Κοντός: «Μονόδρομος η επαγγελματική διαιτησία στην Ελλάδα όπως εξελίσσεται το μπάσκετ»

Κοντός: «Μονόδρομος η επαγγελματική διαιτησία στην Ελλάδα όπως εξελίσσεται το μπάσκετ»

Newsroom
Ο Δημήτρης Κοντός

bet365

Για τη θέση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός όσον αφορά την επαγγελματική διαιτησία στο ελληνικό μπάσκετ, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Δημήτρης Κοντός.

Ο Δημήτρης Κοντός, Basketball And Communication Director της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και στάθηκε στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ που άνοιξε τις θύρες του την περασμένη Πέμπτη για το παιχνίδι με την Μπάγερν, ενώ μίλησε και το κομμάτι της επαγγελματικής διαιτησίας.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Κοντού

«Το επόμενο βήμα είναι να μείνουμε ταπεινοί και να καταφέρουμε να διατηρηθούμε εκεί που είμαστε. Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι. Όσον αφορά το οργανωτικό, νομίζω ότι όλη η Ευρώπη είδε ότι έχουμε ένα στολίδι, είναι διαφήμιση για όλο το ελληνικό μπάσκετ. Στόχος είναι να γίνει ακόμα καλύτερο, να είναι ένα σημείο αναφοράς για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Νομίζω μια πρώτη γεύση την πήρε ο κόσμος προχθές.

Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και από όλους τους συνεργάτες. Θα είναι κάτι το εντυπωσιακό. Από εκεί και πέρα για το μπάσκετ, σε οργανωτικό επίπεδο έχουμε καταθέσει μια πρόταση για την επαγγελματική διαιτησία. Θεωρώ ότι είναι μονόδρομος στην Ελλάδα όπως εξελίσσεται το μπάσκετ. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουμε επίπεδο και να πλησιάσουμε και άλλα πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό και να παίρνουμε παράδειγμα και να γινόμαστε όλοι καλύτεροι».

 

Για το ίδιο θέμα, της επαγγελματικής διαιτησίας, τοποθετήθηκε και από πλευράς ΠΑΟΚ ο Θανάσης Χατζόπουλος.

Για την απουσία του κόσμου: «Αυτό είναι μία ντροπή. Αυτό συνέβη πέρσι στο τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό πάλι, όπου για έναν φίλαθλο τον οποίον εμείς απομακρύναμε, κάναμε τη δουλειά μας κανονικότατα. Τιμωρηθήκαμε όχι με πρόστιμο αλλά και με κεκλεισμένων των θυρών που δε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί. Τι να πω, αυτό θέλει η Πολιτεία, αν αυτό θέλουν, να είναι άδεια τα γήπεδα... Κρίμα πάντως, γιατί εμείς κάνουμε μία προσπάθεια και το σημερινό ματς για εμάς δεν είναι μόνο μία τιμωρία γιατί δεν έχουμε τον κόσμο, είναι και μία τρομερή οικονομική επιβάρυνση».

Για το περσινό παιχνίδι: «Είχαμε διεκδικήσει τη νίκη αλλά δυστυχώς κάποιοι παράγοντες δεν μας επέτρεψαν να νικήσουμε το ματς. Είναι τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ. Εγώ είχα προτείνει πριν 4 χρόνια ότι θα πρέπει να γίνει επαγγελματική η διαιτησία, να έχουμε και εμείς έναν λόγο απέναντι. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τίποτα, ούτε μπορούμε κανονικά να μιλήσουμε και αυτά που λέω δεν έπρεπε να τα λέω αλλά δε βαριέσαι».

Για την πρόταση για την επαγγελματική διαιτησία: «Φυσικά θα την υποστηρίξουμε, αφού είμαστε οι πρώτοι που το προτείναμε. Τώρα είδα και ο Παναθηναϊκός έστειλε μία επιστολή. Έτσι είναι, όταν αλλάζουν τα κόζια ο καθένας προσπαθεί αλλά εμείς δεν βλέπουμε ποιος έχει τα κόζια αλλά το καλό του μπάσκετ, το πως πρέπει να είναι το μπάσκετ, να έρχονται οικογένειες, να είναι γεμάτα τα γήπεδα, να είναι μία γιορτή το ματς. Όχι να ψάξουμε να βρούμε ποιον να τιμωρήσουμε».

Για τη φετινή χρονιά: «Η ομάδα ακόμα είναι καινούργια, θα έχουμε και τα πάνω μας, θα έχουμε και τα κάτω μας μέχρι να μπορέσει να δέσει το σύνολό μας και να αποδώσει το μπάσκετ που θα αποδώσει. Αυτό δεν είμαι μάντης να το πω αλλά προς το παρών δείχνουν τα παιδιά να παλεύουν πραγματικά, να τα δίνουν όλα για την ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα