στη Stoiximan GBL της νέας σεζόν. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση, με καλύτερες επιλογές σε άμυνα και επίθεση και παρά την λιγοστή παρουσία του κόσμου στις κερκίδες, οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη έδειξαν να έχουν εξαιρετική ψυχολογία, ολοκληρώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα δύο πόντων (20-18).

Στη δεύτερη περίοδο όμως άλλαξε το αφήγημα της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Μάσιμο Κανσελιέρι άλλαξαν εντελώς πρόσωπο στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, με την παραγωγικότητα τους να «χτυπάει κόκκινο». Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να έχει προβάδισμα εννέα πόντων (46-37), έχοντας τους Κρούζερ και Χέντερσον σε εξαιρετικό βράδυ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι καταιγιστικοί, με τις επιθετικές τους επιλογές να βρίσκουν συνεχώς στόχο, ειδικά από το τρίποντο, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης εκτελούσε περίπου με 50% έξω από την γραμμή των 6,75μ. Οι γηπεδούχοι έδειχναν ανήμποροι να ακολουθήσουν τους ρυθμούς των φιλοξενούμενων, με την κούραση να κάνει σταδιακά και αυτή την εμφάνιση της, καθώς οι Περιστεριώτες την περασμένη Τετάρτη είχαν αντιμετωπίσει την Ζελέζνικ στη Σερβία για το BCL, όπου και ηττήθηκαν με κακή εμφάνιση.

Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με προβάδισμα 14 πόντων για τον ΠΑΟΚ με το σκορ στον φωτεινό πίνακα να δείχνει 69-55 και το παιχνίδι πλέον να έχει ξεκάθαρο φαβορί.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο παρκέ με ψυχικά αποθέματα για την ανατροπή. Με ένα επιμέρους σκορ 15-2 το Περιστέρι μετέτρεψε το 69-53 και το -16, σε 71-68 και στο -3, με 4 λεπτά να απομένουν για την λήξη και το παιχνίδι να είναι ξανά ανοιχτό. Στις κατοχές που ακολούθησαν «έπεσαν κορμιά», με τους γηπεδούχους να παλεύουν για την μεγάλη επιστροφή, αλλά στο τέλος ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιβάλλει και πάλι τον ρυθμό του και να ανακόπτει την αντεπίθεση του αντιπάλου του.

Ο δικέφαλος του Βορρά, με το σκορ στο 73-70, «πάτησε το γκάζι» και με ένα επιμέρους 6-0 «καθάρισε» την υπόθεση νίκη, φτάνοντας μετά από σφυρίγματα εκατέρωθεν και μάχες σώμα με σώμαμ στην νίκη με σκορ 80-72, ξεκινώντας την Stoiximan GBL ιδανικά.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 37-46, 55-69, 72-80

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε εξαιρετικό βράδυ από πλευράς ευστοχίας, καθώς το σύνολο του Μάσιμο Κανσελιέρι έβλεπε το καλάθι «σαν βαρέλι», ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 50% ευστοχία από το τρίποντο (12/24) τη στιγμή που το Περιστέρι σούταρε έξω από τη γραμμή των 6,75 με 25% (6/24).

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ρόκι Κρούζερ του ΠΑΟΚ που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους, επτά ριμπάουντ, μια ασίστ και ένα κλέψιμο, έχοντας 4/6 (66%) εύστοχα τρίποντα.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Τζάρελ Έντι είχε μόλις τέσσερις πόντους και 1/4 σουτ και πέρασε απαρατήρητος, αν και παρέμεινε στο παρκέ για πάνω από 20 λεπτά.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Σι Τζέι Χάρις που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους, τρία ριμπάουντ, τρεις ασίστ και ένα κλέψιμο, αριθμοί που όμως δεν έφτασαν στο Περιστέρι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 16 επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ο ΠΑΟΚ, έναντι 9 της ομάδας του Περιστερίου.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Οι Φρανκ Μπάρτλεϊ και Σέντρικ Χέντερσον με 17 και 18 πόντους αντίστοιχα, πρόσφεραν με κάθε πιθανό τρόπο προκειμένου ο δικέφαλος του Βορρά να φτάσει στη νίκη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο ΠΑΟΚ την προσεχή Τετάρτη (9/10) αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ολλανδική Λίνμπουργκ στη πρεμιέρα του Europe Cup, ενώ το Περιστέρι υποδέχεται την ερχόμενη Τρίτη την Μούρθια για την δεύτερη αγωνιστική του BCL.

περιστερι

παοκ

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα