Ο Παπαγιάννης «έπρεπε» να είναι πάνω από τον Ζούμπατς!
Για όλους όσοι δεν γνωρίζουν τι σχέση ο “Big Papa” με το όνομα που τον συνοδεύει στον τίτλο του κομματιού που διαβάζετε, θα βοηθήσω αμέσως την κατάσταση. O 22χρονος Κροάτης διεθνής σέντερ με τις βοσνιακές ρίζες (γεννήθηκε στο Μόσταρ) είναι συνομήλικός του και ελαφρώς κοντύτερος (2,13) και ήταν πάντα πίσω από τον συμπατριώτη του Ντράγκαν Μπέντερ των Μιλγουόκι Μπακς, τον Έλληνα σέντερ του Παναθηναϊκού και τον Λάουρι Μάρκανεν των Σικάγο Μπουλς στην ιεραρχία των Ευρωπαίων top prospects για το ΝΒΑ στην κλάση των 97άρηδων!
Όλα αυτά από το 2012, όταν πρωτοεμφανίστηκαν στην διεθνή σκηνή μέχρι και το 2016 όταν οι τρεις εξ’ αυτών πήραν την απόφαση να μπουν στο draft, ενώ ο Φινλανδός διεθνής forward επέλεξε να παίξει για ένα χρόνο στο κολέγιο της Αριζόνα. Στην διάρκεια αυτής της 4ετίας, ο Γιώργος Παπαγιάννης, βλέπετε, είχε κατακτήσει δύο μετάλλια με τις μικρές Εθνικές ομάδες και είχε ψηφιστεί ισάριθμες φορές στην καλύτερη πεντάδα των αντίστοιχων διοργανώσεων (Πανευρωπαϊκό παίδων και εφήβων).
Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ο ψηλός από τα Μέγαρα επελέγη στο νο13 του draft (2016) και έγινε το υψηλότερο (lottery) pick στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, δύο θέσεις πάνω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (νο15 στο draft του 2013). Ο general manager των Σακραμέντο Κινγκς, Βλάντε Ντίβατς μιλούσε τότε με κολακευτικά λόγια για τις δυνατότητές του, ενώ το συμβόλαιο που υπέγραψε (για 2+1 χρόνια) του απέφερε κάτι λιγότερο από 7 εκατομμύρια δολάρια σε μικτές αποδοχές!
Στο ίδιο draft, ο Ίβιτσα Ζούμπατς επελέγη από τους Λέϊκερς στον 2ο γύρο (νο32), υπέγραψε για 1+1 χρόνο με πολύ λιγότερα χρήματα και οι προβλέψεις για το upside της καριέρας του, δεν μπορούσαν καν να συγκριθούν με εκείνες του Έλληνα σέντερ.
Ποια είναι η εξέλιξή τους από τότε μέχρι σήμερα; Σχεδόν 1,5 χρόνο αργότερα, ο πολύ πιο ταλαντούχος Παπαγιάννης έφυγε ως αποτυχημένος από την Αμερική και προσπαθεί να καθιερωθεί ως βασικός σέντερ μίας εκ των καλύτερων ομάδων της Euroleague (όντας από τους λιγότερο καλοπληρωμένους παίκτες του ρόστερ), ενώ ο πολύ πιο "ξύλινος" και χωρίς καθόλου σουτ και πλαστικότητα στις κινήσεις, Ζούμπατς είναι ο βασικός ψηλός των Λος Άντζελες Κλίπερς, που στοχεύουν στην κατάκτηση του εφετινού τίτλου, έχοντας μόλις υπογράψει 4ετές (3+1) συμβόλαιο (διάρκειας μέχρι το 2023) συνολικής αξίας 28 εκατομμυρίων δολαρίων!
Και ερωτώ λοιπόν, είναι καλύτερος ο Κροάτης από τον συμπατριώτη μας; Στην θεωρία και τα χαρτιά (βάσει δυνατοτήτων και ταλέντου δηλαδή) η απάντηση είναι κατηγορηματικά αρνητική. Επειδή όμως η πορεία του εκάστοτε αθλητή κρίνεται από τις πράξεις και την αφοσίωση ψυχή τε και σώματι σε έναν στόχο, ο Ζούμπατς είναι ο μέχρι στιγμής νικητής της άτυπης κόντρας, γιατί πολύ απλά έφτιαξε το σώμα του στις επιταγές του ΝΒΑ και προσάρμοσε το παιχνίδι του στον ρόλο ενός σέντερ με περιορισμένη επιθετική συμμετοχή και ειδικότητα στα ριμπάουντ και τις τάπες (φέτος έχει μ.ο. 8,2π., 6,8ρ. & 1,0κοψ. με 55,5% στα σουτ).
Μέσα σε 4 χρόνια έχει στεριώσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, πλησιάζει ήδη σε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων δολαρίων σε καταθέσεις και έχει ακόμη μπροστά του minimum 10-12 χρόνια καριέρας και προοπτική να λύσει το οικονομικό πρόβλημα και των δισέγγονών του! Όλα αυτά ο Ίβιτσα Ζούμπατς φίλες και φίλοι!
Το παραπάνω παράδειγμα το οποίο γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας, ο ίδιος ο Γιώργος, αποτελεί ίσως μία τεράστια πρόκληση αλλά και δίνει την πιο ξεκάθαρη απάντηση στο πόσο έχει αδικήσει τον εαυτό του. Προσωπικά πιστεύω ότι στα 25 του, ο Παπαγιάννης έχει τα φόντα – αν το επιθυμεί σφόδρα και αν συνεχίσει να δουλεύει όπως τον τελευταίο χρόνο – να αναγκάσει το ΝΒΑ να ασχοληθεί και πάλι μαζί του.
Δεν βρίσκεις εύκολα ψηλό με μπόι 2,19 που να τρέχει τόσο καλά το γήπεδο, να ελέγχει τόσο ιδανικά (για το ύψος του) το σώμα του και να έχει τέτοια επαφή με το καλάθι. Αν σ’ όλα αυτά υπολογίσουμε ότι σε τρία χρόνια από τώρα θα έχει αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία και θα έχει εξοικειωθεί με πολλά μικρά μυστικά της θέσης, τότε πραγματικά η εκτόξευσή του βρίσκεται αποκλειστικά στο χέρι του!
Φυσικά, τεράστια συμβολή – και αυτό είναι κάτι που έχει παραδεχθεί πολλές φορές και το ίδιο το παιδί – στην ολική επαναφορά του Παπαγιάννη έχει ο Ρικ Πιτίνο. Ο 67χρονος τεχνικός, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα τον πίεσε πολύ και «πάτησε τα σωστά κουμπιά» που τον έβαλαν στην διαδικασία της ολικής επαναφοράς.
Ο “Big Papa” που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες με αποκορύφωμα τα ματς με την Μπαγερν (8π., 5ρ. & 4κοψ. με 4/7 διπ.) και την Ζάλγκιρις (13π. & 5ρ. με 6/6 διπ.) και με κερασάκι στην τούρτα την εμφάνιση στην Πάτρα (23π., 10ρ., 1ασ., 1κλ. & 1κοψ. με 10/11 σουτ σε 22’) επιτρέπει στην «επίσημη αγαπημένη» να ονειρευτεί ξανά τον κυριαρχικό ψηλό που ονειρευόταν αρκετά χρόνια πριν, όταν ο μικρός από τα Μέγαρα έβγαζε μάτια στις μικρές Εθνικές ομάδες…
Ο 22χρονος διεθνής σέντερ, λοιπόν, ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης του «Δημήτριος Τόφαλος», όπου ο Παναθηναϊκός (14-2) έπιασε μετά από καιρό σπουδαία απόδοση στην EKO Basket League και πήρε τη ρεβάνς (99-76) για το σοκ του Κυπέλλου, που προκάλεσε και την λύση της συνεργασίας με τον Αργύρη Πεδουλάκη.
Οι «πράσινοι», που είχαν σε εξαιρετική βραδιά και τους Φριντέτ (18π., 4ρ. & 6ασ.) και Μήτογλου (14π. & 11ρ.), αρχικά «κοψοχολιάστηκαν» με τον τραυματισμό του Ιωάννη Παπαπέτρου στον αντίχειρα του αριστερού χεριού, τραυματισμός που τελικά δεν δείχνει να εμπνέει σοβαρή ανησυχία.
Ο Προμηθέας (11-5) δεν κατόρθωσε να επαναλάβει την εμφάνιση του Κυπέλλου, χάρη στην οποία απέκλεισε τους «πράσινους» από τα ημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια κι έτσι έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει της σημαντικής αυριανής (21/01, 19.30) αναμέτρησης με την ιταλική Βενέτσια για την 3η αγωνιστικής της 2ης φάσης στο Eurocup.
Η ομάδα του Μάκη Γιατρά (Λίποβι 18π. & 3ρ.) που σούταρε 7/34 τρίποντα (20,6%) και είχρ σχεδόν υποδιπλάσια ριμπάουντ (22-43), άρχισε να χάνει την επαφή με το σκορ προς τα τέλη της 1ης περιόδου και είχε την τελευταία της αναλαμπή στο 12ο λεπτό, όταν πλησίασε στο -7 (24-31). Χωρίς τους Τσέιζ και Χολ (τραυματίες) και με τον Μπαμπ (3π. με 0/7 τριπ. σε 24’) ωσεί παρόντα, οι Πατρινοί δεν θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικοί και μοιραία έχασαν τον 2ο συνεχόμενο αγώνα μέσα στο γήπεδό της
Στο κλειστό του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ (12-4) χρειάστηκε σχεδόν 25 λεπτά για να ισορροπήσει την μάχη απέναντι στον Ήφαιστο (9-7), που ξέφυγε ακόμη και με +9 (26-35 στο 17’), από τη στιγμή που πήρε κεφάλι στο σκορ, όμως, δεν ξανακοίταξε πίσω κι έστω και δύσκολα, πέτυχε την 11η διαδοχική νίκη (74-68) στο πρωτάθλημα.
Η «Ένωση» που έχει 100% επιτυχία (9/9) στα ματς που δεν επιτρέπει στον αντίπαλό της πάνω από 70 πόντους, είχε σε ένα ακόμη εξαιρετικό απόγευμα τον 36χρονο Κιθ Λάνγκφορντ (25π. & 4ρ.), ο επιθετικός οίστρος του οποίου «κάλυψε» τα πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας των κιτρινόμαυρων» που σούταραν με 35,5% εντός πεδιάς.
Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου κυριάρχησαν πλήρως στα ριμπάουντ (+17), με τον Γιόνας Ματσιούλις να γιορτάζει με ατομικό ρεκόρ το 100ο παιχνίδι του στην Α1 Κατηγορία και την «βασίλισσα» να εξασφαλίζει την μοναξιά της 2ης θέσης στην βαθμολογία, με την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής.
Ο νεοαποκτηθείς Νίκος Ζήσης θα ξανασμίξει με παλιούς συμπαίκτες (Λάνγκφορντ, Ματσιούλις, Γιάνκοβιτς και Μαυροειδή) και θα κάνει την επανεμφάνισή του στο πρωτάθλημα (14,5 χρόνια μετά το τέλος της πρώτης «κιτρινόμαυρης» θητείας) το άλλο Σάββατο (25/01) στο Περιστέρι, σε ένα ματς που θα κρίνει εν πολλοίς την 2η θέση στην βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.
Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου κρατάει το ανταγωνιστικό πρόσωπο και την μαχητικότητα μέχρι το τέλος, χάρη στην καλή απόδοση του διδύμου Έβανς (14π. & 11ρ.) και Σμιθ (13π., 5ρ., 3ασ. & 3κλ. με 3/5 τριπ.), αν και ο παίκτης-αποκάλυψη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ήταν ο Μάρκους Γκίλμπερτ (17π. & 6ρ.) που έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων και ισοφάρισε το αντίστοιχο στα ριμπάουντ.
Η ουσία είναι ότι με 36,8% στα σουτ (21/57), δύσκολα θα μπορούσε να περιμένει κάτι περισσότερο από μία ανταγωνιστική εμφάνιση και την διατήρηση της καλύτερης άμυνας στο πρωτάθλημα (μ.ο. 70,7π.)
Ακριβώς μία θέση πιο κάτω, στην βαθμολογία αλλά και στην αμυντική ικανότητα (μ.ο. 71,8π.) βρίσκεται το Περιστέρι (11-5) που επικράτησε εύκολα (61-48) του Πανιωνίου (6-10) στο «Σοφία Μπεφόν» του Παλαιού Φαλήρου κι έπιασε τον Προμηθέα στην 3η θέση.
Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά με την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου (Γκρέϊ 15π. & 3ασ.) να σουτάρει με 31,3% στα σουτ, αλλά να μαζεύει 16 περισσότερα ριμπάουντ και να διευρύνει το ρεκόρ σε 8-1, στα ματς που ο αντίπαλός της δεν ξεπερνάει τους 70 πόντους. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας των δυτικών προαστίων, που το παθητικό της δεν ξεπέρασε το φράγμα των 50 πόντων!
Οι «κυανέρυθροι» (Βεργίνης 14π., 5ρ. & 3ασ.) που σκόραραν μόλις 4 πόντους στην 2η περίοδο, σούταραν με 11,5% στα τρίποντα (3/26) και 30% στα σουτ και υπέπεσαν συνολικά σε 20 λάθη (1οι στο πρωτάθλημα με μ.ο. 15,1), παρουσίασαν αποκαρδιωτική εικόνα με τον Λίνο Γαβριήλ να αναλαμβάνει την ευθύνη.
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πλέον νιώθει καυτή την ανάσα του Κολοσσού Ρόδου, αλλά και του ΠΑΟΚ και του Άρη, έχει δύο κομβικά παιχνίδια μπροστά του, με το Ρέθυμνο στην Κρήτη και με τον Ηρακλή εντός και με δύο νίκες, θα βάλει μεγάλη πλάτη για την επίτευξη του στόχου της παραμονής.
Στο Λαύριο (8-8), η ομώνυμη ομάδα διατήρησε το απόλυτο (3/3) στα ματς που κρατάει τον αντίπαλό της κάτω από τους 70 πόντους και φτάνοντας στις 8 νίκες, δείχνει ότι είναι η πρώτη ομάδα που ξεφεύγει από το γκρουπ εκείνων που έχουν ως στόχο την παραμονή και κοιτάει προς τα playoffs.
Ο Κουίντον ΝτεΚόζι (20π., 4ρ. 3ασ. με 3/5 τριπ.) συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να είναι εγγυητής των επιτυχιών της ομάδας του Χρήστου Σερέλη, που μετράει ένα σερί 5/5 όταν ο 25χρονος Αμερικανός guard σκοράρει τουλάχιστον 20 πόντους, ενώ έχει 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες όταν ο απόφοιτος του Τεμπλ έχει μίνιμουμ 17 πόντους!
Το τελικό 78-68 ήταν η μικρότερη διαφορά της αναμέτρησης από το 25ο λεπτό και μετά με τον Κολοσσό (5-11) να συνεχίζει την ελεύθερη πτώση, παρουσιάζοντας για 4ο σερί παιχνίδι απογοητευτική κι ασύνδετη εικόνα. Οι Ροδίτες (Κρομά 18π. & 9ρ.) που σούταραν με 62,5% στις βολές και με 36,6% στα σουτ εντός πεδιάς (με 4/20 τρίποντα) και συμπλήρωσαν 4 σερί ήττες κι έναν μήνα χωρίς νίκη, βρίσκονται πλέον σε πολύ δυσχερή θέση κι ετοιμάζονται για αλλαγές.
Ο Άρης Λυκογιάννης πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από την διοίκηση της ομάδας και ήδη «χτενίζει» την αγορά για τον αντικαταστάτη του απογοητευτικού Τάϊρον Μπρέϊζελτον (μ.ο. 7,1π. & 3,7ασ. με 41,3% εντός πεδιάς) που δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα της ομάδας στην θέση του point-guard.
Η χρονιά είναι ήδη αποτυχημένη για τους νησιώτες, που ρίχθηκαν στην μάχη του πρωταθλήματος με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη. Πλέον καλούνται να σώσουν την παρτίδα της παραμονής και η επικείμενη απόκτηση του Αμερικανού Ζερμέιν Λοβ, που πέρυσι φόρεσε την φανέλα του Χολαργού (μ.ο. 11,1π. & 2,1ασ.) και στην Ρόδο θα καλύψει το κενό του τραυματία Ντόναβαν Τζάκσον.
Στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», το Ρέθυμνο (7-9) συνέχισε την ξέφρενη πορεία του εντός έδρας, πετυχαίνοντας την 7η συνεχόμενη νίκη (69-63) του και κάνοντας ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στην Α1 Κατηγορία.
Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου ήταν, χρονικά, η τελευταία που φέτος έκανε σεφτέ στα ροζ φύλλα αγώνα! Από τις 27 Οκτωβρίου κι εντεύθεν, όμως, τρέχει ένα ρεκόρ 7-5, έχει δεχθεί μόλις μία φορά πάνω από 70 πόντους στην Κρήτη, ενώ καταγράφει το χαμηλότερο μέσο παθητικό μέσα στο γήπεδό του (μ.ο. 66,3π.) και συνολικά παίζει την 3η καλύτερη άμυνα στην EKO Basket League (μ.ο. 72,1π.)!
Η επιτυχία των Κρητικών επί του Ηρακλή (6-10) που πλέον είναι από κάτω τους, παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν συνυπολογίσει κανείς ότι ήρθε με 36,2% εντός πεδιάς (21/58 σουτ) με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Κόνερ Φράνκαμπ (19π., 5ρ. & 6ασ.) να είναι και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.
Ο «Γηραιός» έμεινε για 3η σερί εβδομάδα κάτω από τους 70 πόντους και μοιραία δεν κατόρθωσε να διακόψει το αρνητικό του σερί (0/3), που έχει συνδυαστεί με την ελεύθερη πτώση του ποσοστού ευστοχίας του τρίποντα (30,4% με 21/69 τις 3 τελευταίες αγωνιστικές).
Στον 1ο γύρο η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη (Σούλερ 17π. & 5ασ.), που πλέον έχει 0/7 στα ματς που δεν ξεπερνάει το φράγμα των 70 πόντων (και ρεκόρ 6-3 όταν συμβαίνει το αντίθετο), σούταρε με 38,2% πίσω από τα 6,75, γεγονός που αποδεικνύει πόσο πολύ εξαρτάται από την επίθεσή της.
Στο “Nick Galis Hall”, o Άρης (5-11) δεν έκανε απλά το καθήκον του καταγράφοντας το πρώτο εφετινό νικηφόρο σερί (2/2), αλλά με την εμφάνισή του, σκόρπισε υποσχέσεις για καλύτερες μέρες και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του στην μάχη της σωτηρίας.
Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη, που έδειξε τις διαθέσεις της από τα πρώτα λεπτά (23-6 στο 8’) ήταν εξαιρετική στο δημιουργικό κομμάτι (25 ασίστ), γεγονός που της επέτρεψε να σουτάρει με πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας (52,3% διπ. & 55% τριπ.) και να πιάσει για πιάσει για πρώτη φορά φέτος το φράγμα των 90 πόντων.
Το τελικό 90-72 είχε την υπογραφή του ασουλούπωτου και καθόλου αθλητικού, Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς (22π., 4ρ. & 3ασ. με 10/14 διπ.) που όμως ξέρει πολύ μπάσκετ και μαζί με τον Γκετσεβίτσιους (13π., 4ασ. & 2κλ. με 3/5 τριπ.), βοήθησαν τους «κιτρινόμαυρους» να υπερκαλύψουν και την διαφορά του πρώτου αγώνα (-12) και να αποκτήσουν πλεονέκτημα στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας.
Ο «πάλαι ποτέ αυτοκράτωρ» του ελληνικού μπάσκετ, κατεβαίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για το ματς με τον Ιωνικό, προσδοκώντας να σπάσει το ρόδι εκτός έδρας (0/8) και να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας.
Η Λάρισα (6-10), αν εξαιρέσουμε ένα μικρό διάστημα μεταξύ της 1ης και της 2ης περιόδου, δεν έδειξε διατεθειμένη να παλέψει για την 4η σερί νίκη και σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, ήταν πίσω στο σκορ με διαφορές που ήταν σταθερά πάνω από τους 20 πόντους (η ανώτατη ήταν το 83-54 στο 34’).
Τα 17 λάθη και το 40,6% εντός πεδιάς (26/64 σουτ) δεν άφησαν στους παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου να υπερασπίσουν ούτε το +12 του πρώτου αγώνα και πλέον πολλά θα κριθούν στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές, όπου οι Θεσσαλοί έχουν «κυκλωμένα» τα ματς με τον Ιωνικό και τον Κολοσσό στο κλειστό της Νεάπολης και την επίσκεψη στο Ιβανόφειο!
Στο κλειστό της Πυλαίας «παίχτηκε» ίσως η μεγαλύτερη παρωδία του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ (5-11) να φτάνει πολύ εύκολα στην 2η συνεχόμενη «κατοστάρα» (110-80) μέσα στην έδρα του, απέναντι στον Ιωνικό (7-9) που ηττήθηκε για 4η συνεχόμενη αγωνιστική και είναι μία τελείως διαφορετική ομάδα από την ευχάριστη έκπληξη του 1ου γύρου, με τις 7 νίκες στα πρώτα 12 παιχνίδια.
Το ματς δεν αντέχει σε κριτική καθώς κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο (48-27 στο 16’), με την διαφορά να φτάνει ακόμη και στο +37 και τον «δικέφαλο του Βορρά» (Ουίγκινς 26π. & 6ρ. με 10/13 σουτ) να τελειώνει με 87% στις βολές, 67,5% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα! Ο Κώστας Χαραλαμπίδης καλείται να αποφασίσει να ενσωματώσει τον Τζάκορεϊ Ουίλιαμς και τον M.J. Rhett, που βρίσκονται προ των πυλών αλλά και ποιοι θα είναι αυτοί των οποίων θα πάρουν τις θέσεις.
Οι νεοφώτιστοι που από την αποχώρηση του Νίκου Βετούλα και του Λουκά Μαυροκεφαλίδη χάνουν κατά μ.ο. με 17,7 πόντους ανά παιχνίδι (στην πορεία αποχώρησαν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Στιβ Μπαρτ τζούνιορ), παρουσιάζουν εικόνα ομάδας που παίζει χωρίς στόχους, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η «βουτιά» του Μπράντον Μόμπλεϊ στα 9,5” κι ενώ νωρίτερα ο Σίμπσον είχε σκοράρει (μάλλον κατά λάθος) τρίποντο με ταμπλό, προκαλώντας την προφανή αντίδραση μερικών εκ των συμπαικτών του!
Η διαφορά «έπεσε» στους 28 πόντους κι από ‘κει που συνήθως, οι δύο ομάδες αφήνουν να περάσει ο εναπομείναν χρόνος και να λήξει το ματς, ο «παθιασμένος» Αμερικανός των φιλοξενουμένων σταμάτησε το χρονόμετρο για να στείλει τον Ουίγκινς στις βολές που διαμόρφωσαν το +30 και αμέσως μετά δέχτηκε «high-five» από έναν συμπαίκτη του. Προς τι ο υπερβάλλων ζήλος άραγε;
Αν υπάρχει διοίκηση στον ΕΣΑΚΕ και κάνει ότι δεν βλέπει, τότε το ελληνικό μπάσκετ είναι άξιο της μοίρας του. Και δεν εξετάζω καν την αλλοίωση πρωταθλήματος που εξελίσσεται εδώ και κάμποσο διάστημα…
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.