Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Έργα και ημέρες στον Παναθηναϊκό!
Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστεί... αρκετός καιρός μέχρι να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι δεν θα υπάρχει το όνομα «Γιαννακόπουλος» στον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Πρώτα οι αείμνηστοι Παύλος και Θανάσης ήταν εκείνοι που «γιγάντωσαν» τους «πράσινους» στο εγχώριο και ευρωπαϊκό στερέωμα, ενώ στη συνέχεια πήρε την σκυτάλη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να βγει μπροστά και να σηκώσει το βαρύ φορτίο του αγαπημένου του συλλόγου.
Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι αποχωρεί από την διοίκηση της ομάδας έχοντας να επιδείξει έξι πρωταθλήματα Ελλάδας σε οκτώ σεζόν και άλλα έξι κύπελλα. Βέβαια ο μεγάλος του στόχος ήταν ένα Final 4 EuroLeague, το οποίο ωστόσο έμεινε ως το μεγάλο του απωθημένο αφού υπήρξαν στιγμές που η ομάδα έφτασε στην πηγή (αποκορύφωμα τα playoffs του 2013) αλλά δεν μπόρεσε να πιει νερό.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχωρεί από την διοίκηση του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr κάνει ένα flashback στην οκταετή παρουσία του ως το απόλυτο «αφεντικό» του «τριφυλλιού». Οι προπονητές που εμπιστεύτηκε. Οι παίκτες που έφερε. Τα χρήματα που δαπάνησε. Οι ατάκες του. Οι «εκρήξεις» του. Οι κόντρες του με τον Ολυμπιακό και του αδερφούς Αγγελόπουλους. Ο «πόλεμος» με την EuroLeague. To ανοικτό «μέτωπο» με τους οργανωμένους. Η προσπάθειά του να φέρει τις οικογένειες στο ΟΑΚΑ.
Τα χρήματα που δαπάνησε
Όπως είναι γνωστό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέλαβε τον προεδρικό θώκο του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2012 και δη τη στιγμή που ένας-ένας πηδούσαν από το «πράσινο» καράβι μετά την απόφαση των αείμνηστων αδερφών Παύλου και Θανάση να αποχωρήσουν από τα διοικητικά δρώμεντα της ομάδας. Ήταν η στιγμή που πήρε την κατάσταση στα χέρια του με μοναδικό στόχο να κρατήσει ψηλά την σημαία του Παναθηναϊκού, εντός και εκτός των συνόρων.
Μπορεί τα μπάτζετ να μην άγγιζαν τα αστρονομικά ποσά της... προ-κρίσης Ελλάδας αλλά τηρούμενων των αναλογιών και βάσει των οικονομικών συνθηκών που επικρατούσαν, ο 38χρονος -τότε- Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσπάθησε να διατηρήσει τους «πράσινους» σε ένα άκρως ανταγωνιστικό επίπεδο. Και κατά γενική ομολογία τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό!
Στην οκταετία του στον Παναθηναϊκό δαπάνησε περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να παραμείνει κυρίαρχος στην Ελλάδα κατακτώντας 12 από τους συνολικά 16 τίτλους που διεκδικούσε (6 πρωταθλήματα Ελλάδας και 6 Κύπελλα) ενώ πάλεψε μέχρι τέλους και για το πολυπόθητο εισιτήριο του Final 4 της EuroLeague. Ένα εισιτήριο που δεν ήρθε ποτέ.
Τα χρήματα που έδωσε σε αυτό το διάστημα -πάντα αν λάβουμε υπόψιν μας τα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν εντός των συνόρων- είναι πάρα πολλά και το κυριότερο; Χωρίς να έχει το παραμικρό όφελος! Τα έσοδα ήταν μηδαμινά (έως και ανύπαρκτα) από την EuroLeague και η «χασούρα» μειωνόταν ανάλογα με τις απολαβές των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των διαφόρων χορηγιών.
Οι προπονητές
Ούτε λίγο-ούτε πολύ, οκτώ ήταν οι προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο διάστημα της οκταετίας. Στον πρώτο που εμπιστεύτηκε τα ηνία της ομάδας το καλοκαίρι του 2012 ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος έμελλε να πραγματοποιήσει άλλες... δύο θητείες και να μετρήσει τρεις στο σύνολο ως head coach των «πρασίνων».
Η σχέση του προέδρου με τον έμπειρο τεχνικό πέρασε από σαράντα κύματα. Χαρακτηριστικό ήταν το φραστικό επεισόδιο που είχαν στο ΟΑΚΑ τον Νοέμβριο του 2016 και λίγο μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, με αποτέλεσμα να αποτελέσει για δεύτερη φορά -τότε- παρελθόν από την ομάδα. Ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος έχει χαρακτηρίσει τον «Αρτζι» ως τον «δεύτερο καλύτερο προπονητή μετά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς» μετά το πρωτάθλημα του 2013 και τον περασμένο Ιούνιο ως τον «καλύτερο Έλληνα προπονητή». Επιπλέον έχει παραδεχτεί ότι έκανε λάθος στην δεύτερη απόλυση, ενώ φέτος, η κακή εικόνα που «έβγαζε» η ομάδα στο παρκέ μέχρι και τον Νοέμβριο του 2019, του είχε ανοίξει και πάλι την πόρτα της εξόδου.
Ο δεύτερος προπονητής που είχε εμπιστευτεί ο Γιαννακόπουλος πριν από την έναρξη μίας σεζόν ήταν ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, το καλοκαίρι του 2014. Ο «Δικτάτορας» (όπως τον αποκαλούν χαρακτηριστικά) αποτέλεσε παρελθόν έχοντας καθίσει 11 μήνες στον πάγκο της ομάδας. Και πάλι η απόλυση ήρθε ύστερα από ήττα από τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά μέσα στο ΟΑΚΑ.
Το καλοκαίρι του 2015 σειρά πήρε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς να πάρει τα ηνία του «πράσινου» πάγκου, αλλά η «σκούπα» από την Μπασκόνια στα playoffs του 2016 στάθηκε αρκετή για να απολυθεί. Μάλιστα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει πει ότι ο Σέρβος τεχνικός ήταν ένα από τα λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του, τον οποίο και έχει χαρακτηρίσει ως «υποκριτή και ψεύτη». Και να 'ταν μόνο αυτό; Υπήρχε και δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι δύο προπονητές που άφησαν για τα καλά το στίγμα τους όσο έμειναν στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού ήταν οι Τσάβι Πασκουάλ και Ρικ Πιτίνο. Ο μεν Καταλανός πέρασε στην ιστορία για το «πρωτάθλημα στο ΣΕΦ» το 2017 μετά και τους εσωτερικούς κλυδωνισμούς που ακολούθησαν του αποκλεισμού από τη Φενέρ, όπως επίσης και για τα δύο πλεονεκτήματα έδρας που είχαν οι «πράσινοι» στα playoffs της EuroLeague, το 2017 και το 2018. Ο δε Αμερικανός έφερε... άλλον αέρα στο ΟΑΚΑ και αγαπήθηκε (τουλάχιστον στην πρώτη του θητεία) όσο λίγοι από τους φίλους της ομάδας.
Ενδιάμεσα είχαν εκτελέσει χρέη ασίσταντ προπονητών οι Σωτήρης Μανωλόπουλος (μετά την απόλυση Ιβάνοβιτς), Φραγκίσκος Αλβέρτης (μετά την πρώτη απόλυση Πεδουλάκη με αποτέλεσμα να κατακτήσει και το πρωτάθλημα κόντρα σtον Ολυμπιακό) και Γιώργος Βόβορας (κάθισε στον πάγκο τρεις φορές, μετά την δεύτερη και τρίτη απόλυση Πεδουλάκη όπως επίσης και στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ Πασκουάλ και Πιτίνο).
Οι παίκτες
O μοναδικός παίκτης που είχε συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό όταν ανέλαβε τις τύχες της ομάδας, δεν ήταν άλλος από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο «Μήτσος» είχε υπογράψει το 2010 νέο τριετές με τους «πράσινους» και ήταν ο... μοναδικός που θύμιζε την προ-Δημήτρη Γιαννακόπουλου εποχή στο ΟΑΚΑ. Ύστερα από λίγες μέρες έγιναν... δύο αυτοί οι παίκτες αφού και ο Κώστας Τσαρτσαρής συμφώνησε να συνεχίσει για έναν ακόμη χρόνο με το «τριφύλλι» στο στήθος πριν ρίξει τους τίτλους τέλους στην καριέρα του έναν χρόνο αργότερα.
Ο «Τσάρι ήταν ο πρώτος από τους επόμενους... 79 παίκτες που αγωνίστηκαν στον Παναθηναϊκό, υπό την προεδρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ναι, άλλοι τόσοι ήταν οι παίκτες που συμφώνησε μαζί τους ο -μέχρι πρότινος- ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ. Φυσικά το μεγάλο ρεκόρ σημειώθηκε την πρώτη του σεζόν στα διοικητικά δρώμενα καθώς υπέγραψε 19 διαφορετικούς παίκτες (Μπράμος, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσιανίτης, Τσαρτσαρής, Γκιστ, Γκουίν, Κάρι, Λάσμε, Ματσιούλις,Ούκιτς, Γιαννόπουλος, Διαμαντάκος, Χαραλαμπόπουλος, Άρμστρονγκ, Καπόνο, Κίτσεν, Μπανκς, Πάνκο) μέχρι να δημιουργηθεί ένας κορμός στην ομάδα .
Την αμέσως επόμενη χρονιά (2013-14) ήταν οκτώ τα νέα πρόσωπα (Μαυροκεφαλίδης, Παππάς, Φώτσης, Αποστολίδης, Γιάνκοβιτς, Μπατίστ, Σανγκ Πινγκ, Ζακ Ράιτ) και ακολούθησαν άλλοι 12 νέοι παίκτες (Μποχωρίδης, Κούπερ, Μόργκαν, Μπατίστα, Μπλουμς, Νέλσον, Σλότερ, Κόνιαρης, Λούντζης, Παπαγιάννης, Λαουάλ, Τζούλιαν Ράιτ) τη σεζόν 2014-15, άλλοι 10 νέοι παίκτες (Καλάθης, Κούζμιτς, Ουίλιαμς, Πάβλοβιτς, Ραντούλιτσα, Φελντέιν, Χάντερ, Χέινς, Καλαϊτζάκης, Παπαδάκης) τη σεζόν 2015-16, άλλοι εννέα (Μπουρούσης,Γκέιμπριελ, Νίκολς, Ρίβερς, Σίνγκλετον, Τζέιμς, Τζεντίλε, Γόντικας, Πατ Καλάθης) το 2016-17, άλλοι επτά (Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Βουγιούκας, Λοτζέσκι, Ντένμον, Όγκουστ, Λεκάβιτσιους) το 2017-18, άλλοι έξι (Παπαπέτρου, Τόμας, Λάνγκφορντ, Κιλπάτρικ, Πέιν, Σακελλαρίου) το 2018-19 και άλλοι εννέα (Φριντέτ, Ράις, Μπέντιλ, Τζόνσον, Ουάιλι, Αθηναίου, Μπράουν, Ράουτινς, Περσίδης) τη φετινή, που τελικά, δεν ολοκληρώθηκε.
(Μερικές από τις) ατάκες του
Ѵ «Αν υπάρχει κάτι που στιγμάτισε την καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη, αυτό δεν είναι οι τίτλοι, αλλά το πόσα παιδιά έγιναν Παναθηναϊκοί χάρη σε αυτόν».
Ѵ «Ο Πεδουλάκης είναι ο δεύτερος καλύτερος προπονητής μετά τον Ομπράντοβιτς»
Ѵ «Η αγάπη που είχε ο πατέρας μου για τον Παναθηναϊκό, δεν την έχω ούτε εγώ, ούτε κανένας από την οικογένειά μας»
Ѵ «Ζοτς είναι μόνο ένας».
Ѵ «Δεν θέλω να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, για να ερχόμαστε και να τους κερδίζουμε μέσα στο γήπεδό τους»
Ѵ «Αυτό που κάνατε σήμερα είναι μεγάλη αλητεία. Να ξέρετε ότι ο εφευρέτης της αλητείας είμαι εγώ και αυτό θα το βρείτε μπροστά σας»
Ѵ «Οφείλω να έχω την ωριμότητα και πιστεύω πως θα την έχω ως ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού και όχι ως επώνυμος οπαδός για να συγκρατήσω το οπαδιλίκι».
Ѵ «Εγώ δεν είμαι ούτε Βαρδινογιάννης ούτε Αλαφούζος για να κάθομαι να με γ@@@ε μέσα στο γήπεδο!»
Ѵ «Αν δεν σηκώσουμε ευρωπαϊκό στην επόμενη πενταετία με τον Χαραλαμπόπουλο αρχηγό να μη με λένε Γιαννακόπουλο»
Ѵ «Πολλοί μου έχουν κάνει ανελέητο πόλεμο και δεν έχω ανοίξει το στόμα μου. Στα 38 μου έχω πολλές δυνάμεις και μπορώ να δεχτώ τα πάντα, αλλά όχι την προδοσία από το ίδιο μου το αίμα» μιλώντας για τον Θανάση Γιαννακόπουλο το 2012.
Ѵ «Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια, ήταν πολύ καλύτερος από εμάς και συγχαρητήρια. Ομως ήλθε ένας τιποτένιος, ένας ελεεινός τύπος να αμαυρώσει τη γιορτή. Γιατί; Επειδή κατάφερε μια φορά να κερδίσει, πρέπει να μας δείξει τα αυτιά του; Ποιος είναι αυτός ο τύπος; Κάνω έκκληση στον κ. Τσίπρα και στον κ. Κοντονή που έχουν κάνει μεγάλο αγώνα στην καταπολέμηση της βίας, να τιμωρήσουν αυτόν τον άνθρωπο.
Ѵ «Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη για τον κόσμο που δυσκολεύτηκε στους δύο αγώνες με την Μπαρτσελόνα»
Ѵ «Αν για ακόμη μία φορά δεν υπάρχει ανταπόκριση, την 1η Ιουλίου του 2020 θα αναθέσω το μάνατζμεντ της ΚΑΕ σε δικό μου άνθρωπο και θα αποχωρήσω. Γράψτε το στην πέτρα, αυτό δεν αλλάζει.»
Ѵ «Για μένα αυτοί οι 50-100 άνθρωποι δεν είναι ο απλός οπαδός. Τους λέω ότι θα σας βγάλω στις κουκούλες και θα σας τις βάλω στον κ@@ο, πολύ βαθιά»
Ѵ «Όλα αυτά είναι μεθοδευμένα. Έχουν από ό,τι φαίνεται απλήρωτους παίκτες, έχουν ρίξει λευκή πετσέτα και τώρα λέει δεν κατεβαίνουν γιατί δεν τους αρέσει η διαιτησία. Ίσως ο λόγος που το κάνουν είναι για να σηκωθεί να φύγει η οικογένεια Αγγελόπουλου από τον Ολυμπιακό και να τα ρίξουν σε εμάς και τους διαιτητές»
Ѵ «Πλέον το κάνατε προσωπικό. Καθίστε και θα δείτε πως θα χορέψετε».
Ѵ «Συγχαρητήρια. Ήσασταν καλύτεροι και κερδίσατε δίκαια. Καλό καλοκαίρι» κατά την επίσκεψή του στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του τίτλου από τους «ερυθρόλευκους» μέσα στο ΟΑΚΑ το 2016.
Ѵ «Αδύνατον να πιστέψω πλέον ότι όντως ο λογαριασμός RED3POINTER στο Instagram είναι ο Παναγιώτης (σ.σ. Αγγελόπουλος), αφού δεν ξέρει να σουτάρει…»
Ѵ «Μετάνιωσα για το περιστατικό με τον Σπανούλη»
Οι κόντρες και ο παρορμητισμός του
Λίγο ο παρορμητικός και εκρητικός χαρακτήρας του. Λίγο ο αυθορμητισμός του. Λίγο το γεγονός ότι λειτουργεί περισσότερο με το συναίσθημα και λιγότερο με την λογική, τον οδήγησαν σε πολλά ανοικτά μέτωπα κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του.
Ο Ολυμπιακός ήταν πάντα ο μεγάλος του αντίπαλος. Και πάντα ήθελε να βγαίνει νικητής από τα ντέρμπι των «αιωνίων». Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός μέτρησε περισσότερες νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια σε αυτό το διάστημα ωστόσο η κόντρα είχε μεταφερθεί περισσότερο έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Ο «χαρτοπόλεμος» ένθεν κακείθεν με τους αδερφούς Αγγελόπουλους δεν είχε σταματημό όλα αυτά τα χρόνια, με το σκηνικό να μεταφέρεται περισσότερο στις δικαστικές αίθουσες και λιγότερο μέσα στο παρκέ.
Ουσιαστικά είχε ανοίξει μια «βεντέτα» επί του προσωπικού! Τα πάντα είχαν ξεκινήσει το 2012 πριν και μετά τον τελικό κυπέλλου και έκτοτε άνοιξε ο «Ασκός του Αιόλου» και μάλιστα για θέματα που δεν αφορούσαν το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά το εξωαγωνιστικό. Για τα συμβόλαια, την εφορία και σε γενικές γραμμές για οτιδήποτε μπορούσε να «χτυπήσει» ο ένας τον άλλο. Η αλήθεια είναι ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε δεχθεί πολλές καταγγελίες και αιχμηρούς χαρακτηρισμούς. Δεν έμενε αμέτοχος αφού «έψαχνε» και «έβρισκε» τις «απαντήσεις» που ήθελε. Ήταν ένας «πόλεμος» δίχως... σταματημό με αποκορύφωμα το πόσο πολύ «κυνήγησε» να εφαρμοστούν οι νόμοι μετά την περσινή αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ ώστε να υποβιβαστούν οι «ερυθρόλευκοι» στην Α2 κατηγορία.
Φυσικά μεγάλο ήταν και το «μέτωπο» με την EuroLeague και τον Τζόρντι Μπερτομέου. Μέχρι και στην τελευταία τηλεδιάσκεψη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ρωτούσε (δικαίως!) να μάθει για τα έσοδα των ομάδων, όντας ο μοναδικός από τους 18 ιδιοκτήτες των ομάδων της EuroLeague που έσπευσε να παρέμβει. Βέβαια αυτό ήταν μόνο μια... κουκίδα στον ωκεανό, καθώς είχε ξεσπάσει εδώ και χρόνια πόλεμος με την διοργανώτρια αρχή της EuroLeague Basketball. Αφορμή; Τα ατελείωτα (τις περισσότερες φορες δικαιολογημένα) παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ομάδα του από τους διαιτητές. Αποτέλεσμα; Να έχει βγάλει από την τσέπη του 1,7 εκατομμύρια ευρώ για πρόστιμα από την Euroleague όλα αυτά τα χρόνια! Από τις πρώτες 100.000 ευρώ στα playoffs του 2013 για τα σχόλια σε βάρος του Κώστα Ρήγα, μέχρι τα τελευταία 410.000 ευρώ τον Νοέμβριο του 2018 που επανέφερε η διοργανώτρια αρχή. Χώρια η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα που του είχε επιβληθεί!
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε επίσης ανοικτά μέτωπα, τόσο με τον Βασίλη Σπανούλη από τη σεζόν 2014-15 όσο και με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς με αποκορύφωμα το ηχητικό ντοκουμέντο που είχε δώσει στην δημοσιότητα τον Μάιο του 2017. Με τον αρχηγό του Ολυμπιακού υπάρχει μέχρι και σήμερα δικαστική διαμάχη, ενώ με τον Σέρβο προπονητή τα πάντα ανήκουν στο παρελθόν, κάτι που φάνηκε και από την παρουσία της Φενέρ στα δύο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» όπου είχαν θερμή συνομιλία.
Φυσικά πέρασε στην ιστορία το περιστατικό με το πούλμαν μετά τα playoffs του 2017. Τότε που, εμφανώς απογoητευμένος και εκνευρισμένος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ζητήσει από την αποστολή της ομάδας να επιστρέψει οδικώς από την Κωνσταντινούπολη μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε. Η εν λόγω απόφαση είχε κάνει τον γύρο της Ευρώπης μέσα σε λίγα λεπτά, την οποία πήρε περισσότερο για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα και όχι λιγότερο για το τελικό αποτέλεσμα.
Επίσης όλοι θυμούνται και την συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει τον Δεκέμβριο του 2012 και μόλις λίγους μήνες αφότου είχε αναλάβει την ΚΑΕ. Τότε είχε ανακοινώσει ότι αποχωρούσε από την ομάδα και κατηγορούσε ευθέως τον αείμνηστο Θανάση Γιαννακόπουλο: «Ο κ. Ομπράντοβιτς έφυγε γιατί ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος του χρωστούσε πάρα πολλούς μισθούς. Υπάρχουν αποδείξεις γι' αυτό. Το ίδιο και αρκετοί παίκτες. Λυπάμαι, αλλά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να καλύψω τις τρύπες που άφησαν. Πολλοί μου έχουν κάνει ανελέητο πόλεμο και δεν έχω ανοίξει το στόμα μου. Στα 38 μου έχω πολλές δυνάμεις και μπορώ να δεχτώ τα πάντα, αλλά όχι την προδοσία από το ίδιο μου το αίμα. Λυπάμαι, δεν μπορώ να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό, όσο κι αν το θέλω» είχε πει χαρακτηριστικά.
Τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει μεγάλη κόντρα με τους οργανωμένους οπαδούς! Ο ίδιος έχει εκφράσει πολλές φορές ότι στόχος του είναι να βρίσκονται στο γήπεδο οικογένειες με παιδιά και να μην υπάρχουν φίλαθλοι που να προκαλούν φασαρίες και να βάζουν σε κίνδυνο την ίδια την ομάδα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έγιναν ενέργειες από την ΚΑΕ ώστε να βρεθούν όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες στο ΟΑΚΑ. Είτε με το χαμηλό εισιτήριο του ενός ευρώ, είτε και με διάφορα events για τα μικρά παιδιά. Μάλιστα τον περασμένο Δεκέμβριο και μετά την τιμωρία της έδρας από την EuroLeague ενόψει του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, εξηγούσε μέσω ανακοίνωσης: «ΩΣ ΕΔΩ! Μετά από όλη αυτή την παραβατική συμπεριφορά που συνεχίζουν να επιδεικνύουν, είτε με τα ντου, είτε με τον τραμπουκισμό εις βάρος απλών φιλάθλων, δηλώνω απερίφραστα ότι οι οργανωμένοι οπαδοί που ανεπίτρεπτα χρησιμοποιούν τον ιερό όρο Θύρα 13 δεν είναι ευπρόσδεκτοι στους αγώνες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Κοιτάξτε στα μάτια τα παιδιά που τους στερείτε την είσοδο από τον αυριανό αγώνα, από την μοναδική όαση Παναθηναϊκής περηφάνιας και εξηγήστε τους εσείς γιατί… τιμωρήθηκαν»!
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.