Ομολογία αποτυχίας
Αν ο ΠΑΟΚ προχωρούσε στην αντικατάσταση του Μπράντον Τρις ουσιαστικά θα… μετανοούσε για μια επιλογή του. Η απόφαση απομάκρυνσης του βασικού πυλώνα του αγωνιστικού σχεδιασμού του, ισοδυναμεί με παραδοχή αποτυχίας του πλάνου. Αυτό σημαίνει η λύση της συνεργασίας με τον Κέβιν Ντίλαρντ. Γιατί ο Αμερικανός αποκτήθηκε με το σκεπτικό της παροχής παραγωγικότητας στην επίθεση αλλά και της δημιουργίας για τους υπόλοιπους. Με τις ευλογίες όλων των ανθρώπων του ΠΑΟΚ χρίστηκε ο νέος ηγέτης της ομάδας, από τη στιγμή όμως που τα αποτελέσματα δεν δικαίωση τη συγκεκριμένη επιλογή, η απομάκρυνσή του κρίθηκε αναπόφευκτη.
Ευθύς εξαρχής, η επιλογή του Ντίλαρντ ισοδυναμούσε με ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα. Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Αμερικανός δεν είχε (πετυχημένη) προϋπηρεσία σε ομάδα με μεγάλο rotation. Στη μοναδική απόπειρά του να πετύχει σε υψηλότερο επίπεδο (από αυτό που συνήθως έπαιζε) στην Καρσίγιακα, δεν άντεξε παρά μονάχα λίγες εβδομάδες. Δεν υπολογίστηκε επίσης κι ένα ακόμη γεγονός. Σε διάστημα τεσσάρων χρόνων ο Ντίλαρντ φόρεσε τη φανέλα δέκα διαφορετικών ομάδων, ενώ τα διαζύγια που εκδόθηκαν με κάποιες εξ’ αυτών δεν ήταν βελούδινα.
Στον ΠΑΟΚ ένιωθαν τη βεβαιότητα ότι μπορούσαν να τιθασεύσουν τον Αμερικανό. Στη διάρκεια των φιλικών αγώνων και με τον Ντίλαρντ να ανταποκρίνεται στον πολύ σοβαρό αγωνιστικό ρόλο του, άπαντες ένιωθαν περήφανοι και δικαιωμένοι για την επιλογή τους. Τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα φανέρωσαν ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε τις ισχυρές δομές για τη διαχείρισή τους, για να αλλάξει το τσιπάκι, για να βάλει λογική στο παιχνίδι του. Με την κριτική στο πρόσωπο του Ηλία Παπαθεοδώρου να γίνεται ακόμη εντονότερη, τις καλοκαιρινές επιλογές να μην ανταποκρίνονται και την ομάδα να μην μπορεί να αποδώσει οργανωμένο μπάσκετ, ωρίμασε η σκέψη των ριζοσπαστικών αλλαγών. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, δύο πράγματα μπορούν να γίνουν. Είτε να φύγει ο προπονητής, είτε να προχωρήσει ο προπονητής μαζί με το σταφ του Δικεφάλου στη δημιουργία κάτι καινούργιου. Αυτό αποφασίστηκε κι έτσι το μάρμαρο πλήρωσε ο Κέβιν Ντίλαρντ.
Πλέον ο ΠΑΟΚ πάει σε αλλαγή φιλοσοφίας. Η απόφαση του Ηλία Παπαθεοδώρου να αντικαταστήσει τον Ντίλαρντ με καθαρό «2αρι», φανερώνει τις νέες σκέψεις. Γιατί στη θέση «1» θα εμπιστευτεί το πιο ισχυρό αγωνιστικό project της ομάδας, τον Αντώνη Κόνιαρη, μαζί με τον Δημήτρη Κατσίβελη και τον Απόλλωνα Τσόχλα ο οποίος θα βγει από τη ναφθαλίνη. Παρόντος του Ντίλαρντ, ο τελευταίος θα είχε διακοσμητικό ρόλο στους αγώνες του ΠΑΟΚ. Πλέον μπαίνει κι αυτός στο rotation. Αυτό που σίγουρα θα χάσει ο ΠΑΟΚ είναι το μακρινό σουτ από τον πλέι μέικερ. Αυτό που θα κερδίσει είναι μεγαλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι του.
Ο παίκτης που θα έρθει θα πρέπει να έχει πολλαπλούς τρόπους εκτέλεσης. Για την ακρίβεια, θα πρέπει να διαθέτει κάθετη κίνηση προς το καλάθι διότι οι υπόλοιποι γκαρντ του ΠΑΟΚ δεν τη διαθέτουν. Είναι επίσης απαραίτητο να μπορεί να παίξει «1-1» γιατί κι αυτό το στοιχείο λείπει από την περιφερειακή γραμμή της ομάδας. Κυρίως, θα πρέπει να διαθέτει την εμπειρία παρουσίας σε ομάδα με μεγάλο rotation. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει κίνδυνος να μπερδευτεί ακόμη περισσότερο η ομάδα.
Προς το παρόν στον ΠΑΟΚ επικεντρώνονται στην απόκτηση ενός 2αριου κι αφήνουν στην άκρη την ενίσχυση της φροντ λάιν, παρότι βγήκαν στην αγορά αναζητώντας έναν ψηλό με μακρινό σουτ. Θέλουν να δουν τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας παρόντος και του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και αναλόγως θα αποφασίσουν.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.