Βεζένκοβ: «Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, να σταματήσουμε τις δικαιολογίες και να κοιταχτούμε στον καθρέπτη»

Newsroom
Βεζένκοβ
Ο Σάσα Βεζένκοβ απένειμε τα εύσημα στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του στο ΣΕΦ και υπογράμμισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να δουλέψουν ώστε να δουν τι φταίει και να το διορθώσουν στη συνέχεια.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ δεν έψαξε δικαιολογίες μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ από τον «αιώνιο» αντίπαλο υπογραμμίζοντας ότι οι «πράσινοι» νίκησαν απολύτως δίκαια:

«Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Δεν παίξαμε αυτό που μπορούμε. Είναι ανάγκη να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στον καθρέπτη, να σταματήσουμε τις δικαιολογίες και να δουλέψουμε. Ήταν καλύτεροι σήμερα. Τους δώσαμε τα σουτ και ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλους παίκτες. Ευστόχησαν και ένιωσαν άνετα. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε 30 πόντους αλλά τότε κάναμε βεβιασμένες επιλογές. Μας άγχωσε το σκορ. Και πάλι συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Έχουμε τη Ρεάλ την Τρίτη και πρέπει να αντιδράσουμε» είπε αρχικά ο Σάσα Βεζένκοβ στην κάμερα της ΕΡΤ και συνέχισε:

«Μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά και να ήμασταν πιο σκληροί ειδικά στην έδρα μας. Όταν αφήνεις τον αντίπαλο να σημειώνει 48 πόντους στο ημίχρονο δείχνει ότι κάτι δεν έχεις κάνει καλά. Πρέπει να αναλύσουμε τα λάθη μας. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα και αν του δώσεις χώρο θα σε τιμωρήσει».

Για το αν έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη προς την ομάδα; :«Αν κάποιος δεν πιστεύει μήνα Οκτώβριο, τότε δεν έχει πίστη στην ομάδα. Έχουμε πολύ καιρό μέχρι τον στόχο μας αλλά πρέπει να θέτουμε στόχο στόχους κάθε μέρα. Να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα όσο τετριμμένο και αν ακούγεται. Όποιος έχει χάσει την πίστη του δεν πρέπει να είναι εδώ. Εμείς δουλεύουμε και κοιτάμε στα μάτια ο ένας τον άλλον. Κάνουμε την αυτοκριτική μας».

 

Και συνέχισε: «Κάθε παίκτης ξεχωριστά ξέρει τι να κάνει για να βοηθήσει. Οι τραυματισμοί δεν βοηθούν αλλά δεν θέλω να ψάχνουμε για δικαιολογίες. Είμαστε ένα γκρουπ 15-16 ατόμων. Καθένας μπορεί να βοηθήσει. Το έχει δείξει στην καριέρα του. Να δούμε τι φταίει και να είμαστε αληθινοί ο ένας προς τον άλλον. Τίποτε δεν κρίνεται τον Οκτώβριο αλλά κάτι δεν πάει καλά και χάνουμε τα ματς στο τέλος».

Τι είναι αυτό που φταίει; «Το ψάχνουμε και εμείς και όσο πιο γρήγορα το βρούμε τόσο καλύτερα θα πάνε τα πράγματα».

@Photo credits: eurokinissi, KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα