Καιρός να αποδώσουμε τα εύσημα στην Καρδίτσα!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Καιρός να αποδώσουμε τα εύσημα στην Καρδίτσα!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας σχολιάζει τα πεπραγμένα της 10ης αγωνιστικής στην Stoiximan GBL. Η «όλα λάθος» χρονιά για τον Άρη, η ρίζα του αμυντικού προβλήματος σε Ολυμπιακό και το πολλά υποσχόμενο μπάσκετ από Καρδίτσα και Προμηθέα.

Μια προσεκτική ματιά στα αποτελέσματα κάθε αγωνιστικού διημέρου ή τριημέρου, από την έναρξη του πρωταθλήματος κι εντεύθεν, νομίζω ότι είναι αρκετή για να βεβαιωθεί ότι κάποιος ότι η εφετινή Stoiximan GBL, αν μη τι άλλο αξίζει ολοένα μεγαλύτερης προσοχής από τον κόσμο, τους χορηγούς και ενδεχομένως περισσότερου σεβασμού και χώρου στα media.

Είναι ξεκάθαρο και το αντιλαμβάνεται ο καθένας που είναι εξοικειωμένος με την οικονομική σταθερότητα που προσδίδει η ευρωπαϊκή τους δυναμική, ότι το δίπολο των «αιωνίων αντιπάλων» είναι σχεδόν αδύνατον να απειληθεί.

Ωστόσο, λίγο η μείωση των αποστάσεων ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες που «βράζουν σε ένα καζάνι» δύο «ταχυτήτων» και λίγο η σταδιακά αυξανόμενη φθορά (κούραση, τραυματισμοί και ελάττωση της συγκέντρωσης) των δύο μεγάλων από την επιβάρυνση που προκαλεί ο πολύ υψηλός ανταγωνισμός στην Euroleague, έχουν δημιουργήσει ένα αγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο πλέον τα αποτελέσματα είναι λιγότερο προβλέψιμα από ποτέ.

Σε τέτοιο βαθμό, που το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν έχουν ακόμη σε καμία «γκέλα» και μετά από 10 αγωνιστικές, παραμένουν χωρίς ήττες εκτός προγράμματος, οφείλεται περισσότερο στην τύχη και λιγότερο στην δική τους ικανότητα.

 

Αν σε όλα τα παραπάνω, προσθέσουμε τις ευχάριστες μπασκετικές εικόνες που μας έχουν επιφυλάξει έως τώρα η Καρδίτσα, ο Προμηθέας, το Περιστέρι και ο Πανιώνιος (σε συχνότερη βάση) και η ΑΕΚ με το Λαύριο και ο Πανιώνιος (έχοντας ελαφρώς μικρότερη συνέπεια), δεν θα δυσκολευτούμε να συμφωνήσουμε ότι όλα όσα βλέπουμε έως τώρα στα σαλόνια της πάλαι ποτέ Α1 Κατηγορίας, παραπέμπουν σε ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος.

Άλλωστε, μία αγωνιστική πριν το τέλος του 1ου γύρου, έξι ομάδες διεκδικούν τις τρεις θέσεις, που ακόμη δεν έχουν κριθεί, για το Final 8 του Κυπέλλου.

Ας σχολιάσουμε, όμως, όλα αυτά που μας έκαναν εντύπωση από τα έξι γήπεδα της λίγκας, στα οποία καταγράφηκαν πέντε «διπλά» (δεύτερη φορά φέτος) που ανέβασαν το ποσοστό των εκτός έδρας νικών στο 43,3% (26/60)!

Παναθηναϊκός: Σοβαρότητα και inside game επανέφεραν την ηρεμία!

Όταν πας στην έδρα μίας ομάδας που σκοράρει τους περισσότερους πόντους στο πρωτάθλημα μετά τους «αιώνιους» και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει ζημιές, τότε μοιραία πρέπει να είσαι διπλά προσεκτικός, γιατί η οποιαδήποτε χαλαρότητα μπορεί να σου κοστίσει ακριβά.

Πολλώ δε μάλλον από την στιγμή που δεν έχεις στην διάθεσή σου δύο παίκτες, που θα έπρεπε να παίξουν περισσότερο σε τέτοιου είδους ματς (Μπράουν και Παπαπέτρου) και προέρχεσαι από ένα δεκαήμερο που η άμυνά σου μπάζει (μ.ο. 89,0 πόντους) και αν δεν είχε μπει το τρίποντο του Ερνανγκόμεθ στην Γλυφάδα, θα έμπαινες στο παρκέ με το βάρος από τις τρεις διαδοχικές ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Με βάση όλα τα παραπάνω, λοιπόν και με την 5η «διαβολοβδομάδα» να βρίσκεται προ των πυλών, ο Εργκίν Αταμάν είχε κάθε λόγο να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το τελικό 85-68, με το οποίο ο Παναθηναϊκός (10-0) πέρασε από το Λαύριο (4-6) και διατήρησε το εγχώριο αήττητό του, παραμένοντας η μοναδική ομάδα της Euroleague χωρίς απώλεια στο εθνικό της πρωτάθλημα.

Μετά το αποτέλεσμα, που πάντα έρχεται πρώτο, στα συν των «πρασίνων» συγκαταλέγεται το πρώτο ματς ματς με παθητικό κάτω από τους 70 πόντους, μετά από 2 και πλέον μήνες μακριά από το ΟΑΚΑ. Οι 27 ασίστ και φυσικά η κυριαρχία μέσα στο «ζωγραφιστό».

Η «ζωηρή» εικόνα των Όσμαν (11 πόντους, 7 ριμπάουντ & 3 ασίστ) και Μήτογλου (11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 15’), ο μετά από καιρό «κανονικός» Γκραντ (12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ) και το γεγονός ότι το «τριφύλλι» δεν ζορίστηκε να νικήσει ένα «πονηρό» – τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών – ματς, χωρίς να επιβαρυνθούν καθόλου ο Λεσόρ και ο Ναν (έπαιξαν 18 και 17 λεπτά αντίστοιχα!

Αν έλλειπε και εκείνη η ενόχληση που αισθάνθηκε στον αστράγαλο ο δεύτερος (δεν φαίνεται κάτι ανησυχητικό πάντως), τότε η βραδιά θα είχε πολλαπλά θετικό πρόσημο. Τουλάχιστον επανήλθε η πάντα καλοδεχούμενη ηρεμία, ενόψει δύο πολύ κομβικών ευρωπαϊκών αναμετρήσεων απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της EuroleagueΑρμάνι έχει 8 νίκες στα τελευταία 9 ματς) με την 2η καλύτερη επίθεση (μ.ο. 88,3 πόντους) και την 3η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης (Μπασκόνια).

Η ομάδα του Κώστα Μέξα δεν μπόρεσε να κρατηθεί ανταγωνιστική για περισσότερα από 17-18 λεπτά. Σούταρε με πολύ χαμηλό ποσοστό από το τρίποντο (24%), που είναι από τα δυνατά της σημεία, δεν πήρε πράγματα από τον Βον (2 πόντους & 4 λάθη με 1/5 σουτ σε 26’) που είναι βαρόμετρο κι έμεινε 16,5 πόντους χαμηλότερα από τα επιθετικά της standards!

Εν πολλοίς λόγω της off night του Αντώνη Κόνιαρη (2 πόντους, 2 ασίστ και 2 λάθη με 1/8 σουτ), του οποίου το «πάντρεμα» με τον Μουράτο, είχε ευεργετική επίδραση στην μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας.

Ολυμπιακός: Η ατομική ποιότητα «κρύβει» κάτω από το χαλάκι το πρόβλημα στην άμυνα!

Στον Πειραιά, πήραν πολύ στα σοβαρά (και καλά έκαναν) το καμπανάκι που ήχησε την προηγούμενη εβδομάδα από την εξαιρετική εικόνα του Πανιωνίου (4-6) και πήγαν στην Γλυφάδα άκρως «υποψιασμενοι». Αν και η νίκη (84-78) επί των «κυανέρυθρων» ήρθε πιο εύκολα από ότι μαρτυρά το τελικό σκορ και σίγουρα με πολύ λιγότερη δυσκολία από εκείνη του Παναθηναϊκού (νίκησε καθαρά από τύχη), η εικόνα των «ερυθρολεύκων» στην άμυνα δεν παρουσίασε καμία βελτίωση σε σχέση με τα δύο τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Σε εκείνα δηλαδή που αγωνίστηκε μόνο με τον Μιλουτίνοφ στην θέση του σέντερ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να κρατήσει τον Σέρβο ψηλό περί τα 25 λεπτά στο παρκέ. Το μεγάλο, βαρύ και αργό κορμί του “Μίλου” δεν ευνοεί την άμυνα με αλλαγές που εφαρμόζει ο 59χρονος Έλληνας τεχνικός με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να σημαδεύουν με το pick’n’roll, το hedge out, ώστε να προκαλέσουν ρήγμα και να πάνε μέχρι μέσα.

Σε ένα ματς που ο Μιλουτίνοφ έμεινε στο παρκέ για κάτι λιγότερο από 32 λεπτά και που οι γηπεδούχοι σούταραν και με 52,2% πίσω από τα 6,75 (12/23 τρίποντα), αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας, ότι κάλλιστα το ματς θα μπορούσε να είχε στραβώσει. Το ότι αυτό δεν συνέβη, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ατομικό ταλέντο του Βεζένκοβ (30 πόντους & 9 ριμπάουντ με 11/13 σουτ σε 27’) κατ’ αρχάς και του Φουρνιέ (16 πόντους, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα) επιπροσθέτως.

Ο Σάσα κατέγραψε την 2η καλύτερη επίδοση σκοραρίσματος της καριέρας του στην GBL, αναδείχτηκε MVP της αγωνιστικής και προσέδωσε instant scoring όταν ο Ολυμπιακός (9-1) το χρειαζόταν, ενώ ο Γάλλος guard έδωσε σημαντικές λύσεις σε κρίσιμες στιγμές, όταν οι γηπεδούχοι πίεζαν και πλησίαζαν επικίνδυνα.

Η προβλεπόμενη επιστροφή του Φαλ για τα ματς με Βίρτους και Άλμπα, αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά κομμάτια στο παιχνίδι της ομάδας και η αίσθηση του κατεπείγοντος που πλέον χαρακτηρίζει κάθε ευρωπαϊκή υποχρέωση των Πειραιωτών, συνήθως λειτουργεί θετικά και στην απόδοση μέσα στο παρκέ.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη συνέχισε να αφήνει πολύ θετικές εντυπώσεις και με δεδομένο ότι καμία από τις 6 ήττες της δεν έχει προκύψει με κατεβασμένα χέρια (χάνει κατά μ.ο. με 5,8 πόντους και αντίστοιχα κερδίζει με μέση διαφορά 13,5), βάσει εικόνας δικαιούται να βρίσκεται στην γιορτή του Κυπέλλου.

Για να τα καταφέρει, όμως, θα πρέπει να περάσει νικηφόρα από την Πάτρα με αντίπαλο τον Προμηθέα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν θα κρατάει την τύχη στα χέρια του και δεν ευνοείται από το διόλου απίθανο σενάριο της τετραπλής ισοβαθμίας με Περιστέρι, Λαύριο και Άρη.

Καρδίτσα: Η υψηλή αφομοίωση των ρόλων και το αποτελεσματικό μπάσκετ, οι αιτίες για το 6/6!

Αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα εκτός έδρας ματς της σεζόν, που η άμυνά τους έμπαζε από παντού (μ.ο. 96,0π.), οι Θεσσαλοί έστειλαν από την αρχή θετικά μηνύματα (ειδικότερα κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό) για την προοπτική που θα είχε η ομάδα τους, όταν τα επτά καινούρια πρόσωπα μαζί με τους Δίπλαρο, Καμπερίδη και Χρηστίδη (ήταν από πέρυσι στην ομάδα), αποκτούσαν ομοιογένεια, έβρισκαν χημεία και ανταποκρίνονταν στα «θέλω» του Νίκου Παπανικολόπουλου.

Το κλειδί στην διάρκεια αυτής της προσπάθειας και το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε η Καρδίτσα (6-4) να «απαντήσει» στο αρχικό 0/4 με ένα εκπληκτικό 6/6, το οποίο συνοδεύτηκε με συνεχώς βελτιούμενο μπάσκετ, ήταν η άριστη συνεργασία των κοντών με φόντο την διάκριση των ρόλων και την αξιοποίηση του «θωρηκτού» που ονομάζεται στην θέση του σέντερ.

Η αγωνιστική εικόνα άλλαξε εντυπωσιακά, όταν ο Δίπλαρος στο “1” με τον Άλεν στο “2” άρχισαν να συνεργάζονται αποτελεσματικά στην περιφέρεια και χωρίς να επηρεάζουν το πεδίο δράσης του Λιουις, αύξησαν και βελτίωσαν ποιοτικά την δημιουργία της ομάδας.

Με αυτά και με εκείνα, οι 16,7 ασίστ ανά αγώνα των 4 πρώτων αγωνιστικών, έγιναν 18,8 στις τελευταίες έξι, η επίθεση εκτοξεύθηκε από τους 67,7 πόντους στους 86 και ο παίκτης που επωφελήθηκε περισσότερο ήταν ο Νέιτ Ουότσον, που σε αυτό το διάστημα μετράει 16,3 πότους, 8,8 ριμπάουντ και 1,5 κόψιμο με 75,9% στα δίποντα (41/54)!

Σε αυτό το διάστημα, ο Νίκος Δίπλαρος μοιράζει κατά μέσο όρο 7,5 τελικές ανά παιχνίδι, ο Τρέβον Άλεν σκοράρει 15 πόντους (με 19/20 βολές και 57,9% διπ.), ενώ η πολύ καλή επιθετική λειτουργία έχει συνδυαστεί με τεράστια βελτίωση στην άμυνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 27 Οκτώβρη και μετά, που το μέσο παθητικό της θεσσαλικής ομάδας ήταν 87,2 πόντους, η Καρδίτσα δεν έχει δεχθεί σε κανένα ματς περισσότερους από 73 πόντους και ο μέσος όρος αυτών που δέχεται, δεν ξεπερνάει το όριο των 70 (μ.ο. 69,5π.)!

Για όσους, λοιπόν, την είχαν παρακολουθήσει και γνώριζαν την άκρως προβληματική σεζόν που διανύει ο Άρης (4-6), μόνο έκπληξη δεν συνιστά το επιβλητικό 96-69 με το οποίο πέρασε νικηφόρα από το “Nick Galis Hall”, πετυχαίνοντας την 6η διαδοχική της νίκη και εξασφαλίζοντας την πρώτη και ιστορική συμμετοχή της στο Final 8 του Κυπέλλου.

Προσωπικά, πιστεύω ότι μετά τα δομικά λάθη που έγιναν στις επιλογές των 11 ξένων που έχουν έρθει μέχρι τώρα και οι οποίοι αποδεικνύονται ότι δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην αμυντικογενή φιλοσοφία του Γιάννη Καστρίτη και την κακοδαιμονία που «χτύπησε» την ομάδα με τους τραυματισμούς, ο «αυτοκράτορας» θα μπορούσε να είχε ακόμη χειρότερη εικόνα και βαθμολογική θέση.

Η σύγκριση με τις δύο προηγούμενες σεζόν είναι ατυχής και ανώφελη και έτσι όπως εξελίσσεται η χρονιά, η συμμετοχή στο Eurocup (ταξιδιωτική επιβάρυνση και δύσκολα ματς, από τα οποία οι «κιτρινόμαυροι» έχουν περισσότερες απώλειες από κέρδη), αγωνιστικά τουλάχιστον δεν προσφέρει απολύτως τίποτε.

Προμηθέας: Ρίις και Λούντζης «έκρυψαν» το κενό του Γουόκερ

Έχοντας κατά νου την επίδραση που είχε εκτελεστικά και δημιουργικά στο παιχνίδι των Πατρινών ο Τζόρνταν Γουόκερ (16,2 πόντους και 6 ασίστ ανά παιχνίδι), θα ‘λεγε κανείς ότι ο τραυματισμός του (θλάση στην γάμπα) και η διαφαινόμενη απουσία του για περίπου έναν μήνα, θα κατέβαζε επίπεδο τον Προμηθέα (6-4).

Ωστόσο, η πολύ εύστοχη επιλογή του Αϊζέϊα Ρίις και η ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση του Μιχάλη Λούντζη στην αναβάθμιση του ρόλου που έχει φέτος στην Πάτρα, αποτέλεσαν την κύρια αιτία (έπαιξαν ρόλο και οι απουσίες της ομάδας των δυτικών προαστίων) που η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου μετέτρεψε σε σχεδόν θρίαμβο (82-75) ένα ματς, που την εδραίωσε στην πρώτη 4άδα και την διατήρησε στην 3η θέση.

Η αρμονική και άκρως αποτελεσματική συνύπαρξη των δύο προαναφερθέντων συνέβαλε τα μέγιστα στο εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο των φιλοξενουμένων στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», στο πλαίσιο του οποίου σκόραραν 50 πόντους και προηγήθηκαν με 21 πόντους διαφορά, έχοντας 15 ασίστ έναντι 3 λαθών.

Χωρίς να έχει συμπληρώσει στην Ελλάδα ούτε 25 μέρες, ο 28χρονος Αμερικανός point guard έχει μ.ο. 11,3 πόντους, 6,2 ασίστ και 2,7 κλεψίματα και μαζί με την πληθωρική παρουσία του Λούντζη (4ο σερί ματς με μίνιμουμ 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα), διευκόλυναν τα μέγιστα την δουλειά του Τζόρντον Βαρνέιντο (21 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ), ο οποίος έκανε την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση και συνυπέγραψε την πολύ σημαντική νίκη επί του Περιστερίου (4-6).

Αν ο νεοαποκτηθείς Καναδός σέντερ Σίμου Σίτου (άρχισε την σεζόν στην τουρκική Μερκεζεφέντι και θα αντικαταστήσει τον Ντίουαν Ερναντεζ) κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα απόδοσης με τον Κολοσσό, τότε ο Προμηθέας έχει προοπτική ακόμη καλύτερης εικόνας στον 2ο γύρο.

Χωρίς τον Πάτον (θα αποτελέσει παρελθόν και ήδη αναζητείται ο αντικαταστάτης του) και με απόντες τους πολύ σημαντικούς φέτος Ζούγρη και Αβδάλα, ο Γιώργος Λιμνιάτης ήξερε ότι η ομάδα του θα έπρεπε να είναι πολύ συνεπής στην άμυνα για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική.

Το παθητικό των 30 πόντων στην 1η περίοδο, των 50 στην ανάπαυλα και το τεράστιο βάρος (από πλευράς ψυχικών και σωματικών δυνάμεων) που απαιτούσε η επιχείρηση της ολικής επαναφοράς από το -24 (32-56 στο 22ο λεπτό), αποτέλεσαν τις αιτίες που οι παίκτες του (Έντι και Χάρις) «έσκασαν» στα τελευταία τρία λεπτά, όταν με εντυπωσιακή αντεπίθεση είχαν μειώσει σε 64-68!

ΑΕΚ: H πολυτέλεια του να έχει παίκτη επιπέδου Euroleague!

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά, το Μαρούσι (2-8) είχε την καλύτερη εφετινή εικόνα εντός έδρας και η αισθητή αλλαγή στην ψυχολογία και την μαχητικότητα που επέφερε η «τράμπα» Τακιανού-Ζούρου φάνηκε στην εντυπωσιακή νίκη επί της Σαραγόσα μεσοβδόμαδα για τον FIBA Europe Cup. Ωστόσο, όλα τα παραπάνω θα είχαν πολύ μεγαλύτερο αντίκρισμα αν στην απέναντι πλευρά δεν υπήρχε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

O 35χρονος Λιθουανός forward με την 8ετή θητεία στην Euroleague και το διόλου ευκαταφρόνητο πέρασμα από το ΝΒΑ και τους Νιου Γιορκ Νικς (την σεζόν 2016-2017 είχε μ.ο. 6,3 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 14,9’ και 68 αγώνες), ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά στα κρίσιμα (81-83) και έφερε την ΑΕΚ (5-5) πιο κοντά στο Final 8 του Κυπέλλου. Χωρίς, αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα (8ος σε αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα) έθελξε με την απόδοσή της.

Σημαντικό ρόλο, βέβαια, έπαιξε το αποτελεσματικό διάβασμα των mismatch από τους κοντούς της «Ένωσης» (Χαμπ και Χέιλ) στην τελευταία περίοδο, με τον ξανθομάλλη ημίψηλο (20 πόντους και 6 ριμπάουντ με 3/4 τρίποντα) να εκμεταλλεύεται το μέγεθός του και με δύο κομβικά καλάθια στο τελευταίο 5λεπτο κι ένα τρίποντο νωρίτερα, να βάζει τέλος στην προσπάθεια των γηπεδούχων να αξιοποιήσουν το γήπεδό τους.

Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη εντός έδρας ήττα των «κιτρινόμαυρων» και η 6η σε επτά ματς στον 1ο γύρο, απολογισμός που τους φέρνει σε πολύ δυσχερή θέση στην μάχη της παραμονής. Με μοναδικά ματς που μπορεί να «χτυπήσουν» στο «σπίτι» τους, εκείνα με τον Άρη και τον Πανιώνιο (υποδέχονται και τους «αιώνιους»), η υπόθεση σωτηρία θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά τους εκτός έδρας.

Η σεζόν στα βόρεια προάστια άρχισε με βλέψεις για είσοδο στα playoff και πλέον στα μισά της διαδρομής, το Μαρούσι χρειάζεται ένα μικρό θαύμα για να μην τελειώσει την κανονική περίοδο ως ουραγός (η σωτηρία θα κριθεί στα playout).

Ο καλύτερος εφετινός ΠΑΟΚ σε άμυνα κι επίθεση!

Στο κλειστό της Πυλαίας, λίγο το μικρό rotation του Καντσελιέρι σε συνδυασμό με τα χαμηλά ενεργειακά αποθέματα για το 5ο ματς του «δικεφάλου του Βορρά» σε 15 μέρες και λίγο οι αλλαγές του Κολοσσού (1-9), που «καίγεται» για νίκες (η προσθήκη του νεοαποκτηθέντος Λίποβι και οι περισσότερες λύσεις μέσα στην ρακέτα με τον Βραζιλιάνο ψηλό Γκαλβανίνι, που έχασε τα πρώτα έξι ματς της σεζόν), έδιναν την αρχική εντύπωση ότι το ματς θα ήταν κλειστό.

Η εικόνα του ματς ήταν εντελώς διαφορετική, όμως, με τον ΠΑΟΚ (5-5) να παίρνει μεγάλη επιθετική ώθηση από τον οίστρο του Ρέινολντς τζούνιορ (27 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ με 7/14 τρίποντα), που σκόραρε 22 πόντους στο ημίχρονο με 6 τρίποντα (σε αυτό έπαιξε ρόλο και η άμυνα με τα μάτια του Περάντες) και άνοιξε την διαφορά, με αποκορύφωμα ένα σερί 14-0, από τα τέλη της 1ης περιόδου μέχρι τις αρχές της 2ης.

Την σκυτάλη στο 2ο μέρος πήρε ο Δημήτρης Κατσίβελης (17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ με 3/4 τρίποντα), ο οποίος «αποτελείωσε» (94-70) την αποκαρδιωτική άμυνα των Ροδιτών, συνέβαλε τα μέγιστα στην πιο πειστική εφετινή εμφάνιση των γηπεδούχων και στις δύο πλευρές του γηπέδου κι έφερε πιο κοντά τον ΠΑΟΚ στον στόχο του Κυπέλλου.

Ο Μάκης Γιατράς έχει πολλή δουλειά μπροστά του για να αλλάξει την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στην Θεσσαλονίκη και να της προσδώσει ανταγωνιστικό χαρακτήρα (ειδικότερα στην άμυνα) και όλα δείχνουν ότι θα πάει συνολικά σε τρεις ακόμη προσθαφαιρέσεις. Με δεδομένο ότι το ματς της Κυριακής (22/12, 17.15) με το Περιστέρι είναι κομβικό, οι ελάχιστες προπονήσεις που θα γίνουν λόγω του μακρινού ταξιδιού στην Τενερίφη και του αδιάφορου βαθμολογικά αγώνα για το BCL, δεν είναι στα συν των «θαλασσί».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi, ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!