Ο Μαργαρίτης… παρέα με τους θρύλους
Η περίπτωση του 36χρονου φόργουορντ μάλλον αποδεικνύει την έλλειψη γνώσης ή μάλλον την περιορισμένη παρακολούθηση των ομάδων της Basketleague στα χαμηλότερα Πρωταθλήματος. Διότι, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ήταν μπροστά στα μάτια κόσμου και κοσμάκη, αλλά ουδείς είχε την τόλμη να ρισκάρει μαζί του. Στην πορεία αποδείχθηκε βέβαια ότι η περίπτωση του Κατερινιώτη αθλητή δεν στοιχειοθετούσε το παραμικρό στοίχημα, αλλά ότι αποτέλεσε… χρήματα στην τράπεζα.
Ο Μαργαρίτης πάτησε στο παρκέ του PAOK SPORTS ARENA το καλοκαίρι του 2012. Θεωρητικά θα δοκιμαζόταν, επί της ουσίας όμως η απόφαση είχε ληφθεί πολύ καιρό πριν. Ο ΠΑΟΚ ήταν σε περίοδο δημιουργίας ελληνικού κορμού και είχε εκτιμηθεί ότι ο συγκεκριμένος αθλητής ανταποκρινόταν απόλυτα στα κριτήρια. Τότε βέβαια ο ίδιος ο παίκτης γνώριζε αρκετά καλά πως είχαν τα πράγματα, αλλά δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα έμενε στον ΠΑΟΚ (μισή αγωνιστική) ζωή. Γιατί αισίως συμπλήρωσε έξι χρόνια και στην περίπτωση που επεκτείνει τη συνεργασία του γι’ ακόμη δύο χρόνια, θα φτάσει τα οκτώ.
Μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι ο ΠΑΟΚ ήδη κατέθεσε πρόταση για νέο διετές συμβόλαιο, τούτο όμως έχει μικρή σημασία. Οι επιτελείς της ομάδας δεν χρειάζονται έγγραφα και επισημότητες για να επικοινωνήσουν με τον συγκεκριμένο αθλητή. Μάλλον είναι αρκετή η γλώσσα του σώματος κι αυτή είναι πειστική σ’ αυτό το διάστημα των έξι χρόνων που προηγήθηκαν. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι έχουν υπάρξει φιλολογικές συζητήσεις κι αν τελικώς αποφασίσουν να «κλείσουν» το θέμα, αυτό είναι υπόθεση 1-2 λεπτών.
Πέραν τούτου όμως, υπάρχει κι ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο. Αυτό που θα «πετύχει» ο Μαργαρίτης αν υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2020. Γιατί, αν ρίξει κανείς μια ματιά στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου θα διαπιστώσει ότι θα ενταχθεί σ’ ένα κλειστό club αθλητών του Δικεφάλου οι οποίοι υπηρέτησαν την ομάδα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Για την ακρίβεια, θρύλων του ΠΑΟΚ.
Για ευνόητους λόγους, αποφεύγουμε τις δεκαετίες των ’60 και 70’ και εστιάζουμε (με αφετηρία) αυτή του ’80. Ο μακροβιότερος παίκτης στη (σύγχρονη πάντα) ιστορία του ΠΑΟΚ είναι ο Μάνθος Κατσούλης ο οποίος μέτρησε 14 συναπτά έτη(1974-1988) στην ομάδα. Ο Παναγιώτης Φασούλας (στην πρώτη ομάδα) μέτρησε 11 σεζόν. Στα χαρτιά φαίνονται 12 (1981-1993) αλλά πρέπει να υπολογιστεί και η χρονιά(1985-86) που έμεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Νίκος Μπουντούρης (1989-1998) και Τζον Κόρφας(1986-1995) μέτρησαν εννιά συνεχόμενα χρόνια. Τόσα είναι και του Μπάνε Πρέλεβιτς ο οποίος αγωνίστηκε στον Δικέφαλο δύο διαφορετικές χρονικές περιόδου. Οκτώ συνεχόμενα χρόνια (1988-96) και μία σεζόν (1999-00) για να κλείσει την καριέρα του.
Οκτώ χρόνια καριέρας στον ΠΑΟΚ είχαν επίσης και οι Αχιλλέας Μαματζιόλας(1989-1997) Γιώργος Μπαλογιάννης(1992-00). Το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Βασιλειάδη καθώς μετά την πρώτη εξαετία (2000-06) ακολούθησαν και οι σεζόν 2008-09 και 2015-16.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.