Κολοσσός-Άρης 84-85: Ο Γούντμπερι υπέγραψε την ανατροπή της χρονιάς

bet365

Ο Τρέι Γούντμπερι σκόραρε 1.5'' πριν το τέλος και ολοκλήρωσε μια τρομερή ανατροπή για τον Άρη ο οποίος επικράτησε του Κολοσσού με 84-85 σ' ένα παιχνίδι με πολλά... buzzer beater αλλά αυτό του ξανθομάλλη Αμερικανού ήταν αυτό που έκρινε τα πάντα.

Τι ματς ήταν αυτό; Ο Κολοσσός Ρόδου έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά 19 πόντων (54-35) επί του Άρη αλλά εκεί οι Θεσσαλονικείς έβαλαν μπουρλότο στο παιχνίδι καταγράφοντας μια τρομερή ανατροπή για να φθάσουμε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ένα τρομερό τρίποντο του ΝτεΤζούλιους φάνηκε να τους δίνει τη νίκη αλλά ακολούθησε ένα σουτ της απελπισίας από τον Διαμαντή Σλαφτσάκη. Ωστόσο, έχοντας στην πλάτη του τρία άστοχα ελεύθερα σουτ τριών πόντων ο Τρέι Γούντμπερι έβαλε το καλάθι του αγώνα 1.5'' πριν το τέλος και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη!

Ο αγώνας

Καμία ομάδα δεν ενθουσίασε με τις επιθετικές επιλογές της στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα (10-9) μόνο που ο Κολοσσός άλλαξε προϊόντος του αγώνα εν αντιθέσει με τον Άρη. Το +8 (23-15) των γηπεδούχων στο τέλος της περιόδου ήταν φυσιολογικό γιατί σ’ αυτό το διάστημα έκαναν πέντε κλεψίματα και ο δε Άρης ισάριθμα λάθη. Αξιοποίησαν επίσης το bonus των βολών καθώς οι «κίτρινοι» πετούσαν τις δικές τους επιθέσεις στα σκουπίδια.

Ο Κολοσσός διατήρησε την υπεροχή του με κορυφαίο τον Τόνεϊ ο οποίος μάζεψε διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ μετά το άλλο κι έστειλε τη διαφορά στο +13 (36-23) καθώς στην άμυνα έβγαλε ολοκληρωτικά τον Βασίλη Τολιόπουλο από την επιθετική έκφραση του Άρη αναγκάζοντας τους «κίτρινους» σ’ ένα ανορθόδοξο στιλ παιχνιδιού. Ο Γιάννης Καστρίτης πήγε σε σχήμα με τέσσερις κοντούς (!). Ούτε αυτό απέδωσε και στο τέλος του ημιχρόνου ο Κολοσσός ήταν στο +15 (43-28) καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν 11/25 σουτ, επτά λάθη και μηδέν κλεψίματα εν αντιθέσει με τα έξι του Κολοσσού.

 

Τα τρία εύστοχα τρίποντα του Νέλσον έστειλαν τη διαφορά στο +19 (54-35, 23') στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Άρης αντέδρασε με 0-8 σερί (54-43, 26') σε μια προσπάθεια επιστροφής στο παιχνίδι. Ένα έμμεσο τρίποντο ενός εκ των κορυφαίων παικτών των γηπεδούχων, του Μπιλλή, έδωσε ανάσα στον Κολοσσό. ΝτεΤζούλιους και Χατζηδάκης ήταν οι πιο δραστήριοι παίκτες του Άρη στο τρίτο δεκάλεπτο, ειδικά ο Αμερικανός ο οποίος είτε τελείωσε φάσεις μόνος του είτε... σέρβιρε στον Έλληνα σέντερ (62-53, 28'). Ο Κολοσσός διατήρησε όμως τον έλεγχο του σκορ μέσα από τα μακρινά σουτ του Ανδρέα Πετρόπουλου στο 100ο παιχνίδι του έμπειρου φόργουορντ στην κορυφαία κατηγορία (67-58, 30').

Ο Άρης διεύρυνε το επιμέρους σκορ και μείωσε σε 67-63 (31'). Ο Τολιόπουλος βρήκε το πρώτο του εύστοχο μακρινό σουτ στο 33' αλλά λίγα δευτερόλεπτα μετά αποβλήθηκε καθώς στην ίδια φάση χρεώθηκε με το 4ο φάουλ του και με τεχνική ποινή (71-66). Βλέποντας την επιστροφή του Άρη, ο Γκάουντλοκ πήρε πρωτοβουλίες, έβαλε και τις ελεύθερες βολές (74-66, 34') αλλά ο Άρης δεν εγκατέλειψε την προσπάθειά του αντιδρώντας με νέο σερί 0-9 πήρε και το προβάδισμα (74-75, 36') αλλά και να πάει στο +4 (74-78, 37') με τρίποντο του Μποχωρίδη.

Εκεί υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον Άρη για ένα φάουλ που καταλογίστηκε υπέρ του Μπιλλή κι ενώ οι Θεσσαλονικείς υποστήριξαν ότι η εκπνοή του χρόνου της επίθεσης ήταν πριν την παράβαση. Ο Γούντμπερι αστόχησε σε δύο ελεύθερα τρίποντα πετώντας στα σκουπίδια την ευκαιρία να δώσει διαφορά πέντε πόντων στην ομάδα του και ο Κολοσσός ισορρόπησε την κατάσταση (78-78) 90'' πριν το τέλος.

Ένα τρίποντο του Νέλσον έδωσε και πάλι προβάδισμα στους γηπεδούχους (81-80, 39'). Ακολούθησε το λάθος του Λάντερς Νόλεϊ αλλά στη συνέχεια έδωσε την κατοχή στην ομάδα του και μια επίθεση 24'' από τα 29.4'' για το τέλος. Ο Αμερικανός μάζεψε και το ριμπάουντ μετά το άστοχο σουτ τριών πόντων του Μποχωρίδη σε μια ακόμη ευκαιρία για τον Άρη. Ο ΝτεΤζούλιους έβαλε απίστευτο τρίποντο (81-83) οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Στην επαναφορά ο Τόνεϊ μπερδεύτηκε, μάλιστα ζήτησε time out και για να αποφύγει παράβαση πέντε δευτερολέπτων πέταξε την μπάλα στον Σλαφτσάκη ο οποίος με τη σειρά του για να μην βγει με την μπάλα έξω έκανε το ίδιο και πέτυχε ένα σπάνιο τρίποντο (84-83), 4.1'' πριν το τέλος. Ο Γούντμπερι έβαλε όμως καλάθι 1.5'' πριν το τέλος κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Πού αλλού; Στο απίστευτο καλάθι του Γούντμπερι 1.5'' πριν το τέλος.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ντέιβιντ ΝτεΤζούλιους έκανε καταπληκτικό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ο λόγος της επιστροφής του Άρη.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ:Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν ο πιο σταθερός και ουσιαστικός παίκτης για τον Άρη. Ο Λάντερς Νόλεϊ έκανε εξαιρετικό finish αγώνα, αλλά ο Γούτμπερι έβαλε το καλάθι της νίκης.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Γκάουντλοκ, Μπιλλής και Νέλσον έκαναν ότι μπορούσαν για τον Κολοσσό ενώ ο Τόνεϊ χάθηκε στο δεύτερο μέρος.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χοτζ και Ρόμπερτς μάλλον δεν είχαν καθόλου συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του. Το ίδιο ισχύει για Τσαϊρέλη και Σλαφτσάκη για τον Κολοσσό.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τι άλλο από τους 57 πόντους του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Κολοσσός θα υποδεχθεί την Καρσίγιακα στη Ρόδο για το BCL και μετά θα ταξιδέψει στην Καρδίτσα για το παιχνίδι με την ομώνυμη ομάδα ενώ ο Άρης μετά τον εκτός έδρας αγώνα με τη γαλλική Μπουργκ για την 6η αγωνιστική του Eurocup θα υποδεχθεί το Περιστέρι

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 43-28, 67-58, 84-85.

2

2

@Photo credits: INTIME, ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ ΧΑΡΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα