Λάρισα – Άρης 84-88: Νίκησε εκτός έδρας μετά από 23 μήνες!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Λάρισα – Άρης 84-88: Νίκησε εκτός έδρας μετά από 23 μήνες!

bet365

Ο Άρης επικράτησε (84-88) της Λάρισας στο κλειστό της Νεάπολης και κέρδισε εκτός έδρας παιχνίδι έπειτα από 23 μήνες!

Η τελευταία νίκη του Άρη πριν τη σημερινή επί της Λάρισας ήταν στις 12 Ιανουαρίου 2019 στο Ρέθυμνο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα. Μεσολάβησαν 17 αγώνες Πρωταθλήματος έως ότου βρουν οι «κίτρινοι» την επόμενη.

Ο Άρης έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα καθώς προηγήθηκε με 3-13 (3:30) έχοντας αιχμή του δόρατος τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς ο οποίος σημείωσε έντεκα πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Η Λάρισα υπέπεσε σε επτά λάθη στην πρώτη περίοδο, αλλά είχε απαντήσεις… δια χειρός Μπράντον Ρας. Ο Αμερικανός βγήκε νικητής από τις μονομαχίες με τον Κουίντον Ντεκόζι, συνέχισε να εκτελεί και απέναντι στην άμυνα ζώνης φτάνοντας στους 13 πόντους και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 21-23 καθώς ο Άρης προσπάθησε να βρει πόντους έξω από τα 6.75 αλλά είχε 1/7 προσπάθειες.

Οι γηπεδούχοι βασίστηκαν στην ευστοχία τους στο μακρινό σουτ (5/11 τρίποντα) και ξέφυγαν με διαφορά με 37-30 στα μισά της δεύτερης περιόδου καθώς ο Άρης παρέμεινε άστοχος (3/12) από την ίδια απόσταση. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν κυρίως μέσα από τα λάθη του αντιπάλου, η δε Λάρισα είχε περισσότερες κατοχές μέσα από την κυριαρχία της κάτω από τα καλάθια και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 47-42.

Στο πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου, ο Άρης έχασε τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς λόγω τραυματισμού. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ισορροπία με χαμηλότερο σχήμα, ο Τζαμάλ Σούλερ έδωσε λύσεις και με επιμέρους σκορ 5-14 προηγήθηκαν με 56-58 (24:30). Η Λάρισα στηρίχθηκε και πάλι στο μακρινό σουτ για να κάνει τη δική της ανατροπή και στο τέλος της περιόδου προηγήθηκε με 68-66.

Η Λάρισα άντλησε ενέργεια από τον Κεν Μπράουν στις αρχές της τελευταίας περιόδου (75-66), αλλά ο Άρης απάντησε με τις άμυνες του Σλαφτσάκη και με 0-8 σερί (75-74, 36’). Οι «κίτρινοι» έβγαλαν ελεύθερα σουτ για να αποκτήσουν την πρωτοπορία με τον Κουζέλογλου, δεν έβαλαν κανένα και η Λάρισα διατήρησε τη μικρή απόσταση, (82-78, 37:30). Όλα άρχισαν από την αρχή (82-82) 100’’ πριν το τέλος καθώς ο Τζέρι Σμιθ σπατάλησε ένα σωρό επιθέσεις της ομάδας του. Μάλιστα, ο Άρης απέκτησε το προβάδισμα (82-85, 39’) με τρίποντο του Δημήτρη Σταμάτη. Ο Σλαφτσάκης έβγαλε μια σημαντική άμυνα και ο Μάριο Τσάλμερς ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (82-88) 24’’ πριν το τέλος. Ο Αμερικανός έκανε και το κλέψιμο του αγώνα 7.2’’ πριν το τέλος (84-88) κι ενώ η Λάρισα είχε αποκτήσει την κατοχή, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης είχε κάτι που του έλειψε σε όλα τα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια καθώς δεν παράτησε το παιχνίδι, στο κρίσιμο σημείο έβγαλε άμυνες κι έβαλε μεγάλα σουτ σαν τα δύο τρίποντα των Σταμάτη, Τσαλμερς

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζαμάλ Σούλερ έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Άρη, ο Τζαμάλ Σούλερ έβαλε το μεγάλο σουτ, ενώ ο Διαμαντής Σλαφτσάκης έβγαλε τις άμυνες που έπρεπε.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γιάννης Κουζέλογλου έδωσε λύσεις στην επίθεση.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Γκούντγουιν και Σπύρος Μούρτος δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα ενώ για τον Άρη το ίδιο ίσχυσε και για τον Κουίντον Ντεκόζι

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα δύο τρίποντα των Σταμάτη, Τσάλμερς στα τελευταία 64’’

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Λάρισα έκανε πολύ εύκολα το λάθος και ο Άρης είχε τρομακτική δυσκολία στο ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η καταπληκτική συνεργασία που κατέληξε σε κάρφωμα του Γουέμπ στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 47-42, 68-66, 84-88

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα