Παναθηναϊκός: Τα 36:23 λεπτά με τα τρία γκαρντ που έκαναν τη διαφορά

Παναθηναϊκός: Τα 36:23 λεπτά με τα τρία γκαρντ που έκαναν τη διαφορά

Γιώργος Κούβαρης
Μπράουν

bet365

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε... παρέλαση στο ΣΕΦ κερδίζοντας εύκολα τον Ολυμπιακό με 78-71 και το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudl/Instat γράφει για τα σχήματα με τα τρία γκαρντ του Αταμάν, τα οποία πέρασαν στο παρκέ για περισσότερο από 36 λεπτά!

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν μία από τις πιο επιβλητικές εμφανίσεις απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αν και η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν αποτυπώθηκε από το τελικό σκορ και το 78-71 του Παναθηναϊκού.

Ο Εργκίν Αταμάν έβγαλε από το μανίκι του... «καρέ του άσου» στο Φαληρικό παλέ, εναλλάσσοντας τρία γκαρντ με ταυτόχρονη παρουσία στο παρκέ. Σχήματα τα οποία έκαναν τη διαφορά για λογαριασμό των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας και τα οποία έδωσαν το έναυσμα της νίκης.

Οι 9 στις 11 πεντάδες με τα τρία γκαρντ

Συγκεκριμένα ο προπονητής των «πρασίνων» χρησιμοποίησε στο ΣΕΦ 11 διαφορετικές πεντάδες στα 40 λεπτά του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εννέα από αυτές χρησιμοποίησε ταυτόχρονα τρία γκαρντ στο παρκέ, οι οποίες άλλαζαν μόνο ως προς τα πρόσωπα που τις συνέθεταν. Όπερ και σημαίνει ότι μόνο σε δύο περιπτώσεις δεν είχε τρία γκαρντ χρησιμοποιώντας δύο φόργουορντ και έναν σέντερ ή ακόμα και τρία φόργουρντ με τον Μήτογλου να αγωνίζεται (κατά συνθήκη) στο «πέντε».

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ο Εργκίν Άταμαν εμπιστεύτηκε τη δύναμη... πυρός της ομάδας του που είναι η περιφέρεια. Πώς μεταφράζεται αυτό σε απόλυτους αριθμούς; Τα σχήματα όπου υπήρχαν ταυτόχρονα στο παρκέ τρεις εκ των Μπράουν, Ναν, Γκραντ, Σλούκα μέτρησε συνολικά 36:23 λεπτά συμμετοχής (!) ενώ μόλις σε 3:37 λεπτά υπήρχαν σχήματα με δύο γκαρντ. Και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ο Τούρκος προπονητής δικαιώθηκε και μάλιστα δικαιώθηκε πανηγυρικά.

 

Η γλώσσα των αριθμών αναφέρει ότι οι τέσσερις γκαρντ των «πρασίνων» σημείωσαν τους 54 από τους 78 πόντους της ομάδας τους (δηλαδή το 69%!), μοίρασαν τις 9 από τις 17 ασίστ (δηλαδή το 53%), μάζεψαν τα 16 από τα 33 ριμπάουντ (δηλαδή το 48%), είχαν 5 από τα 8 κλεψίματα (δηλαδή το 63%) και είχαν 59 βαθμούς από τους συνολικούς 91 (δηλαδή το 65%) από το σύστημα αξιολόγησης.

Επιπλέον μέτρησαν 11/16 τρίποντα, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι παίκτες των «πρασίνων» είχαν 2/10 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα. Αν μη τι άλλο οι αριθμοί είπαν την (μεγάλη) αλήθεια για την συνεισφορά (κυρίως) των Ναν, Μπράουν (και από εκεί και πέρα) Γκραντ και Σλούκα.

Το Shot Chart των τεσσάρων γκαρντ του Παναθηναϊκού

Τα σχήματα του Άταμαν με τα 36:23 λεπτά των τριών γκαρντ στο παρκέ

Ποιες ήταν οι εννέα διαφορετικές πεντάδες που επέλεξε ο Εργκίν Άταμαν στο ντέρμπι του ΣΕΦ και τι πρόσφερε καθεμία από αυτές;

  • Μπράουν, Ναν, Γκραντ, Ερναγκόμεθ, Λεσόρ: Η πεντάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήταν και εκείνη που «έμεινε» περισσότερη ώρα στο παρκέ. Συγκεκριμένα μέτρησε 16:07 λεπτά ταυτόχρονης παρουσίας στο παρκέ έχοντας στο σύνολο 33 πόντους σε 36 κατοχές με 7/15 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 1/1 βολή, 13 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη.
  • Μπράουν, Ναν, Σλούκας, Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ: Σε σχέση με την αρχική πεντάδα η αλλαγή είχε να κάνει με τον Σλούκα αντί του Γκραντ. Το εν λόγω σχήμα μέτρησε 05:29 λεπτά στο ματς με 12 πόντους σε 11 κατοχές και έχοντας 3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.
  • Μπράουν, Ναν, Σλούκας, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου: Ο Ντίνος Μήτογλου σε θέση «πέντε» και με τα τρία γκαρντ στο παρκέ για 04:32 λεπτά, ο Παναθηναϊκός είχε 8 πόντους σε 11 κατοχές με 2/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ.
  • Μπράουν, Ναν, Γκραντ, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου: Στα 03:08 λεπτά με το συγκεκριμένο σχήμα, ο Παναθηναϊκός πέτυχε 5 πόντους σε 7 κατοχές με 1/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

  • Μπράουν, Ναν, Σλούκας, Όσμαν, Μήτογλου: Οι «πράσινοι» είχαν 8 πόντους σε 5 κατοχές σε διάστημα 02:23 λεπτών, με τον Όσμαν να περνάει στη θέση «4» και να παίζει σταθερά ο Μήτογλου στο «5». Πολύ καλά τα ποσοστά ευστοχίας καθώς μέτρησε το συγκεκριμένο σχήμα 1/1 δίποντο και 2/3 τρίποντα με 2 ασίστ.
  • Σλούκας, Ναν, Γκραντ, Όσμαν, Μήτογλου: Οι «ανάσες» που έπρεπε να πάρει ο Λορέντζο Μπράουν έφεραν στον Σλούκα στον «άσο» για 02:02 λεπτά. Ο Παναθηναϊκός είχε σε αυτό το διάστημα 4 πόντους σε ισάριθμες κατοχές με 0/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.
  • Σλούκας, Ναν, Γκραντ, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου: Τα συγκεκριμένα 01:16 λεπτά δεν ήταν αποτελεσματικά για τον Παναθηναϊκό καθώς δεν βρήκε σκορ στις 2 κατοχές έχοντας 0/1 δίποντο, 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.
  • Μπράουν, Ναν, Γκραντ, Όσμαν, Λεσόρ: Ακόμα λιγότερο αποτελεσματικά ήταν και τα 01:07 λεπτά με το συγκεκριμένο σχήμα καθώς έμεινε στο «μηδέν» επιθετικά με μία επιπλέον κατοχή (3 στο σύνολο) και έχοντας «γράψει» στην στατιστική δύο άστοχες προσπάθειες έξω από τα 6.75 μέτρα δίχως τίποτε άλλο.
  • Σλούκας, Ναν, Γκραντ, Όσμαν, Λεσόρ: Μόλις 59 δευτερόλεπτα «έγραψε» η πιο... αναποτελεσματική πεντάδα του Άταμαν με γκαρντ τους Σλούκα, Ναν, Γκραντ και στην front line τους Όσμαν και Λεσόρ. Συγκεκριμένα πήρε 3 κατοχές χωρίς να σκοράρει, καθώς είχε 0/2 εντός παιδιάς, 1 ριμπάουντ και 1 λάθος.
@Photo credits: eurokinissi, KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα