Αβδάλας στο Gazzetta: «Οι προπονητές σπάνια εμπιστεύονται έναν μικρό στα δύσκολα, συνεχίζω με ταπεινότητα!»

Νεοκλής Αβδάλας

bet365

Ο 18χρονος διεθνής φόργουορντ, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη πρώτη νίκη του Περιστερίου - με ανατροπή στη τέταρτη περίοδο - στο πρωτάθλημα, αποκάλυψε στο Gazzetta πως μετουσίωσε στο παρκέ την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Ο προπονητής του Περιστερίου, Γιώργος Λιμνιάτης, παρότι είδε την ομάδα του να βρίσκεται με ανατροπή πίσω στο σκορ (από το +19 στο -3), δεν δίστασε να εμπιστευτεί τον 18χρονο Καλαματιανό φόργουορντ, που αγωνίζεται στην ομάδα των δυτικών προαστίων ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό.

Ο Νεοκλής Αβδάλας εντυπωσίασε με τη συνεισφορά του, η οποία ξεκίνησε από την άμυνα (3 κλεψίματα και 1 μπλοκ) και κατέληξε στους 10 κρίσιμους πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, από τους 16 συνολικά που πέτυχε.

Με το σκορ 61-62 υπέρ του Πανιωνίου και με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει ότι απομένουν 7:32 για τη λήξη, ο Γιώργος Λιμνιάτης επέλεξε να ξαναπεράσει στο παρκέ τον 18χρονο φόργουορντ, λόγω της μεγάλης ενέργειας και έντασης που είχε βγάλει στην άμυνα στα τελευταία 3'57" της 3ης περιόδου.

Στο πιο κρίσιμο διάστημα του αγώνα, ο ψιλόλιγνος πιτσιρικάς, όχι απλά τον δικαίωσε για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, έχοντας εξαιρετικές τοποθετήσεις στα μετόπισθεν, αλλά σκόραρε τους 10 πόντους από τους τελευταίους 15 πόντους της ομάδας του. Με αποκορύφωμα μια εμφατική, αλλά και κρίσιμη τάπα στον Ράιον Μπράουν στο transition.

 

Έτσι, με τον Αβδάλα στο παρκέ το Περιστέρι έτρεξε ένα εντυπωσιακό επιμέρους 21-7 το οποίο επί της ουσίας έκρινε και το νικητή της αναμέτρησης.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο 18χρονος διεθνής μίλησε στο Gazzetta και σε όλους τους τόνους, έδωσε έμφαση στη προσπάθεια του να μείνει ταπεινός και συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του.

Μπορεί να έχεις παίξει αρκετά παιχνίδια στη Stoiximan GBL, όμως, έχει σημασία να μας πεις πως ένιωσες την αποψινή (σ.σ.: χθεσινή) αναμέτρηση με τη συνεισφορά που είχες, σε ένα κλειστό παιχνίδι. Σε ένα παιχνίδι όπου είχες χρόνο συμμετοχής στη τέταρτη περίοδο, όταν η ομάδα σου προσπαθούσε να ανακτήσει το χαμένο προβάδισμα και συχνά σε τέτοιες καταστάσεις οι προπονητές δεν εμπιστεύονται νεαρούς παίκτες. Λίγο-πολύ νιώθεις ότι βίωσες τα μπασκετικά σου βαφτίσια;

«Σίγουρα ήταν ένα καλό ματς. Με εμπιστεύτηκε ο προπονητής που είναι σπάνιο στην Ελλάδα να κρατάει έναν μικρό στη τέταρτη περίοδο. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν μέσα και έπαιξα. Εννοείται πως προσπαθώ να παίρνω τον χρόνο μου από την άμυνα, να μη τρώω καλάθια και από την επίθεση ότι μου δίνεται, να το παίρνω. Σήμερα (σ.σ.: χθες) μπήκαν τα σουτ, παίξαμε πάρα πολύ καλά ομαδικά και συνεχίζουμε».

Με αυτά που λες είναι σαν να έχεις αφομοιώσει πλήρως το «σκονάκι» του προπονητή, γιατί δεν ακούς συχνά τέτοια λόγια από ένα 18χρονο παιδί. Πόσο εύκολο είναι να κρατηθείς τόσο χαμηλά και να παρουσιάσεις μια ώριμη εικόνα μέσα στο γήπεδο, ειδικότερα αναλογιζόμενος τι έχεις κάνει;

«Μένω ταπεινός. Έχω σίγουρα υπομονή, πολλή υπομονή. Σε κάποια ματς δεν θα είμαι καλός, δεν θα παίξω πολύ γιατί δεν θα είμαι εγώ καλός, εννοείται και με δική μου ευθύνη. Αλλά ναι, ήρθε αυτό το ματς σήμερα (σ.σ: χθες). Έπαιξα καλά. Και η ομάδα με βοήθησε να παίξω καλά και ναι παραμένω ταπεινός και συνεχίζω τη δουλειά, γιατί έχω εμπιστοσύνη στη δουλειά που έχω κάνει και σιγά σιγά θα βγει σίγουρα».

Πόσο το ευχαριστήθηκες;

«Πολύ το ευχαριστήθηκα. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων που έπαιξα. Μου δίνει έτσι ενέργεια και πάθος να συνεχίζω με αυτόν τον τρόπο και να παίζω κάθε φορά και σε κάθε ματς έτσι, αλλά και στη προπόνηση».

Ποια φάση σου θυμάσαι περισσότερο από το παιχνίδι;

«Το chasedown μπλοκ, αλλά και το sidestep τρίποντο που πέτυχα από τις 45 μοίρες».

Τη φετινή σεζόν παίζεις σε πιο υψηλό επίπεδο από πέρυσι. Στο Super Cup, στο BCL... είναι διαφορετικά φέτος από άλλες χρονιές;

«Ναι είναι. Με την Καρδίτσα παίζαμε ένα ματς την εβδομάδα. Τώρα έχουμε σίγουρα παραπάνω κούραση, δυο ματς συνήθως την εβδομάδα, άρα είναι αλλιώς».

Τι σε δυσκολεύει περισσότερο φέτος;

«Θέλω σε κάθε ματς να βλέπω τον εαυτό μου. Να μην κοιτάω τον αντίπαλο. Σίγουρα παίζω ανάλογα και με τα χαρακτηριστικά του κάθε αντιπάλου. Στο BCL υπάρχει παραπάνω ταλέντο και φέτος είναι πιο απαιτητικό το πρωτάθλημα και στην Ελλάδα».

Οι συμπαίκτες σου και ειδικότερα τα παιδιά από την Αμερική πόσο σε βοηθάνε;

«Πολύ. Είναι πολύ έμπειροι. Ειδικά τον Τζάρελ Έντι θα τον ρωτήσω πράγματα. Και τον Τζάστιν Πάτον που έχει αγωνιστεί στο NBA. Είναι πάρα πολύ έμπειρα παιδιά. Προσπαθώ να παίρνω όσα περισσότερα μπορώ και να τους συναγωνίζομαι στη προπόνηση και να κάνω ότι μπορώ».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα