Παλεύει με την απελπισία του

Παλεύει με την απελπισία του

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Παλεύει με την απελπισία του

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει την 4η διαδοχική εντός έδρας ήττα του Άρη και τους αγώνες που θα δείξουν το μέλλον αυτής της ομάδας.

Τελικώς, η εκτίμηση ότι η φετινή χρονιά θα εξελιχθεί σε «μάχη με την απελπισία» αποδείχθηκε ορθότατη. Διατυπώθηκε από τον Βαγγέλη Αγγέλου κι αν ρίξουμε μια ματιά στα πεπραγμένα, όντως ο Άρης παλεύει καθημερινά με την απελπισία του γιατί δεν βγαίνει στο γήπεδο αυτό που ονειρεύτηκε, δεν μπορεί να υπερνικήσει τους σκληρούς κανόνες της λογικής, γιατί ακόμη δεν έχει το δικαίωμα των αλλαγών και είναι υποχρεωμένος να… ζήσει και να πεθάνει με τους υπάρχοντες. Έχει το δεύτερο χαμηλότερο μπάτζετ της Basketleague, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ποιότητα κι αυτό φαίνεται σε κάθε λεπτό, κάθε αγώνα.

Το Predictor παίζει μπάλα και στο Champions League με έπαθλο €5000 μετρητά* κάθε αγωνιστική μέρα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το ιστορικό αρνητικό ρεκόρ που έγινε απέναντι στην ΑΕΚ ερμηνεύεται αναλόγως της οπτικής του καθενός. Μπορεί να ισχυριστεί ότι οι «κίτρινοι» αντιμετώπισαν στην έδρα τους ομάδες (σ. σ. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Περιστέρι και ΑΕΚ) με τις οποίες δεν μπορούν να συγκριθούν ποιοτικά. Αυτή είναι η μισή αλήθεια γιατί το Περιστέρι δεν επένδυσε δα πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά σχεδίασε ένα εφικτό πλάνο κι αυτό πέτυχε. Η δε ΑΕΚ έπαιξε δίχως τέσσερις παίκτες καθώς ο πρώτος σκόρερ και δημιουργός της (σ. σ. Ρατάν Μέις) χρησιμοποιήθηκε έξι λεπτά λόγω τραυματισμού. Ταυτόχρονα, προετοιμάστηκε για το συγκεκριμένο παιχνίδι δίχως επτά παίκτες! Ο Άρης αγωνίστηκε δίχως τον Ραμόν Χάρις.

Στον αγώνα με την ΑΕΚ, ο Άρης δεν υπέκυψε στην ποιότητα του αντιπάλου αλλά για μια ακόμη φορά προδόθηκε από τον ίδιο του τον εαυτό. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί το ότι η ΑΕΚ πήρε 20 πόντους από λάθη του Άρη, 18 από τα επιθετικά ριμπάουντ και 8 από αιφνιδιασμό. Στο σύνολο: 46. Κι αν κανείς ρίξει μια ματιά στους αντίστοιχους αριθμούς στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θα διαπιστώσει ότι έγινε ακριβώς το ίδιο.

 

Ο τρόπος λειτουργίας του Άρη στην επίθεση εξελίσσεται σε βασικό επιθετικό όπλο για κάθε αντίπαλό του. Παίζει σαν να μην υπάρχει σχέδιο, με κατάχρηση της ντρίμπλας, υποχρεωτικές απομονώσεις και επένδυση στην ατομική πρωτοβουλία. Κυκλοφορία μπάλας συνήθως δεν υπάρχει, ούτε ανάγνωση φάσεων κι αν αναδειχθεί η προσωπικότητα ενός παίκτη, έχει καλώς. Δηλαδή, στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ο Λάκι Τζόουνς είχε 5/5 τρίποντα στο 3ο δεκάλεπτο κι ένα ματς 18 πόντων απέκτησε ενδιαφέρον. Στον αγώνα με την ΑΕΚ, ο Λευτέρης Μποχωρίδης πήρε την κατάσταση στα χέρια του παίζοντας… ένας εναντίον όλων και στο τέλος ο Άρης φάνηκε ανταγωνιστικός εισπράττοντας κάτι παραπάνω από αυτό που πραγματικά άξιζε.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι χάνει παιχνίδια στα οποία σουτάρει από 40% έως 48% στο τρίποντο. Αυτό έγινε με το Περιστέρι (11/28), με τον ΠΑΟΚ (13/27) και με την ΑΕΚ (11/25). Είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ρόλων στην επίθεση. Για παράδειγμα, στον αγώνα με την ΑΕΚ ο ΜακΓκι περιορίστηκε και πάλι στην παροχή σκριν και δημιουργίας χώρων κι ενώ θα μπορούσε να φθείρει τους λιγότερο ογκώδεις ψηλούς της ΑΕΚ, αλλά ο μοναδικός τρόπος να πάρει μπάλα στο ζωγραφιστό ήταν μόνο από επιθετικό ριμπάουντ.

Με δύο νίκες σε οκτώ αγώνες, ο Άρης δείχνει να βαδίζει σε τούνελ και το μέλλον του θα φανεί στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές του πρώτου γύρου και στην πρώτη του δεύτερου. Αν εκεί βελτιώσει το επίπεδο αποτελεσματικότητάς του, η απελπισία θα φύγει από το κάδρο και θα αντικατασταθεί από τη μετριότητα. Αν όχι, η άνοιξη θα είναι αντίστοιχη της περσινής.

Πέρα όμως από το αποτέλεσμα, το ακόμη χειρότερο για τον Άρη είναι η εικόνα στις κερκίδες. Ο αριθμός αυτών που πηγαίνουν στο γήπεδο συνεχώς συρρικνώνεται γιατί αυτό που παρουσιάζει η ομάδα είναι ουδόλως ελκυστικό, αρκετά απογοητευτικό, σε σημείο αφόρητης κούρασης και αδιαφορίας, με συνέπεια αυτή η ομάδα να έχει χάσει αυτό που την κράτησε και σε άλλες δύσκολες εποχές. Τον κόσμο της.

Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα της αρνητικής κριτικής (για την οποία ευχαρίστησε ο Βαγγέλης Αγγέλου), αλλά της εικόνας, των εκλάμψεων που (μέχρι στιγμής) παραπλανούν και της εξέλιξης που δεν βλέπει ακόμη και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής αυτής της κατάστασης. Για την επιστροφή του κόσμου θα πρέπει να φροντίσει η ίδια η ομάδα. Μέχρι στιγμής έχει πετύχει την… αποχώρησή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.