Λαύριο - Κολοσσός Ρόδου 74-82: «Άλωσε» τη Λαυρεωτική και... έσπασε το ρόδι (vid)

bet365

Ο Κολοσσός επισκέφθηκε την έδρα του Λαυρίου του οποίου και επικράτησε με σκορ 82-74, φτάνοντας έτσι στην «παρθενική» του νίκη στη φετινή Stoiximan GBL μετά από τρεις αγωνιστικές.

Λαύριο και Κολοσσός Ρόδου αναμετρήθηκαν στην έδρα της «Λαυρεωτικής» με μοναδικό στόχο τη πρώτη τους φετινή νίκη στη Stoiximan GBL. Τελικά οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν της ομάδας του Λαυρίου μετά από πολλές διακυμάνσεις και δυνατές μάχες με σκορ 82-74 και «ανέβασαν» το ρεκόρ τους σε 1-2. Στο 0-3 «υποχώρησε» το Λαύριο.

Κορυφαίος για τους Ροδίτες ήταν ο Άντριου Γκάουντλοκ που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 πόντους.

Για την ομάδα της Λαυρεωτικής ξεχώρισε ο Βασίλης Μουράτος που πέτυχε από την πλευρά του 19 πόντους.

Το ματς: Λαύριο - Κολοσσός Ρόδου

Οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Σιγάλα ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και πριν ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα ενός πόντους (20-19), είχαν αποσπαστεί ακόμα και με επτά (10-3). Οι γηπεδούχοι όμως βρήκαν λύσεις απέναντι στα υψηλά ποσοστά ευστοχίας του Κολοσσού και με ένα δικό τους 12-2 επιμέρους σκορ επανήλθαν στη διεκδίκηση του αγώνα.

 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Λαύριο ήταν... ισοπεδωτικό. Το σύνολο του Κώστα Μέξα πραγματοποίησε το καλύτερο δεκάλεπτο του μέχρι τώρα της σεζόν και με ένα «ασύλληπτο» επιμέρους 24-9 στο συγκεκριμένο διάστημα οι γηπεδούχοι έγιναν το απόλυτο «αφεντικό» του ματς. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ 43-29 υπέρ του Λαυρίου το οποίο πραγματοποίησε μια υποδειγματική περίοδο, χωρίς λάθη και παίζοντας ασφυκτική άμυνα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ωστόσο άλλαξε δραματικά ο «ρους» της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν «στροφές» επιθετικά και επέστρεψαν στο ματς χωρίς να συναντήσουν σθεναρή αντίσταση από τους γηπεδούχους. Μπορεί το Λαύριο να έκανε «δικό του» το δεύτερο δεκάλεπτο με επιμέρους 24-9 υπέρ του, όμως το τρίτο δεκάλεπτο είχε ξεκάθαρο κυρίαρχο και αυτός ήταν ο Κολοσσός. Οι Ροδίτες με επιμέρους σκορ στη τρίτη περίοδο 32-15 επέβαλλαν τον ρυθμό τους και ανέκτησαν το προβάδισμα στη λήξη του δεκαλέπτου με σκορ 61-58.

Στη τελική ευθεία της αναμέτρησης, η ψυχολογία ήταν χωρίς καμία αμφιβολία υπέρ του Κολοσσού. Όσο πλησίαζε η λήξη του αγώνα, τόσο πιο συγκεντρωμένοι παρουσιάστηκαν οι δύο αντίπαλοι. Με το Λαύριο να παίρνει κάποια καθοριστικά ριμπάουντ και να πετυχαίνει καθοριστικά καλάθια στη λήξη του ρολογιού, ο Κολοσσός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τη «φόρα» του τρίτου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα ο νικητής να προκύψει από τις τελευταίες κατοχές.

Με 3:27 να απομένουν για τη λήξη, ο γκαρντ του Κολοσσού Ρόδου, Τάιλερ Νέλσον ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων ανεβάζοντας τη διαφορά στους επτά πόντους υπέρ της ομάδας του (72-65), ισοφαρίζοντας την υψηλότερη τιμή της. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ, χωρίς όμως να καταφέρουν να ξαναβρεθούν σε θέση «οδηγού».

Μετά από βολές του Κολοσσού και νευρικές επιθέσεις του Λαυρίου το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ υπέρ της ομάδας της Ρόδου η οποία έφτασε στη πρώτη της νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές. Συνεχίζει να αγνοεί τη χαρά της νίκης το Λαύριο παρά τις ανταγωνιστικές του εμφανίσεις.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 43-29, 58-61, 74-82

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Κολοσσός Ρόδου, μετά από ένα πολύ κακό δεύτερο δεκάλεπτο επέστρεψε από τα αποδυτήρια με το «μαχαίρι στα δόντια» και με ένα επιμέρους 32-15 ανέτρεψε όλη την εικόνα του ματς και μαζί και το αποτέλεσμα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Άντριου Γκάουντλοκ του Κολοσσού που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση σκοράροντας 17 πόντους, μοιράζοντας παράλληλα και έξι ασίστ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Σωτήρης Μπίλης που είχε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ, ενώ ακόμα 11 πρόσθεσαν οι Χατζινοκόλας και Ντανουσεβίτσιους.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Βασίλη Μουράτου που πέτυχε 19 πόντους για το Λαύριο με έξι ασίστ και τρία ριμπάουντ, αλλά δεν έφτασαν.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Μπράντον Σλέιτερ που ολοκλήρωσε τη αναμέτρηση με τέσσερις πόντους μετά από 23 λεπτά συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα μόλις πέντε λάθη του Κολοσσού Ρόδου για 17 ασίστ, το οποίο υπογραμμίζει την άνεση με την οποία κυκλοφορούσαν τη μπάλα οι παίκτες του Γιώργου Σιγάλα.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Το Λαύριο αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Περιστέρι στις 28/10, ενώ ο Κολοσσός υποδέχεται τον Άρη στις 26/10, σε παιχνίδια για την τέταρτη αγωνιστική της Stoiximan GBL.

λαυριο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα