Τρέι Γούντμπερι στο Gazzetta: «Δεν σκεφτόμουν τα σουτ που έχασα, αλλά να βάλω το τελευταίο!»

woodberry

bet365

Ο Τρέι Γούντμπερι υπέγραψε την νίκη - θρίλερ του Άρη μέσα στην έδρα του Κολοσσού και εξέφρασε τις σκέψεις του στο Gazzetta μετά το σουτ νίκης που πέτυχε.

«Έσπασαν καρδιές» στη Ρόδο το απόγευμα του Σαββάτου (26/10) με τον Άρη να «αποδρά» με μια δραματική νίκη από το Κλειστό της Καλλιθέας με 85-84 επί του Κολοσσού, χάρη στο νικητήριο σουτ του Τρέι Γούντμπερι.

Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ έκανε δηλώσεις στο Gazzetta αμέσως μετά την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, που χάρισε στην ομάδα του, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη έμειναν πιστοί στις αρχές τους και πώς πρέπει να «χτίσουν» πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα ενόψει της συνέχειας. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τα συναισθήματά του μετά την αστοχία που είχε σε κάποια σημαντικά σουτ, για να πετύχει τελικά το πιο κρίσιμο: «Το συναίσθημα ήταν... αυτοπεποίθηση. Απλά παρέμεινα σίγουρος για τον εαυτό μου. Ήξερα ότι όσα σουτ έχασα ήταν σουτ με καλές προϋποθέσεις. Όταν φτάσαμε στο τέλος δεν σκεφτόμουν καν αυτά τα σουτ, σκεφτόμουν απλά το επόμενο...».

Για το ποιο ήταν το πλάνο του προπονητή για την τελευταία επίθεση: «Είχε ένα play όπου θα ήμουν εγώ κάτω από το καλάθι ή ο Ντε Τζούλιους στην κορυφή. Ο συμπαίκτης μου με βρήκε και έφερα εις πέρα τη φάση».

 

Για το πόσο σημαντικο όσον αφορά το θέμα αυτοπεποίθησης και ψυχολογίας ήταν αυτή η νίκη ενόψει της συνέχειας: «Έχει τεράστια σημασία. Το να επιστρέφεις σε ένα τέτοιο ματς είναι καλό για κάθε ομάδα, μείναμε ενωμένοι, μείναμε πιστοί στις αρχές μας. Τα καταφέραμε και θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτο».

Για τη σημασία της νίκης παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν έπαιξε καλά: «Σίγουρα, θα πρέπει να μιλάς και με άσχημες εμφανίσεις. Δεν ήταν και η πιο «όμορφη» νίκη και για αυτό μετράει περισσότερο. Όπως προείπα, έχει τεράστια σημασία. Όταν καταφέρνεις να νικάς με τέτοιον τρόπο δείχνει πως η ομάδα μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις. Κάναμε καλύτερο δεύτερο ημίχρονο και πλέον στρεφόμαστε στο επόμενο παιχνίδι».

Για τα βασικά στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα για να βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση: «Να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την άμυνά μας πάνω στη μπάλα, να συνεχίσουμε να σουτάρουμε και να παραμείνουμε ενωμένοι ξεπερνώντας τις δύσκολες στιγμές».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα