Καστρίτης: «Ο Ολυμπιακός μάς σεβάστηκε σε υπερθετικό βαθμό, εσωτερικό το θέμα με Μαντζούκα»

1
Ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης, σχολίασε την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, την προσπάθεια των παικτών του απέναντι στους Πειραιώτες και το περιστατικό με τον Λευτέρη Μαντζούκα που τον έστειλε στα αποδυτήρια.

Ο Άρης γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για τη δεύτερη αγωνιστική της Stoiximan GBL και ο Γιάννης Καστρίτης ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω δίνοντας πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι μας σεβάστηκαν σε υπερθετικό βαθμό, σεβάστηκαν τους εαυτούς τους πρώτα και έπαιξαν όπως ακριβώς πρέπει να παίζει μία μεγάλη ομάδα ανεξαρτήτως αντιπάλου. Από το πρώτο δεκάλεπτο έδωσαν το στίγμα. Εμείς δεν ξεκινήσαμε το παιχνίδι όπως θα θέλαμε. Επιτρέψαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό, πολλά ελεύθερα σουτ... Ακόμα και στα λίγα άστοχα σουτ του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο, τα μετέτρεψαν σχεδόν όλα σε πόντους από τις δεύτερες ευκαιρίες και τα επιθετικά ριμπάουντ. Από 'κει και πέρα, νομίζω ότι η υπόθεση νίκη είχε κριθεί.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ σοβαρός και δεν μας άφησε να επιστρέψουμε. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι τα παιδιά μας προσπάθησαν για το καλύτερο από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα. Μέχρι που ξεμείναμε από δυνάμεις. Κουραστήκαμε και φάνηκε. Το ροτέισον ήταν περιορισμένο και αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με φάουλ. Έχουμε τρία πάρα πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας, ξεκινώντας από το παιχνίδι με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Επομένως, οι επόμενες δέκα μέρες για εμάς είναι πολύ σημαντικές. Περιμένουμε να δουλέψουμε όπως πρέπει τις επόμενες μέρες».

Σε ερώτηση για το περιστατικό με τον Λευτέρη Μαντζούκα που τον έστειλε στα αποδυτήρια αλλά και το ενδεχόμενο αλλαγών στο ρόστερ, είπε: «Το ζήτημα με τον Μαντζούκα αφορά ξεκάθαρα το εσωτερικό της ομάδας. Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτό. Όσον αφορά τις προσθαφαιρέσεις στην ομάδα, έχω πει πολλές φορές ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση ποτέ δεν έχουμε σταματήσει να τσεκάρουμε την αγορά σε περίπτωση που υπάρχει κάτι που μπορεί να βοηθήσει την ομαδική προσπάθεια. Δεν θέλω να ακουστεί κάπως μειωτικό για τους παίκτες που έχουμε. Είμαστε στην αγορά για παίκτη, αν βρούμε κάτι που θα μπορέσει να μας βοηθήσει και να μας ενισχύσει, τότε θα το κάνουμε. Αλλά θα πρέπει να είναι στα δεδομένα που έχει θέσει η ομάδα σε αγωνιστικό και οικονομικό πλαίσιο».

 

Για την αμυντική σταθερά των προηγούμενων χρόνων του Άρη που ενδεχομένως λείπει φέτος, είπε: «Οτιδήποτε αρνητικό βλέπουμε αυτή τη στιγμή προφανώς μας προβληματίζει. Αυτή είναι η δουλειά μας, να βλέπουμε αυτά που δεν γίνονται σωστά. Το έχω πει πολλές φορές... Για εμάς δεν έχει γίνει ουσιαστική προετοιμασία φέτος. Είμαστε μία ομάδα που προσπαθεί να μονταριστεί μέσα από τα επίσημα παιχνίδια. Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό, ειδικά σε μία ομάδα με τεράστιες απαιτήσεις όπως ο Άρης. Δεν μπορώ να πω αν έχει χαθεί η αμυντική σταθερά. Στη νίκη που κάναμε με τη Λιετκαμπέλις ήμασταν αμυντικά συμπαγείς. Την Τουρκ Τέλεκομ την κρατήσαμε χαμηλά αλλά και την ΑΕΚ για μεγάλο διάστημα ήμασταν καλοί στο αμυντικό κομμάτι. Αυτό που πρέπει να δουλέψουμε είναι η συνέπεια σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα