Μικρόπουλος: «Προσεγγίσαμε τον Χουγκάζ, ελπίζω να παίξουμε στην Ευρώπη» (vids)

Newsroom
Ο θοδωρής Μικρόπουλος

bet365

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου μίλησε για το γεγονός ότι έγινε προσέγγιση για τον Νίκο Χουγκάζ ενώ αναφέρθηκε και στον προπονητή της ομάδας, Άρη Λυκογιάννη.

Ο Πανιώνιος έπειτα από μία περιπέτεια ορισμένων ετών στις μικρότερες εθνικές κατηγορίες κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφαία και αγωνίζεται πλέον ξανά στη Stoiximan GBL.

Ο πρόεδρος του «ιστορικού», Θεόδωρος Μικρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Cosmote TV και την εκπομπή Pick N Roll αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το γεγονός ότι έγινε προσέγγιση για τον Νίκο Χουγκάζ, για την ήττα από τον Μίλωνα αλλά και για τον Άρη Λυκογιάννη.

«Προσεγγίσαμε τον Νίκο Χουγκάζ. Εφόσον διάλεξε και δεν βλέπω ότι είναι και πολύ περίεργο, γιατί άλλες συνθήκες έχει το πρωτάθλημα και άλλες στο εξωτερικό αλλά εύχομαι στα επόμενα χρόνια να μας ρίξει τη ματιά που πρέπει και να γυρίσει. Εμείς θα τον θέλουμε πάντα, γιατί έχω τη φιλοσοφία ότι πρέπει να υπάρχουν Έλληνες παίκτες που να ταυτίζονται και οι φίλαθλοι. Κάθε χρόνοι στην ουσία φεύγουν όλοι οι ξένοι και έρχονται άλλοι. Ο Νίκος θα μπορούσε να είναι το νέο πρόσωπο γιατί ήταν και ο πατέρας του και αυτός από εκεί ξεκίνησε. Είναι κάτι το οποίο μπορείς να στηρίξεις πάνω κάτι.

Ήμασταν διατεθειμένοι να πάρουμε καλύτερους ξένους και οικονομικά αλλά δεν μας κοίταγαν. Του χρόνου που ελπίζω να παίξουμε στην Ευρώπη θα έχουμε και καλύτερους, όχι ότι υποτιμώ τους δικούς μας τώρα, αλλά θέλουμε πάντα το καλύτερο. Και να είναι ο κόσμος βέβαιος ότι αυτό θα γίνει. Στους Έλληνες όμως η αλήθεια είναι ότι έχει μία απήχηση, έστω και αν τα ονόματα που έχουμε στην ομάδα είναι 6 Έλληνες που είναι γνωστοί παίκτες. Δεν είναι κάποιο τυχαίοι. Ο Γκίκας, ο Κακλαμανάκης, ο Σαλούστρος, ο Τσαλμπούρης, είναι όλοι διεθνείς και πρόσφατα. Ο Μιλεντίγιεβιτς έχει κάνει μία μεγάλη προσπάθεια φέτος και πιστεύω ότι θα σταθεί και σε αυτή την κατηγορία.

 

Η ήττα από τον Μίλωνα ήταν πολύ σημαδιακή. Δεν θέλω τώρα να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, παρόλο που μπορεί μέσα μου να ξέρω ότι έχω δίκιο, όμως το βράδυ εκείνο αισθάνθηκα πολύ άσχημα. Αυτό έμεινε για πολλούς λόγους που είχα πλάσει μέσα στο μυαλό μου και είδα ότι αυτό πραγματικά με στεναχώρησε πάρα πολύ. Και όχι μόνο αγωνιστικά. Ήταν δίκαιη ήττα. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι παίξαμε καλύτερα και χάσαμε. Μπορεί να κρίθηκε στις λεπτομέρειες στο τέλος αλλά σημασία έχει ότι η ήττα καθ' αυτή πόνεσε πολύ.

Η ήττα από τη Μύκονο πρόπερσι δεν είχε πονέσει. Ήταν σε play off αλλά ήξερα ούτως ή άλλως ότι στην έδρα μας θα μέναμε ανίκητοι και έτσι έγινε κιόλας αλλά αυτή η ήττα δεν έπαιξε ρόλο. Εκείνη όμως με τον Μίλωνα, όχι επειδή είναι τοπικό σωματείο, τον σεβόμαστε και μας σέβεται. Ήταν όλο το περιβάλλον αυτό που είχε δημιουργηθεί για εμένα χτύπησε πολύ άσχημα όμως μετά από δύο μέρες ξεπεράστηκε είναι η αλήθεια.

Ο Άρης Λυκογιάννης ήταν δική μου ιδέα να σου πω την αλήθεια. Εγώ είχα άλλες εισηγήσεις και πήρα τηλέφωνο τον μάνατζέρ του ενώ ήξερα ότι είναι ελεύθερος. Του λέω να συναντηθούμε, δέχτηκε, βρεθήκαμε, του είπα δύο πράγματα, δεν τα πολυκράτησε όσων αφορά τον εκρηκτικό του χαρακτήρα πλήρως, αλλά πάσα περίπτωση όμως έβαλε μία τάξη στην ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος που είναι ταγμένος στο μπάσκετ, έχει πείρα μεγάλη και στην Α1 βέβαια και η αλήθεια είναι ότι τον λειαίνουμε. Προσπαθούμε λίγο να τον περιορίσουμε, όσο μπορούμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα