Λαύριο - Ολυμπιακός 75-93: Σοβαρεύτηκε και νίκησε

Λαύριο - Ολυμπιακός 75-93: Σοβαρεύτηκε και νίκησε

bet365

Σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε με την απαιτούμενη ένταση, τελικά επικράτησε με 95-73 στην έδρα του Λαυρίου, που... πάλεψε στα ίσια με τους Πειραιώτες για 35 λεπτά στην πρεμιέρα της Stoiximan GBL.

Το αξιόμαχο Λαύριο, όχι απλώς δεν παραδόθηκε εύκολα στον Ολυμπιακό, για την 1η αγωνιστική της Stoiximan GBL, αλλά κοίταξε... στα μάτια τους Πειραιώτες, μέχρι τελικά εκείνοι να κόψουν πρώτοι το νήμα με 75-93. Με τον Σάσα Βεζένκοβ να χάνει για μόλις ένα ριμπάουντ τις διπλές φιγούρες στην αναμέτρηση, έχοντας 25 πόντους και 9 ριμπάουντ, την ώρα που ο Ολυμπιακός έδειξε να πιάνει την ένταση που θα ήθελε ο προπονητής του στα τελευταία λεπτά, με τον Λούκα Βιλντόζα να βρίσκει κάποια σουτ που... ξεκλείδωσαν τη νίκη.

Λαύριο - Ολυμπιακός: Ο αγώνας

Το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό ήταν κάπως νωθρό. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά το δυναμικό ξεκίνημα από τον Σάσα Βεζένκοβ, δεν είχαν συγκέντρωση στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δώσουν δικαιώματα στους γηπεδούχους. Ο Σλέιτερ και ο Βον βρήκαν πεδίο δράσης (15-12, 4'), με τη διαφορά να φτάνει και τους έξι (22-16, 9') μετά το καλάθι του Γόντικα.

Από νωρίς ο Γιώργος Μπαρτζώκας κοίταξε πολύ βαθιά στον πάγκο του, για να δώσει χρόνο σε όλους τους παίτκες του και να ανοίξει το rotation. Με τον Σαμ Γκρίφιν όμως να βρίσκει και αυτός το χέρι του και με 2/2 τρίποντα να διατηρεί σε θέση προβαδίσματος την ομάδα του (34-30, 15'). Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν χαλαροί σε ορισμένες στιγμές, κάτι που έγινε φανερό με μερικά χαμένα λέι απ και παρά την προσπάθεια του Πετρούσεφ, που έγινε διψήφιος πριν το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έκλεισαν μπροστά με τρεις (43-40) το ημίχρονο.

Παρόλα αυτά το σκηνικό δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου. Το Λαύριο συνέχισε να βλέπει το καλάθι με ευκολία, ο Σλέιτερ κέρδιζε μάχες στη ρακέτα, την ώρα όμως που ο Φουρνιέ ανέλαβε πρωτοβουλίες με ένα καλάθι και δύο ασίστ, για να κόψει άμεσα ο Ολυμπιακός τη διαφορά από τους 8 πόντους. Με τον Βεζένκοβ, όμως, να σκοράρει συνεχόμενα καλάθια, το 53-46 μετατράπηκε σε 57-58 και οι δύο ομάδες συνέχισαν σφιχταγκαλιασμένες, μέχρι να έρθει ένα τρίποντο του Βιλντόζα με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου να γράψει το 64-69.

Ο Ντόρσεϊ έχασε διπλή ευκαιρία για να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά, κάτι που επέτρεψε στην ομάδα του Μέξα να παραμείνει κοντά με τα σουτ του Γκρίφιν (69-71, 34'). Με τον Βιλντόζα ωστόσο να συνεχίζει από εκεί που το άφησε και παίρνοντας σκυτάλη από τον Πίτερς στο τρίποντο, διαμόρφωσε το 71-79 (37'), βάζοντας επί της ουσίας τέλος σε οποιοδήποτε όνειρο των γηπεδούχων για έκπληξη.

Ο Μπαρτζώκας μάλιστα χρησιμοποίησε στο φινάλε τους κορυφαίους του για να «κλειδώσει» το παιχνίδι, με τους Βεζένκοβ, Πίτερς, Πετρούσεφ ταυτόχρονα στο παρκέ και τον Βούλγαρο φόργουορντ να τελειώνει οριστικά με ένα γκολ φάουλ την αναμέτρηση, 2'30'' πριν το φινάλε.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Σάσα Βεζένκοβ με 25 πόντους σκόραρε με κάθε τρόπο από το δίποντο (8/9 2π.), μάζεψε 9 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 2 ασίστ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Στους 16 σταμάτησε ο Φίλιπ Πετρούσεφ, ενώ ο Λούκα Βιλντόζα έβαλε 3/4 τρίποντα, δίνοντας ρυθμό από τον πάγκο με 5 ακόμα ασίστ και 5 ριμπάουντ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Στους 4 πόντους έκλεισε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που έχασε εύκολα σουτ για τα δεδομένα του, έχοντας 1/6 εντός παιδιάς.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Από 13 πόντους σκόραραν οι Σέρμαν και Γκρίφιν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Έχασε 10 βολές ο Ολυμπιακός, έχοντας 22/32 συνολικά.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ζάλγκιρις (11/10 - 21:15) για την EuroLeague, ενώ το Λαύριο πηγαίνει στην Πάτρα για να αντιμετωπίσει τον Προμηθέα (14/10 - 20:15).

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 43-40, 64-69, 75-93

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα