Πανιώνιος - Κολοσσός Ρόδου 67-65: «Γλυκιά» επιστροφή με τρομερή ανατροπή

bet365

Ο Πανιώνιος επέστρεψε στην Stoiximan GBL πραγματοποιώντας μία σπουδαία ανατροπή επί του Κολοσσού για να επικρατήσει στο φινάλε με 67-65. Άστοχοι οι Γκάουντλοκ και Τόνεϊ στο φινάλε, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση ο τραυματισμός του Περάντες.

Το περίμεναν χρόνια οι φίλοι του Πανιωνίου. Η επιστροφή του «Ιστορικού» στα σαλόνια της Stoiximan GBL, συνδυάστηκε και με μία σπουδαία νίκη επί του Κολοσσού με 67-65. Παρότι ο κόσμος του Πανιωνίου δεν ήταν εκεί για να πανηγυρίσουν, ένεκα της τιμωρίας της έδρας των «κυανέρυθρων».

Οι Ροδίτες προηγήθηκαν ακόμα και με 15, αλλά ο τραυματισμός του Λόντον Περάντες τους στοίχισε σε λύσεις. Και έτσι ήρθε η ανατροπή στο δεύτερο μέρος, με τον Λάντρι Ενόκο να ευστοχεί σε δύο βολές, που χάρισαν τελικά τη νίκη στον Πανιώνιο. Άστοχοι οι Γκάουντλοκ και Τόνεϊ στα σουτ που θα έδιναν τη νίκη στον Κολοσσό.

Πανιώνιος - Κολοσσός: Ο αγώνας

Ο Κολοσσός είχε έναν σκοπό στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Να περιορίσει τη δράση του Λάντρι Ενόκο στη ρακέτα. Κάτι που εν πολλοίς κατάφερε, μέχρι να... ζεσταθούν τα δικά του «όπλα». Ο Γκάουντλοκ άνοιξε νωρίς λογιαριασμό και με επτά γρήγορους δικούς του πόντους, έθεσε τον τόνο της αναμέτρησης. Μαζί με τον Περάντες έφτιαξαν το 8-16 (7'), το οποίο έδωσε αέρα στους Ροδίτες.

Η παρουσία του Ντανουσεβίτσιους βοήθησε στο να διατηρηθεί η ενέργεια σε υψηλά επίπεδα για τον Κολοσσό, που έφτασε ως και το +11 (15-26, 13') και λίγο αργότρα με +15, όταν ο Γκάουντλοκ σκόραρε ξανά για τρεις. Ο Πανιώνιος έψαχνε έναν παίκτη να κουβαλήσει την επίθεσή του, με τον Μπράουν να προσπαθεί να πάρει στα χέρια του μερικές μπάλες, αλλά το ημίχρονο να βρίσκει τους νησιώτες με διψήφιο προβάδισμα.

Ωστόσο ο τραυματισμός του Λόντον Περάντες ήταν αυτός που άλλαξε τα δεδομένα. Ο Κολοσσός στερήθηκε των υπηρεσιών του, μετά τα 7 λεπτά που αγωνίστηκε και έτσι ο Πανιώνιος, ξεπερνώντας το άγχος της επιστροφής στην GBL, έκοψε σταδιακά τη διαφορά. Με πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές και παρότι δεν είχε σουτ από την περίμετρο, βρήκε τρόπο να πατήσει στη ρακέτα. Ο Ενόκο έγινε παράγοντας, ο Γούλντριτζ βοήθησε στο σκοράρισμα και οι «κυανέρυθροι» μείωσαν σε 47-51 (29').

Μάλιστα δε σταμάτησαν εκεί, αφού η πίεση στην άμυνα συνεχίστηκε. Ο Κολοσσός υπέπεσε σε αρκετά λάθη και το 14-0 του Πανιωνίου, με το καλάθι του Σαλούστρου (34') έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Με τον Γκάουντλοκ να έχει σιγήσει στο δεύτερο μέρος, ο Πανιώνιος παρά το κακό του ποσοστό στο τρίποντο, εγκλώβισε τους Ροδίτες. Και τότε ανέλαβε ένας παίκτης που γνωρίζει καλά το πρωτάθλημά μας, από τη θητεία του στο Λαύριο. Ο Ντέβιν Ντέιβις έδωσε αέρα 9 (64-55, 37') για τον Πανιώνιο, αλλά ο Κολοσσός έμεινε ζωντανός με τα δύο μεγάλα σουτ του Ντανουσεβίτσιους (64-63, 38').

Με τον Ντέιβις να αποχωρεί τραυματίας και εκείνος, 75'' πριν το φινάλε, οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα στα χέρια τους αλλά έκαναν τραγικό λάθος αφού δεν πέρασαν το κέντρο. Ο Τόνεϊ ισοφάρισε στους 65, με τις βολές του Ενόκο να δίνουν ξανά προβάδισμα (67-65), αφήνοντας 12'' στους φιλοξενούμενους. Γκάουντλοκ και Τόνεϊ αστόχησαν στις απόπειρες για το σουτ της νίκης, με τους γηπεδούχους να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς για το τελικό 67-65.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 25-37, 47-51, 67-65

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο τραυματισμός του Περάντες στέρησε τον βασικό πόιντ γκαρντ του Κολοσσού που έμεινε από δυνάμεις. Βέβαια αυτό δεν υποβαθμίζει την προσπάθεια του Πανιωνίου να επιστρέψει από το -15, έχοντας ποιοτικές λύσεις από τους Ενόκο, Σμιθ και Γούλντριτζ.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Λάντρι Ενόκο κυριάρχησε στη ρακέτα, παρά την προσπάθεια του Κολοσσού να τον περιορίσει. Ολοκληρώνοντας με 15 πόντους (4/5 2π.), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη αλλά και τις νικητήριες βολές στο φινάλε.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Κένταλ Σμιθ και Ντέβιν Ντέιβις βοήθησαν 12 και 8 πόντους, αλλά και κρίσιμα σουτ στο φινάλε. Στους 10 σταμάτησε ο Γούλντριτζ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακή εμφάνιση από τον Τόνεϊ που έμεινε στους 2 πόντους με 1/7 εντός παιδιάς.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Συγκινητικός ο Παούλιους Ντανουσεβίτσιους με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 3 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Πανιώνιος κέρδισε με 2/20 τρίποντα!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Περιστέρι (13/10 - 20:15), ενώ ο Κολοσσός το Μαρούσι (12/10 - 18:00).

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα