Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 71-78: Δίκαιο και εύκολο «διπλό» με τρομερό Ναν (vid)

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ κι επικράτησε δίκαια και εύκολα του Ολυμπιακού με 71-78 παίρνοντας προβάδισμα στην υπόθεση πρωτιάς. Εκπληκτικός ο Ναν (25π. με 6/8τρ.).

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με άνεση στο ΣΕΦ του Ολυμπιακού 71-78 και αύξησε τις πιθανότητες να τερματίσει στην κορυφή της κατάταξης στην regular season. Το σχήμα του Αταμάν με τρεις κοντούς λειτούργησε άψογα αφού κυρίως οι Ναν και Μπράουν διέλυσαν την αντίπαλη άμυνα. Οι «ερυθρόλευκοι» όταν είδαν τον αντίπαλο να αποκτά διαφορά, έπαιξαν νευρικά και βιαστικά με αποτέλεσμα να μην διεκδικήσουν τη νίκη.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Φαλ να κυριαρχεί στην επίθεση με σκορ και δημιουργία όμως το σχήμα του Αταμάν με τρεις κοντούς λειτούργησε πολύ καλά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πέντε εύστοχα σουτ μέσης και μακρινής απόστασης, δύο αιφνιδιασμούς και έτσι στο πρώτο τάιμ άουτ το σκορ ήταν 12-17 (6’). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο στους 23 πόντους αφού οι Μπράουν, Γκραντ και Ναν συνέχισαν να σκοράρουν, αλλά στην άλλη πλευρά Φουρνιέ και Βεζένκοβ βρήκαν τρόπο να κάνουν το ίδιο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν με τον Μιλουτίνοφ να «χτίσουν» μία διαφορά (26-23, 12’), ωστόσο ο Μήτογλου ως «πεντάρι» έπαιξε με πρόσωπο στο καλάθι, έβαλε 7 γρήγορους και διατήρησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (28-19, 14’). Τα τρίποντα ένθεν κι ένθεν έμπαιναν «βροχή» και οι άμυνες δύσκολα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τόσο ταλέντο (36-35, 15’). Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα που ξεμάκρυνε με 2/2 τρίποντα (Όσμαν, Ναν) και 2/2 βολές του Σλούκα (36-46, 20’).

Ο Ολυμπιακός ήθελε να μπει πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να μπει συγκεντρωμένος ώστε να αναχαιτίσει την αντίδραση των γηπεδούχων. Τα τρίποντα από Φουρνιέ, Βεζένκοβ απαντήθηκαν από τα καλάθια Μπράουν και Λεσόρ (44-56, 25’) και η εικόνα δεν άλλαξε. Σε εκείνο το σημείο ο Λεσόρ εκνευρίστηκε με το 3ο φάουλ που χρεώθηκε και ακολούθησε τεχνική ποινή στον Γάλλο και τον στον Αταμάν. Ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε το επόμενο δίλεπτο και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γρήγορα την ηρεμία τους με τον Ερνανγκόμεθ να κάνει το 50-61 (28’). Ένα τρίποντο του Γουόκαπ σε «νεκρό» χρόνο έκανε τους Πειραιώτες να αισθανθούν κάπως καλύτερα στο φινάλε της περιόδου (55-62, 30’).

 

Νωρίς στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έβγαλε άμυνες, αλλά ο Ντόρσεϊ βιαζόταν κι έτσι ο Μπράουν με τον Ναν συνδέθηκαν με το καλάθι και σίγησαν το ΣΕΦ (55-69, 33’). Ο Μπαρτζώκας εμπιστεύτηκε πεντάδα με Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Φουρνιέ, Βεζένκοβ και Ράιτ, ωστόσο το μόνο που κατάφερε η ομάδα τυ ήταν να μειώσει απλά τη διαφορά μέχρι τους 9 πόντους και τίποτα περισσότερο (67-76, 38’).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο Παναθηναϊκός μετά το δίλεπτο του εκνευρισμού με τις τεχνικές ποινές, επέστρεψε γρήγορα στην ηρεμία της επίθεσής του και διατήρησε την υπέρ του διαφορά.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο με τη διαφορά στους 7 πόντους, ο Ντόρσεϊ αστόχησε δύο φορές πετώντας στα «σκουπίδια» τις καλές άμυνες. Στη συνέχεια ακολούθησαν 7 πόντοι από Μπράουν και Ναν με τη διαφορά να πηγαίνει στους 14.

Στα 7’ που απέμεναν οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να κάνουν τον αντίπαλο να αισθανθεί άβολα, αλλά δεν το κατάφεραν.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κέντρικ Ναν διέλυσε την άμυνα του Ολυμπιακού. Σε 38’ πρόσφερε 25 πόντους (1/1β., 3/9δ., 6/8τρ.), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και μηδέν λάθη.

Σε τρομερό βράδυ και ο Λορέντζο Μπράουν με 18 πόντους (4/5β., 1/6δ., 4/5τρ.), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 λάθη σε 35’.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σε κακό βράδυ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (1/9 σουτ), αλλά με 6 ριμπάουντ. Ο Τόμας Γουόκαπ δε βοήθησε. Κακός στην άμυνα πάνω στον Ναν και μπροστά μόλς 3 πόντους, με 5 ασίστ. Ο Παπανικολάου σε 14’ είχε 2 πόντους (1/4), και άλλα τόσα ριμπάουντ, ασίστ και λάθη.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπορεί να σκόραρε μόλις 4 πόντους, αλλά έπαιξε καλή άμυνα, μάζεψε 9 ριμπάουντ και έδωσε 4 ασίστ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Εβάν Φουρνιέ τελείωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους, αλλά πολλά σουτ (5/16) και 6 ασίστ. Ως συνήθως καλός ο Σάσα Βεζένκοβ (19π., 7ρ.).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τεράστια διαφορά στα τρίποντα (29%-50%). Ο Παναθηναϊκός ευστόχησε 13 φορές από τα 6.75. Ο Ολυμπιακός είχε 22 ασίστ για 1 1λάθη. Οι «πράσινοι» 17 για 9.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τρίτη (29/10) τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Παναθηναϊκός παίζει στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (30/10) με την Βιλερμπάν.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 38-48, 55-62, 71-78.

2

2

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα