
Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν... ίδρωσε ιδιαίτερα μέχρι να επικρατήσει της Καρδίτσας στο κλειστό «Γ. Μπουρούσης» στην πρεμιέρα της Stoiximan GBL.
Αν και υπήρχαν σημεία που οι Θεσσαλοί φάνηκαν ανταγωνιστικοί μειώνοντας στους πέντε και τους έξι πόντους, οι «πράσινοι» δεν ανησύχησαν ουσιαστικά στο παιχνίδι.
Είχαν σταθερά προβάδισμα στο σκορ μεταξύ 10-15 πόντων και δεν κινδύνευσαν ποτέ στο παιχνίδι. Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν είχε δώσει το έναυσμα τελειώνοντας το ματς με 15 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο τέλος του αγώνα όντας πρώτος σκόρερ με 16 πόντους και 3/4 τρίποντα.
Πλέον οι «πράσινοι» στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην επόμενη υποχρέωσή τους και και πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική της Euroleague.
Το ματς: Καρδίτσα – Παναθηναϊκός
Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν αποτέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Τούρκος σέντερ δεν άφησε καμία φάση να πάει... χαμένη και ήταν εκείνος που είχε κυριαρχήσει στις δύο ρακέτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκλεισε την πρώτη περίοδο η οποία έφερε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 14-21 με 9 πόντους και έχοντας 3/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 5 ριμπάουντ! Αν μη τι άλλο έμοιαζε ανίκητος έχοντας εκμεταλλευτεί τις ασίστ των συμπαικτών του. Το «μελανό» σημείο των «πρασίνων» ήταν τα 6 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο (!) τη στιγμή που πριν από λίγες ημέρες οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν είχαν υποπέσει σε μόλις 4 λάθη σε ολόκληρο το ματς κόντρα στην Άλμπα.
Στο 14' οι «πράσινοι» πήραν για πρώτη φορά διαφορά 11 πόντων (20-31) ύστερα από τρίποντο του Τζέριαν Γκραντ ενώ λίγο αργότερα ο Μπράουν την έστειλε και στο +13 (22-35). Ουσιαστικά οι «πράσινοι» έδειχναν στο παρκέ την ανωτερότητά τους, ενώ ο Αταμάν είχε την ευκαιρία να κάνει rotation δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους. Η Καρδίτσα βρήκε ένα καλό διάστημα ενάμιση λεπτού προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα σερί 5-0 και να μειώσει σε 27-35 χάρη στους Γουότσον και Χόχλερ, αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν ήταν και αρκετό.
Ο εξαιρετικός Γιούρτσεβεν έκλεισε το ημίχρονο έχοντας 13 πόντους με 5/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 7 ριμπάουντ ηγήθηκε εκ νέου προκειμένου να επιστρέψουν οι «πράσινοι» στο +13 (29-42) λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μισού στο ματς (31-42). Μετά τα δύο πρώτα δεκάλεπτα, ο Παναθηναϊκός είχε 11/16 δίποντα, 5/15 τρίποντα, 5/6 βολές, 18-7 ριμπάουντ και 14 ασίστ για 7 λάθη. Την ίδια ώρα η Καρδίτσα είχε «γράψει» 11/21 δίποντα, 2/11 τρίποντα, 3/5 βολές, 9-3 ριμπάουντ και 7 ασίστ για 4 λάθη αντίστοιχα.
Μετά την έναρξη του β' μέρους και ενώ ο Παναθηναϊκός έπαιζε... σβηστός, προηγήθηκε για πρώτη φορά με 14 πόντους διαφορά (39-53) στο 26' με τον Τούρκο σέντερ να είχε φτάσει ήδη στο «double-double» (15π., 10ριμπ.). Ο Αταμάν ανακάτευε συνέχεια τις πεντάδες και έδινε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και το χαλάρωμα στις τάξεις της ομάδας με αποτέλεσμα η Καρδίτσα να πραγματοποιήσει επιμέρους σκορ 11-2 και να μειώσει στους πέντε πόντους (50-55) στο 28'.
Όμως ένα 4-0 στο τελευταίο δίλεπτο έφερε το «τριφύλλι» στο +9 (50-59) με τη λήξη της 3ης περιόδου. Μέχρι εκείνο το σημείο, οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας είχαν 17/29 δίποντα. 5/17 τρίποντα, 10/11 βολές, 26-9 ριμπάουντ και 18 ασίστ για 11 λάθη, ενώ η Καρδίτσα είχε «κλείσει» τη στατιστική της με 16/34 δίποντα, 4/19 τρίποντα, 6/8 βολές, 16-8 ριμπάουντ και 10 τελικές πάσες για 6 λάθη. Η Καρδίτσα ωστόσο αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να παραδοθεί άνευ όρων στο φαβορί του αγώνα.
Η τελευταία φορά που η Καρδίτσα έδειξε απειλητική απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν όταν πλησίασε και πάλι στους 6 πόντους στις αρχές της τελευταίας περιόδου (53-59 στο 31'). Έκτοτε οι «πράσινοι» διατήρησαν τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (55-70 στο 35'), έχοντας δυναμώσει στην άμυνα και έχοντας ελέγξει ολοκληρωτικά τα ριμπάουντ χάρη στο δίδυμο των Μήτογλου και Γιούρτσεβεν. Ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +18 (55-73) τρία λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να είχε πάρει τη σκυτάλη από τον Γιούρτσεβεν.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην κυριαρχία του Παναθηναϊκού στους αιθέρες και πιο συγκεκριμένα στην ρακέτα της Καρδίτσα, καθώς οι παίκτες του Αταμάν «κατέβασαν» 19 επιθετικά ριμπάουντ, ανανεώνοντας ισάριθμες φορές τις επιθέσεις της ομάδας τους.
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν ήταν ο καλύτερος παίκτης του παρκέ καθώς τελείωσε το ματς με «double double» στα 28:36 λεπτά που αγωνίστηκε, έχοντας 15 πόντους με 6/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 13 ριμπάουντ, 1 τάπα αλλά και 5 λάθη.
ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Εξαιρετικό ματς από τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, ο οποίος σε σχεδόν 20 λεπτά συμμετοχής είχε 16 πόντους με 3/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1/1 βολή, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.
ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άστοχοι οι Άλεν (3/11 σουτ) και Λιούις (3/9 σουτ) για λογαριασμό της Καρδίτσας.
ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Θετικός ο Λεωνίδας Κασελάκης με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 ασίστ.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ με τον Παναθηναϊκό να τελειώνει το ματς με 26 περισσότερα (54-28) σε σχέση με την Καρδίτσα.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Μπάγερν Μονάχου (10/10) για την 2η αγωνιστική της Euroleague, ενώ η Καρδίτσα θα φιλοξενηθεί στα Άνω Λιόσια από την ΑΕΚ.
Τα δεκάλεπτα: 14-21, 31-42, 50-59, 66-80.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.
OranjeCruyff14
Για τον Γιουρτσεβεν ειναι αρκετα απλα τα πραγματα στα ματια μου. Πολυ καλος επιθετικα παικτης και τρομερος ριμπαουντερ απο το δειγμα που εχουμε δει στην ομαδα. Ταλεντο και προφανως εχει τεραστιο μιας και επαιζε στο nba το θεμα ειναι ΠΟΣΟ γρηγορα θα μαθει να παιζει τακτικα σωστη αμυνα και ΠΟΣΟ γρηγορα αντιλαμβανεται τα επιθετικα plays του ΠΑΟ αλλα και τα επιθετικα plays των αντιπαλων για να μπορεσει να αποτελεσει σημειο αναφορας στην αμυνα. Το κορμι το εχει (αν και εχω εναν ενδοιασμο για τα ''αργα'' ποδια του) ελπιζω να εχει και την αντιληψη.
keepitcool
Σάμοντούροβ: Ποτέ θα κάνει επιτέλους το step up? Σχεδόν οκτώ λεπτά συμμετοχής σήμερα κ τελείωσε τον αγώνα μόνο με δυο rebound. Τίποτε άλλο. Ούτε μια προσπάθεια για σουτ δεν πήρε. Μιλάμε για το μεγαλύτερο ταλέντο των τελευταίων ετών. Σε τέτοια ματς πρέπει να αρπάζεις τις ευκαιρίες από τα μαλλιά κ να δείχνεις την αξία σου. Ο Αταμαν αν το κάνει θα του δώσει κι άλλο χρόνο σίγουρα. Βλέπω τι έκανε ο Τραορέ στα 18 του στην πρώτη αγωνιστική του bcl κ τρελαίνομαι. ΟΚ είναι σε άλλη θέση αλλά δεν έχει σημασία. Αν χρειάζεται πολύ χρόνο τότε ας δοθεί δανεικός. Δεν νομίζω όμως πως είναι εκεί το πρόβλημα γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα θα βρει τον χρόνο του. Αν αποδειχθεί κι αυτός περίπτωση Χαραλαμπόπουλου τότε μάλλον πρέπει να επανεξετάσουμε πως κάποιος θεωρείται ταλέντο. Βλέπω όμως πως οι συμπαίκτες του γενικά όπου κι αν παίζει τον έχουν σε μεγάλη υπόληψη. Είναι στο χέρι του να ανέβει στο επόμενο σκαλοπάτι.
Al.
Το παιδί πρέπει να φύγει να πάει σε ένα Κολλέγιο στην Αμερική να δουλέψει 3 χρόνια πιο επιστημονικά το σώμα του να δυναμώσει, να ρίξει λίγο δουλειά. Όπως είχε κάνει ο Παπαπέτρου, ο Μήτογλου και τα σχετικά. Σαν τσίχλα είναι.
Dimster
Αστοχη η σύγκριση με Τραορε η με οποιοδήποτε άλλον στην ηλικία του. Το θεμα ειναι να δουλεύει. Αν δουλεύει (πολυ σκληρά) θα έρθει το αποτέλεσμα γιατι το ταλέντο το εχει. Είδωμεν.
Lorem Ipsum
Δε ξερω τι αλλο πρεπει να κανει ο Καλαϊτζακης για να γινει μερος του βασικου ροτεϊσον στα σοβαρα ματς. Το παλικαρακι κανει αλματα προοδου, ειναι Ελληνας, αθλητικος, αμυντικαρα και με σωστο σουτ. Μια χαρα 3&D παιχτης στο 3. Ισως θα επρεπε να ειναι μπροστα απο τον Παπαπετρου, οσο σκληρο κι αν ακουγεται. Υ.Γ : Θα το ξαναγραψω, γιατι κατι τρολ με κοροϊδευαν μετα το ματς με τον Ολυμπιακο : ο Γιουρτσεβεν ειναι καλυτερος των Φαλ-Μιλουτινοφ. Θα αφησει εποχη στο ΠΑΟ.
True32
Συμφωνώ απόλυτα για τον Καλαιτζάκη. Θεωρώ, όσο και αν φαίνεται υπερβολικό ότι ο Καλαιτζάκης από αμφιλεγόμενο προτζεκτ που ήταν έχει γίνει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ κομμάτι του ροστερ. Η ενέργεια του είναι δυσεύρετο asset για την ομάδα. Οσον αφορά για τον Γιουρτσεβεν σε βρίσκω υπερβολικό. Ο Τούρκος είναι σίγουρα σε καλύτερο επίπεδο από Μπαλτσεροφσκι-Παπαγιάννη αλλα έχει μειονεκτηματα: 1. Αργά ποδια, 2. Κάκιστα χερια (αμυντικά και επιθετικά, κυρίως επιθετικα) 3. Ελειψη αυτοσυγκέντρωσης , πράγμα που ίσως δικαιολογείται στη δεδομένη στιγμή. Είναι όμως τυχερός γιατί έχει κοντά του 2 εκπληκτικούς δημιουργούς (κυρίως τον σλουκα) οι οποίοι θα τον ανεβάσουν και θα του δώσουν ρυθμό.
Fabián Estay
πολύ λάιτ ο Γιουρτσεβεν, μπορεί να είναι 2,13 αλλά το ζωγραφιστο δεν είναι το δυνατό του σημείο ειδικά αμυντικά. επιθετικά έχει καλό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση αλλά μέχρι εκεί, δεν μπορεί να αμυνθεί σωστά απέναντι σε δυνατά σέντερ
Legendary7
Ο Γιουρτσεβεν είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις αν είναι καλύτερος από Φαλ-Μιλουτίνοφ. Πρέπει να το δεις μέσα στο παρκέ και σε σειρά αγώνων. Θεωρητικά είναι και τουλάχιστον ισάξιος του Λεσόρ. Αλλά από την θεωρία μέχρι την πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση. Επίσης ο Καλαϊτζάκης για να γίνει μέρος του ροτέισον σε σοβαρά ματς, πρέπει να προσφέρει εξίσου και σε σοβαρά ματς. Επειδή όμως συνήθως όταν παίζει απέναντι σε δύσκολο αντίπαλο, επιθετικά είναι χειρότερος από… Μπογρίνιο… είναι δύσκολο για τον οποιοδήποτε προπονητή να του δώσει μεγαλύτερο ρόλο. Είτε αυτός είναι ο Αταμάν, είτε ο Σπανουλης στην εθνική.
Lorem Ipsum
Ο Καλαϊτζακης περυσι επαιξε σοβαρο χρονο σε 2-3 ματς Ευρωλιγκας (οταν οι αλλοι ηταν τραυματιες) και ηταν εξαιρετικος. Αρα τον ειδαμε και σε σοβαρα ματς. Οσο για τον Γιουρτσεβεν, ειναι προφανως προβλεψη, δε κρινω παιχτη το 1ο μηνα του στην ομαδα. Εννοω πως οταν θα συζηταμε στο τελος της σεζον ποιος ειναι τι, ο Γιουρτσεβεν θα ειναι αποκαλυψη, οπως ηταν περυσι ο Λεσορ.
Theonethatgotaway
Συμφωνώ και στα δύο με μια επιφύλαξη για τον Μιλου πιστεύω ότι είναι περίπου στα ίδια επίπεδα ίσως υπερτερεί ο Γιουρτσεβεν για λίγο