Η εποχή και η επίδραση της «κατοστάρας»!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Η εποχή και η επίδραση της «κατοστάρας»!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί τον καθιερωμένο απολογισμό της 6ης αγωνιστικής στην ΕΚΟ Basket League και αποκρυπτογραφεί τις «κατοστάρες» του Παναθηναϊκού, απονέμει τα εύσημα σε Λαύριο και Ιωνικό και παραδέχεται ότι θα ήθελε να βλέπει πιο συχνά μία μάχη Προμηθέα-Περιστερίου…

Τσάμπιονς Λιγκ με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Φτάσαμε σχεδόν τα μισά της διαδρομής του 1ου γύρου ή αν θέλετε στο 1/4 της κανονικής περιόδου και με τον ρυθμό που ο Παναθηναϊκός μοιράζει τις «κατοστάρες» δεξιά κι αριστερά, νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι στην εφετινή ΕΚΟ Basket League, οι «πράσινοι» θα κάνουν - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - τον πιο «υγιεινό περίπατο», θα φτάσουν στο πιο ξεκούραστο 26-0 και θα κατακτήσουν το πιο εύκολο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Λίγο ή πολύ βέβαια, όλα τα παραπάνω τα έχουμε πει και αναλύσει αρκετές φορές, απ' αυτό εδώ το blog, από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε η απουσία του Ολυμπιακού από την Α1 Κατηγορία.

Ανεξάρτητα με το αν η μέχρι τώρα εφετινή εικόνα των «ερυθρόλευκων» (στην Euroleague) δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και απέχει από απ' αυτή που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια, όπως και να 'χει αν οι Πειραιώτες συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, ο ανταγωνισμός και το ενδιαφέρον θα ήταν σε υψηλότερο επίπεδο, τα εισιτήρια, οι διαφημίσεις και οι χορηγοί θα ήταν περισσότεροι και φυσικά ο τίτλος του πρωταθλητή δεν θα είχε κριθεί από το πρώτο τζάμπολ!

 

Πάμε όμως παρακάτω και για την ακρίβεια στην Λάρισα, όπου οι πρωταθλητές έκαναν μία χρήσιμη προπόνηση σε «κανονικές συνθήκες», καταγράφοντας το 6/6 στο πρωτάθλημα. Η διαφορά δυναμικότητας, βέβαια, είναι τέτοια που από και όπου να πιάσει κανείς το ματς (+20 στα ριμπάουντ, 79,4% στα δίποντα με 31/39, 33 ασίστ με μόλις 10 λεπτά συμμετοχής του Καλάθη), δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο αγωνιστικός ρυθμό του Ουέσλι Τζόνσον (12π., 4ρ. & 3ασ. σε 23'), απέναντι βέβαια σε μηδενική για τα δεδομένα του πίεση, αλλά και η επιστροφή του Παππά (9π., 3ρ., 3ασ. & 2κλ. σε 22'), που με την ικανότητά του να «τρυπάει» τις άμυνες, χρειάζεται οπωσδήποτε ως επιθετική λύση στην Euroleague, αποτελούν σίγουρα τα πιο θετικά συμπέρασμα της επίσκεψης στον θεσσαλικό κάμπο. Άντε και η νέα καλή εμφάνιση του Ράϊς (14π. με 4/7 τριπ.), που δείχνει «ζεστός»!

Πέραν των ανωτέρω, ο Παναθηναϊκός (6-0) δε νομίζω ότι κέρδισε τίποτε άλλο από το επιβλητικό 112-68 επί της νεοφώτιστης Λάρισας, αποτέλεσμα που συνιστά την 4η «κατοστάρα» του «τριφυλλιού σε 6 αγώνες! Πέρυσι τέτοια εποχή είχε μόλις μία στο ενεργητικό του, ενώ στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή, από τη σεζόν 2012-13 κι εντεύθεν δηλαδή, κατέγραψαν συνολικά 14 «κατοστάρες» σε 7 κανονικές περιόδους, σκοράροντας κατά μ.ο. από 79,7 πόντους (τη σεζόν 2013-14) μέχρι 92,4 (πρόπερσι).

Φέτος, σε μόλις 6 παιχνίδια το «κοντέρ» της παραγωγικότητας «γράφει» 103,6 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ η μέση διαφορά με την οποία νικάει τους αντιπάλους του ξεπερνάει το +27 ανά παιχνίδι (μ.ο. 27,1π.).

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αν όλα αυτά τα νούμερα που αποτυπώνεται κάθε Σαββατοκύριακο που εμφανίζονται οι «πράσινοι» στα ελληνικά γήπεδα, βελτιώνουν την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Αν όλα αυτά που βλέπει από τους παίκτες του κόντρα στις Λάρισες, τα Λαύρια, τους Άρηδες, τους ΠΑΟΚ, τις ΑΕΚ και τους Προμηθέες, βοηθούν τον 55χρονο τεχνικό να βγάλει ουσιώδη συμπεράσματα, να βρει ρυθμό ή η έλλειψη πραγματικού ανταγωνισμού, δημιουργεί μία ψευδή εικόνα που επιδρά αρνητικά στην Euroleague και αποπροσανατολίζει τον κόσμο αλλά κι εμάς τους δημοσιογράφους σχετικά με την δυναμικότητα των ομάδων μας (βλ. υστερόγραφο και για Ολυμπιακό).

Όσο για την Λάρισα (1-5), μία ομάδα που παίζει δημιουργικό μπάσκετ (7η στις ασίστ με μ.ο. 17,8) και κάνει λίγα λάθη (μ.ο. 10,6), δεν μπορεί να είναι κακή και το γεγονός ότι μονταρίστηκε τελευταία στιγμή, σίγουρα την αδικεί. Απλά όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό και σουτάρεις με 34,7% εντός πεδιάς (25/70 σουτ) και μάλιστα στην έδρα σου, δύσκολα θα αποφύγεις την 40άρα!

Πάμε στο μεγάλο ντέρμπι με φόντο την 2η θέση, όπου το πιο αξιοθαύμαστο με την εφετινή πορεία του Προμηθέα (5-1) δεν έχει να κάνει με την σταθερότητα και την συνέπεια με τις οποίες βαδίζει εκ τους ασφαλούς σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά κυρίως με το ότι όλη αυτή η εξαιρετική εικόνα «βγαίνει» ανεξαρτήτως γηπέδου (μέσα κι έξω) και παρ’ ότι ο Μάκης Γιατράς αναγκάστηκε να αλλάξει τον απείθαρχο Λόουερι και να έχει την πολυτέλεια να τραβήξει λαχείο με τον Τζέραλντ Ρόμπινσον.

Και σ’ όλα τα παραπάνω, δεν συμπεριλαμβάνω την απουσία του Δημήτρη Αγραβάνη, που και ενοχλήσεις αισθάνθηκε αλλά και σε σιωπηρή τιμωρία βρίσκεται. Οι Πατρινοί που νίκησαν στην Ανδόρρα στους 90+ πόντους, κόντρα στο Winmasters Περιστέρι (5-1) προσαρμόστηκαν και ανταποκρίθηκαν σε συνθήκες χαμηλού ρυθμού και αυτό γιατί δεν σούταραν καλά από το τρίποντο (30,5% με 11/36), με εξαίρεση με τον νεοαποκτηθέντα Αμερικανό point-guard (16π.).

Η έστω κι αγχωτική νίκη (64-60), πάντως, έχει εξήγηση. Για ένα ακόμη ματς, κρατήθηκαν σε μονοψήφιο αριθμό σε χαμένες μπάλες (κάνει τα λιγότερα λάθη με μ.ο. 9,0) και μοίρασαν 20 ασίστ, ενώ μετά τον Παναθηναϊκό, έχουν την καλύτερη αναλογία ασίστ έναντι λαθών (137/54)!

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου πέρασε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα με αρκετούς τραυματισμούς και δύο ταξίδια σε δύσκολες έδρες. Παρ’ όλα αυτά ανταποκρίθηκε σε τόσο υψηλό ποσοστό με αποτέλεσμα, να γνωρίσει τις δύο πρώτες ήττες στις λεπτομέρειες (από Τενερίφη και Πάτρα), ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να έχει «κλέψει» τη νίκη και στα δύο ματς και τώρα να είναι αήττητη και συγκάτοικος στην κορυφή με τους «πράσινους».

Οι Περιστεριώτες επικράτησαν στα ριμπάουντ (39-33) και έφεραν τον ρυθμό του αγώνα στα μέτρα τους, τους κόστισε όμως, η κούραση των Γκρέι και Χάτσερ, που αποτυπώθηκε στα 4/13 σουτ που είχαν και δύο μαζί στο «Δημήτριος Τόφαλος».

Στο Λαύριο (4-2), οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη έδειξαν για μία ακόμη φορά ότι ξέρουν να κερδίζουν με όλους τους τρόπους και να προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες του αντιπάλου του και του αγώνα. Κάπως έτσι, οι Λαυριώτες (ΝτεΚόζι 20π., 3ρ. & 4ασ.) επικράτησαν 86-78 του Ρεθύμνου (1-5) κι έφτασαν τις τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας παιχνίδια στους 94, τους 86 και του 74 πόντους, ενώ ανταποκρίθηκαν με επιτυχία και στην μάχη με τον Ήφαιστο, που κρίθηκε στους 66 πόντους.

Το πιο εντυπωσιακό απ' όλα είναι ότι το Λαύριο βρίσκεται αισίως στην 4η θέση της βαθμολογίας, έχοντας την 4η χειρότερη άμυνα (μ.ο. 83,6π.), την 3η χαμηλότερη επίδοση στα ριμπάουντ (μ.ο. 30,6) και τις λιγότερες ασίστ (μ.ο. 11,3). Η νέα μεγάλη αποκάλυψη του προπονητή-"γκουρού" στους πρωτάρηδες Αμερικανούς, ακούει στο όνομα του Γκλιν Ουότσον (μ.ο. 15,2π. με 61% διπ. & 49% τριπ.), ενώ την διαφορά με τους κρητικούς έκανε και ο Δημήτρης Γερομιχαλός (16π., 2ρ. & 2ασ. σε 20') που είχε αψεγάδιαστη στατιστική (3/3 βολ. & 6/6 σουτ).

Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου παρουσίασε αξιοσημείωτα σημάδια βελτίωσης, πετυχαίνοντας τους περισσότερους πόντους της στο πρωτάθλημα και διεκδικώντας μέχρι τέλους τη νίκη, ωστόσο το επιθετικό της πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό (μ.ο. 64,3π.), που αν δεν πλαισιώσει τον Φράνκαμπ (26π., 3ρ., 3ασ. & 2κλ.) με έναν παραγωγικό ψηλό, τότε δύσκολα μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Ο έμπειρος τεχνικός κρατάει την αντίδραση της ομάδας του στην 4η περίοδο και την σχεδόν ολική επαναφορά από το -14, για ένα ακόμη παιχνίδι, όμως, πληγώθηκε από την απελπιστική αστοχία των παικτών στις βολές (50% με 8/16), κατηγορίας στην οποία βρίσκονται στην προτελευταία θέση της Basket League (59,4%).

Στο «Σοφία Μπεφόν» του Παλαιού Φαλήρου, ο Ιωνικός (4-2) απέδειξε γιατί είναι η μοναδική ομάδα πλην του Παναθηναϊκού και του Περιστερίου, που έχει διεκδικήσει τη νίκη και στους έξι αγώνες που έχει δώσει. Με τον Χαραλαμπόπουλο (14π., 6ρ. & 3ασ.) σε σταθερά βελτιωτική πορεία και τους Μαυροκεφαλίδη (13π., 10ρ. & 5ασ.) και Μπαρτ τζούνιορ (14π. & 2ασ.) να παίζουν όσο χρειαζόταν η ομάδα τους για να νικήσει, οι νεοφώτιστοι παρουσίασαν για ένα ακόμη ματς μεγάλο βάθος και πήραν σημαντική βοήθεια από δύο ρολίστες που συνεχίζουν να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο λόγος για τους Κώττα (10π., 4ρ., 2ασ. & 2κοψ.) και Μπατή (11π. & 2ασ. με 3/3 τριπ.), που όπως και κόντρα στον Άρη, έκαναν τα δύσκολα εύκολα για τους γηπεδούχους, χαρίζοντας στην ομάδα του Νίκου Βετούλα την 4η διαδοχική νίκη (88-74) της. Ο Πατρινός τεχνικός πάντως, λογικά θα έμεινε ικανοποιημένος περισσότερο από τον μονοψήφιο αριθμό λαθών και την αναλογία τους με τις ασίστ (18/7) και λιγότερο από την αισθητή βελτίωση της ευστοχίας των παικτών του στα τρίποντα (38,4% με 10/26 σε σχέση με το 27,7% στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Αντίθετα, ο Ηρακλής (3-3) παρουσιάστηκε με εμφανή έλλειψη αμυντικής συγκέντρωσης και πέραν των 50 πόντων που δέχτηκε στο πρώτο μέρος, «πλήρωσε» ένα «άσφαιρο» 7λεπτο στην 3η περίοδο.

Από το 23ο λεπτό μέχρι και το 29'30", οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη είχαν 0/8 σουτ και 2/4 βολές με 3 λάθη, με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί στο -27 και η 2η συνεχόμενη ήττα (74-88) να στείλει τον «Γηραιό» προς το τέλος της πρώτης οκτάδας.

Χαρακτηριστικό της αμυντικής καθίζησης των φιλοξενουμένων, είναι ότι μέχρι την 4η αγωνιστική επέτρεπαν κατά μ.ο. 67,7 πόντους, ενώ στις δύο τελευταίες ήττες είχαν μέσο παθητικό 94,5!

Μία του κλέφτη στο ΟΑΚΑ, δύο του κλέφτη στην Πάτρα, η τρίτη εφετινή έξοδος του Κολοσσού (3-3) από την Ρόδο ήταν και η φαρμακερή, με τους νησιώτες να πετυχαίνουν το πρώτο τους «διπλό» στην Θεσσαλονίκη και να «χτίζουν» μία μικρή παράδοση στο "Nick Galis Hall", κερδίζοντας για 3η συνεχή χρονιά (87-85) τον Άρη (1-5).

Οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν τουλάχιστον πέντε φορές την εις βάρος τους κατάσταση με τον Λασανά Κρομά (18π. & 4ρ.) να βάζει πλάτη στην κανονική διάρκεια και τους Μπρέϊζελτον (18π., 6ρ. & 6ασ.) και Τζάκσον (12π.) να πετυχαίνουν τα καθοριστικά καλάθια στο τέλος της 1ης και της 2ης παράτασης αντίστοιχα, ωστόσο, το κλειδί της νίκης τους, είχε να κάνει περισσότερο με την συνολική αμυντική παρουσία του Αγκμπελέσε (7π., 8ρ., 2κλ. & 3κοψ.) και την αποκαλυπτική επιθετική συνεισφορά του Τουτζιαράκη, που είχε 15 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής.

Κι όλα αυτά, με την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη να τελειώνει το ματς με 19 λάθη και με 11/21 βολές (52,4%), αλλά να έχει φτάσει ήδη όσες νίκες είχε πέρυσι μετά από 22 αγωνιστικές!

Οι «κιτρινόμαυροι» που προηγήθηκαν δύο φορές στην 4η περίοδο με +7 και στην 2η παράταση «έτρεξαν» ένα σερί 6-0 για να ξεφύγουν με τρεις πόντους διαφορά, στα τελευταία 57 δευτερόλεπτα, όμως, έμειναν από δυνάμεις με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την 6η διαδοχική τους ήττα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου (Μόρις 20π., 11ρ. & 3κλ.), που έμεινε χωρίς νίκη σε όλον τον Οκτώβριο και μπήκε με ήττα στο Νοέμβριο, πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της τελευταίας 8ετίας, από την σεζόν 2011-12, όταν μετά την 6η αγωνιστική είχε τον ίδιο ακριβώς απολογισμό.

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι το πρόγραμμα των επόμενων τριών αγωνιστικών δεν προσφέρεται για νίκες ανάκαμψης (Ήφαιστος εκτός, Περιστέρι εντός και Ρέθυμνο εκτός), κάτι που σημαίνει ότι χωρίς ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ (παρατηρείται μεγάλη έλλειψη βάθους), ο «πάλαι ποτέ αυτοκράτωρ» του ελληνικού μπάσκετ θα δώσει σκληρή μάχη για την παραμονή του στην Α1 Κατηγορία.

Μένουμε στην Θεσσαλονίκη, όπου η αλλαγή προπονητή και η προώθηση του Κώστα Χαραλαμπίδη σε θέση head-coach (αντί του Κώστα Φλεβαράκη) φάνηκε ότι έδωσε ώθηση στην επιθετική εικόνα του ΠΑΟΚ (2-4), που ήταν απόλυτος κυρίαρχος σε όλη την διάρκεια του ματς με τον Ήφαιστο και πέτυχε μία δίκαιη και καθαρή νίκη (94-74).

Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας κι έβγαλε πολλά ελεύθερα περιφερειακά σουτ, κάτι που αποτυπώνεται και από το πολύ υψηλό ποσοστό ευστοχίας έξω από τα 6,75 (48,1% με 13/27 τριπ.) με τους Λιούις (23π., 4ασ. & 2κλ. με 4/6 σε 26') και Τσόχλα (15π. με 3/4 σε 13') να έχουν συνολικά 7/10 τρίποντα!

Οι γηπεδούχοι πήραν άριστα σε άμυνα (κατέβασαν κατά 10 πόντους το μέσο παθητικό τους) κι επίθεση (σκόραραν 16 πόντους περισσότερους από την μέση παραγωγικότητά τους) και επιβεβαίωσαν ότι στο κλειστό της Πυλαίας, δεν πέφτουν κάτω από τους 87 πόντους!

Ο Ήφαιστος (3-3) που μετά τις τρεις διαδοχικές νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (μ.ο. 62,3π), γνώρισε ισάριθμες ήττες και υποχώρησε στην μέση της βαθμολογίας, δεν δικαιολόγησε σε κανένα σημείο τις βλέψεις με τις οποίες επισκέφτηκε το γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Στα τρία τελευταία παιχνίδια, η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου σουτάρει με 45,5% στα δίποντα και 60,6% στις βολές, ενώ παίζει με πολύ λιγότερη ενέργεια στην άμυνα επιτρέποντας κατά μ.ο. 16,0 πόντους περισσότερους. Στα θετικά για τους νησιώτες, η καλύτερη εφετινή απόδοση του Μάριο Λιτλ (21π. & 4ρ. με 5/8 τριπ.) και το πρώτο εφετινό βροντερό «παρών» του Δημήτρη Σταμάτη (15π., 3ρ. & 2ασ. σε 18').

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ, η απουσία του τραυματία Ρέϊ δεν αποσυντόνισε την ΑΕΚ (2-4), που «λύθηκε» νωρίς και «καθάρισε» (91-61) το ματς με τον Πανιώνιο από το πρώτος μέρος, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή της στην εφετινή σεζόν.

Η χαμηλή δυναμικότητα των «κυανέρυθρων» βέβαια δεν επιτρέπει διθυράμβους, ωστόσο, η «Ένωση» ήταν βελτιωμένη στην δημιουργία (παραμένει 11η με μ.ο. 13,0ασ.) και γι' αυτό από τους 62 πόντους κόντρα στην Αντβέρπ εκτοξεύθηκε στους 91 με τους Νεοσμυρνιώτες, ενώ ταυτόχρονα διατήρησε τον ίδιο υψηλό βαθμό έντασης στην άμυνα.

Πλην του «πανταχού παρόντα και τα πάντα πληρώντα», Χάουαρντ Σαντ-Ρος (11π., 4ρ., 3ασ. & 2κλ.), ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν χρησιμοποίησε άλλον παίκτη του για περισσότερο από 25 λεπτά, με τον Χάρη Γιαννόπουλο (17π., 5ρ. & 4κλ. με 5/9 τριπ.) να πιάνει από τα μαλλιά την ευκαιρία.

Ο νεοαποκτηθείς δύο φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ (2012 & 2013) με το Μάϊάμι αλλά και του κολεγιακού πρωταθλήματος (2008) με το Κάνσας, Μάριο Τσάλμερς, αναμένεται να αλλάξει κατά πολύ την επιθετική λειτουργία της ομάδας και να της δώσει επιπλέον ώθηση στο εύκολο καλάθι.

Με την χαμηλότερη επίδοση στα ριμπάουντ (14ος με 28,6) και τις βολές (14ος με 58,4%), την υψηλότερη στα λάθη (1ος με μ.ο. 16,0) και την 3η χειρότερη επίθεση (μ.ο. 70,1π.) και άμυνα (μ.ο. 86,8π.), ο Πανιώνιος (2-4) θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος που βρίσκεται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Το ότι η ομάδα του Λίνου Γαβριήλ έχει καταφέρει να μαζέψει δύο νίκες, αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον Τζαμαϊκανό πρώην NBAer, Σαμάρντο Σάμουελς (μ.ο. 18,7π., 5,7ρ. & 1,0κοψ. με 57,1% τριπ.), που έχει προσδώσει τεράστια ποιότητα αλλά και στην εμπειρία και την αποτελεσματικότητα του μπαρουτοκαπνισμένου, Φώτη Λαμπρόπουλου (μ.ο. 14,0π. & 5,3ρ., 1,8ασ. & 1,0κλ. με 66,7% διπ. & 50% τριπ.).

Υγ.1: Το ίδια και χειρότερα βέβαια ισχύουν και για τον Ολυμπιακό, στον οποίο η έλλειψη αγώνων (συμμετέχει μόνο στην Euroleague) δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην διατήρηση του ρυθμού των παικτών και νομίζω ότι θα φανεί ακόμη περισσότερο στην πορεία.

Υγ.2: Ο Τάϊλερ Ντόρσεϊ, άλλωστε, μιλώντας στο gazzetta.gr, παραδέχτηκε ότι περίμενε πως και πως την πρώτη "διπλή" εβδομάδα της Euroleague, για να παίξει τρία παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα και να μπορέσει να κάνει την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση (19π.) κόντρα στον Ολυμπιακό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!