Άρης-Προμηθέας 86-75: Επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

bet365

Ο Άρης ήθελε απελπισμένα την πρώτη νίκη του στο Πρωτάθλημα και τη βρήκε απέναντι στον Προμηθέα στο Nick Galis Hall καθώς επικράτησε με 86-75.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έκανε το καλύτερο φετινό της παιχνίδι καθώς είχε συνέπεια, πολυφωνία στην επίθεση κι έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά 15 πόντων όταν ο Βασίλης Τολιόπουλος σημείωσε διαδοχικούς πόντους. Ο Προμηθέας Πατρών δεν κατάφερε ποτέ να προσπεράσει στο σκορ και στην τελευταία περίοδο πληγώθηκε από την αστοχία του στο μακρινό σουτ.

Ο αγώνας

Ο Άρης συνδύασε την εξαιρετική άμυνά του με πληθώρα λύσεων στην επίθεση και νωρίς απέκτησε διψήφια διαφορά (11-1, 4’) καθώς ο Προμηθέας χρειάστηκε περισσότερα από πέντε αγωνιστικά λεπτά για να βρει το πρώτο καλάθι του. Ο Λάντερς Νόλεϊ έδωσε σκορ στους «κίτρινους» οι οποίοι αν ήταν στοιχειωδώς εύστοχοι από τη γραμμή των βολών θα είχαν εξασφαλίσει μεγαλύτερη διαφορά στο τέλος της περιόδου (23-11) καθώς οι Πατρινοί ήταν απελπιστικοί στην εκτέλεση με 3/13 σουτ.

Ο Προμηθέας αντέδρασε μέσα από την αμυντική βελτίωση και τις συνεργασίες των Ουόκερ-Βερνάντο και μείωσε τη διαφορά στα επίπεδα των έξι πόντων (29-23, 14’). Οι φιλοξενούμενοι «σημάδεψαν» τον Μπανκς στην επίθεσή τους και μετά τους διαδοχικούς πόντους του Βερνάντο, ακολούθησαν τα 2/2 τρίποντα του Ουόκερ (32-31, 16’). Τα διαδοχικά καλάθια του Βασίλη Τολιόπουλου αλλά περισσότερο το καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο του Λάντερνς Νόλεϊ (σ. σ. σημείωσε 19 πόντους και πιο συγκεκριμένα το 44% των συνολικών πόντων της ομάδας του) κράτησε το προβάδισμα για τον Άρη (43-37).

Ο Γιώργος Γκιουζέλης έγινε παράγοντας του παιχνιδιού στο πρώτο μισό της 3ης περιόδου με τα διαδοχικά εύστοχα τρίποντα (51-45, 25’) και σ’ ένα διάστημα κατά το οποίο οι δύο ομάδες ήταν βιαστικές και επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση. Εκεί ενεργοποιήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος ο οποίος προσπάθησε να χτίσει διαφορά ασφαλείας για την ομάδα του αλλά μέσα από τις δεύτερες ευκαιρίες (επιθετικά ριμπάουντ) ο Προμηθέας δεν το επέτρεψε. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε (62-53) με κάρφωμα του Τζος Ρόμπερτς έπειτα από ασίστ του Νόλεϊ.

 

Διατηρώντας την άμυνά του σε καλό επίπεδο και μέσα από τις πρωτοβουλίες του Ντέιβιντ ΝτεΤζούλιους ο Άρης προηγήθηκε με διαφορά 14 πόντων (70-56, 33:30). Ο Προμηθέας προσπάθησε να χτίσει ένα σερί επιστροφής, προς αυτήν την κατεύθυνση δεν βοήθησαν τα άστοχα σουτ τριών πόντων του Ουόκερ, αλλά μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ είχε δεύτερες ευκαιρίες (72-60, 35’). Ένα απίθανο εύστοχο σουτ του Τολιόπουλου σχεδόν από το κέντρο οδήγησε στο +15 (75-60) για τους γηπεδούχους τέσσερα λεπτά πριν το τέλος δίνοντας τη χαριστική βολή στους Πατρινούς.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο Άρης είχε πολυφωνία στην επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως όμως έπαιξε εξαιρετική άμυνα έως το σημείο που ξέφυγε με διαφορά 15 πόντων (75-60) όπου εκεί τελείωσαν όλα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Λάντερς Νόλεϊ έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Βασίλης Τολιόπουλος «τελείωσε» το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο με highlight το τρίποντο σχεδόν από το κέντρο.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Λάντερς Νόλεϊ ήταν διπρόσωπος καθώς έκανε εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και κακό δεύτερο. ΝτεΤζούλιους και Ρόμπερτς ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο μέρος.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Μιχάλης Λούντζης και Τζόρντον Βερνάντο προσπάθησαν να κρατήσουν τον Προμηθέα. Ο Τζόρνταν Ουόκερ έδωσε δημιουργία αλλά ήταν απελπιστικά άστοχος.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Ντάριους Πέρι δεν φάνηκε καθόλου για τον Προμηθέα ενώ στο ντεμπούτο του ο Ερνάντεθ έδειξε ότι είναι πίσω (και) σε φυσική κατάσταση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ουόκερ είχε 3/12 τρίποντα και ο Άρης τελείωσε το παιχνίδι με 21 ασίστ, αριθμός ρεκόρ για φέτος

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Άρης θα υποδεχθεί την Τσεντεβίτα Ολίμπια για την 5η αγωνιστική του Eurocup και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Ρόδο για τον αγώνα με τον Κολοσσό ενώ ο Προμηθέας έχει δύο εντός έδρας παιχνίδια με τη Γαλατάσαραϊ (BCL) και την Καρδίτσα.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 43-37, 62-53, 86-75

s

a

@Photo credits: eurokinissi, ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα