Αταμάν: «Ο Ναν είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη στο ένας εναντίον ενός»

Newsroom
.
Ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε στο σχήμα που χρησιμοποίησε απέναντι στον Ολυμπιακό με τα τρία γκαρντ ενώ σχολίασε την απόδοση του Κέντρικ Ναν.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με το «διπλό» από το ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική της Stoiximan GBL και ο Εργκίν Αταμάν ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: «Νομίζω ότι αξίζαμε 100% τη νίκη απόψε. Σε ατομικό επίπεδο, τακτικά, σε άμυνα και επίθεση, παίξαμε τέλεια. Με εξαίρεση πέντε λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο, είχαμε τον έλεγχο του αγώνα.

Ίσως βρήκαμε πολλά τρίποντα όμως σχεδόν όλα ήταν ανοιχτά. Μοιράσαμε την μπάλα πολύ καλά, κανένας παίκτης δεν έπαιξε με εγωισμό. Αυτό είναι πιο σημαντικό από την άμυνα, γιατί ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλή άμυνα σε αυτό το γήπεδο. Σε όλο το παιχνίδι παίξαμε με τρία γκαρντ, αυτό το σχήμα λειτούργησε πολύ καλά και ήταν το κλειδί της νίκης, ίσως είναι πιο άνετο για εμάς. Αμυντικά κάναμε καλή δουλειά κόντρα στον Ντόρσεϊ και τον Βεζένκοβ στα σουτ του και όλα λειτούργησαν καλά».

Αναφορικά στο σχήμα που χρησιμοποίησε και την άμυνα του Ολυμπιακού, είπε: «Ξέρουμε πολύ καλά πως ο Ολυμπιακός παίζει δυνατά με τον Γουόκαπ πάνω στον Ναν. Για αυτό βάλαμε άλλους δύο γκαρντ, θέλαμε να μη δώσουμε την μπάλα στον Ναν, αλλά στον Λορένζο Μπράουν που είναι επίσης εξαιρετικός. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τον Λορένζο στο πικ εν ρολ, το δουλέψαμε πολύ αυτό. Δούλεψε καλά, όπως και πριν δύο μέρες με τη Φενέρ και αυτό μου έδωσε την ιδέα να παίξω έτσι».

Ο Αταμάν ρωτήθηκε για την εμφάνιση του Κέντρικ Ναν: «Είναι απίστευτος σκόρερ. Εχει εντυπωσιακό πρώτο βήμα και σουτάρει πολύ καλά τώρα. Στην αρχή όταν ήρθε έχανε κάποια σουτ και επίσης κάνει πολύ καλή δουλειά στην άμυνα τώρα. Καταλαβαίνει πολύ καλά το παιχνίδι πια. Εκανε σπουδαία δουλειά απόψε. Στο ένας εναντίον ενός είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα