Μαρούσι - Περιστέρι 73-79: Ο Ζούγρης έβαλε στα καλάθια το Μαρούσι

bet365

Τεράστιο διπλό πέτυχε το Περιστέρι στην έδρα του Αμαρουσίου με σκορ 79-73 και με τον Βαγγέλη Ζούγρη να έχει 24 πόντους, τέσσερα κοψίματα και τέσσερα ριμπάουντ.

Το Περιστέρι (2-1) επισκέφτηκε το κλειστό το κλειστό του Αγίου Θωμά για να αντιμετωπίσει το Μαρούσι (1-2), στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής της Stoiximan GBL. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το ροζ φύλο αγώνα με σκορ 79-73 ελέγχοντας το παιχνίδι στο μεγαλύτερο κομμάτι του, βλέποντας παράλληλα τον 20χρονο Βαγγέλη Ζούγρη να κάνει το... ματς της ζωής του.

Ο διεθνής φόργουορντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους, τέσσερα μπλοκ, δύο εκ των οποίων στο τελευταίο λεπτό, τέσσερα ριμπάουντ και με 10/11 σουτ στην «οικονομική συσκευασία» των 23 λεπτών συμμετοχής.

Για το Μαρούσι ξεχώρισε ο Κάμερον Ρέινολντς που πέτυχε από την πλευρά του 18 πόντους.

Μαρούσι - Περιστέρι: Το ματς

Το Περιστέρι επισκέφτηκε την έδρα του Αμαρουσίου με τον Γιώργο Λιμνιάτη στον πάγκο του, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του. Τη περσινή σεζόν ο Έλληνας τεχνικός είχε αντιμετωπίσει το Περιστέρι υπερασπιζόμενος τον πάγκο του Αμαρουσίου, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με σκορ 104-73.

 

Ο προπονητής του Περιστερίου είδε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης την ιστορία να επαναλαμβάνεται για τον ίδιο, καθώς το Μαρούσι «ξέφυγε» με προβάδισμα επτά πόντων (9-2), πριν τελικά οι φιλοξενούμενοι πάρουν τα ηνία στο σκορ και ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (19-16).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες συνέχισαν με αρκετά νεανικές πεντάδες στο παρκέ. Για το Περιστέρι αρκετό χρόνο πήραν οι Αβδάλας και Ζούγρης, ενώ για το Μαρούσι αρκετές «μπάλες» ανέλαβαν οι Καρακώστας, Τανούλης και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Λευτέρης Μαντζούκας.

Οι φιλοξενούμενοι οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα, επικρατώντας με άνεση στη «μάχη» της κυκλοφορίας. Με «προίκα» το προβάδισμα εννέα πόντων (43-34), το Περιστέρι κλήθηκε να υπερασπιστεί στο δεύτερο ημίχρονο την υπέρ του διαφορά, αλλά και να διατηρήσει την καλή του εικόνα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο «ροκανίζοντας» τη διαφορά του Περιστερίου. Με ένα επιμέρους 9-0 σερί το Μαρούσι έφερε το ματς στα ίσα μετά από τέσσερα λεπτά στη τρίτη περίοδο, με το κλειστό του Αγίου Θωμά να αποκτά «παλμό».

Με το σκορ 43-43, το Περιστέρι «πάτησε γκάζι». Οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» με ένα εμφατικό επιμέρους σκορ 18-4, έστειλαν τη διαφορά σε διψήφιες τιμές, η οποία μάλιστα σκαρφάλωσε και στους 18 πόντους (65-47). Απόλυτος ήρωας των φιλοξενούμενων ήταν ο Βαγγέλης Ζούγρης ο οποίος ολοκλήρωσε ένα «επικό» δεκάλεπτο, με τη στατιστική του να αποκτά ιστορικές διαστάσεις.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το Περιστέρι κλήθηκε να διαφυλάξει μια διαφορά 16 πόντων (63-47), το οποίο όμως αποδείχθηκε ότι δεν ήταν εύκολο έργο. Παρά την αδιανόητη εμφάνιση του Βαγγέλη Ζούγρη με 10/10 δίποντα, 4/4 βολές και τους 24 πόντους συνολικά, οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν και αυτοί «άσσους στο μανίκι» τους.

«Μελανό» σημείο του αγώνα ήταν η αποχώρηση του Νεοκλή Αβδάλα από το παρκέ υποβασταζόμενος, αφότου γύρισε το πόδι του σε μια ανυποψίαστη φάση, 2:20 πριν τη λήξη της αναμέτρησης και το σκορ 77-65 υπέρ του Περιστερίου.

Με ένα καινούργιο σερί 23-14, μείωσαν εκ νέου σε επτά πόντους (77-70), όμως οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι και έφυγαν με το σπουδαίο διπλό με σκορ 79-73, «ανεβάζοντας» το ρεκόρ τους σε 2-1. Στο 1-2 «υποχώρησε» το ρεκόρ του Αμαρουσίου.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 34-43, 47-63, 73-79

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από τους φιλοξενούμενους, που μοίρασαν 21 ασίστ για 14 λάθη, τη στιγμή που το Μαρούσι «κόλλησε» στις 12 ασίστ για 13 λάθη αντίστοιχα.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Βαγγέλης Ζούγρης ολοκλήρωσε μια εμφάνιση επικών διαστάσεων. Ο 20χρονος φόργουορντ πέτυχε 24 πόντους, «μάζεψε» τέσσερα ριμπάουντ, «μοίρασε» τέσσερα κοψίματα και ήταν εύστοχος στα 10 από τα 11 σουτ που επιχείρησε. Απλά απολαυστικός.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Κόφι και Χάρις συνέβαλαν σημαντικά στη νίκη της ομάδας του πετυχαίνοντας από 13 πόντους έκαστος, με τον πρώτο να «συγκεντρώνει» και 10 ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Του Κάμερον Ρέινολντς ο οποίος ολοκήρωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους, τρία ριμπάουντ και τρεις ασίστ, στατιστική που όμως δεν έφτασε προκειμένου η ομάδα του να αποφύγει την ήττα.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Το Μαρούσι περίμενε αρκετά από τους Σανόγκο και Φρίντρικσον η οποίοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με τέσσερις και πέντε πόντους αντίστοιχα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Βαγγέλης Ζούγρης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10/11 έυστοχα σουτ. Αν συνυπολογιστεί και το 4/4 από τη γραμμή των βολών, ο Έλληνας διεθνής αρνούταν πεισματικά να χάσει καλάθι, πραγματοποιώντας το ματς της ζωής του και ίσως από τις καλύτερες τωμ τελευταίων ετών στα ελληνικά παρκέ.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Το Μαρούσι αντιμετωπίζει το επόμενο Σάββατο (26/10) εκτός έδρας τον Πανιώνιο για την τέταρτη αγωνιστική της Stoiximan GBL. Το Περιστέρi από την πλευρά του αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ισπανική Μανίσα την προσεχή Τρίτη (22/10) για την τρίτη αγωνιστική του BCL.

μαρουσι

περιστερι

@Photo credits: eurokinissi, Σωτήρης Δημητρόπουλος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα