Εδώ χάσαμε την «καρέκλα», με το μπάσκετ θα ασχοληθούμε;
- Σαν σε διαγωνισμό τριπόντων!
- Το «βαρύ φορτίο» του Λαυρίου!
- Με Μέικον είναι άλλη ομάδα!
- «Ρέφαρε» την ήττα από τον Ιωνικό και πήρε «βαθιά ανάσα»!
- Ο καλύτερος εφετινός ΠΑΟΚ!
- Απέδειξε γιατί «δεν είναι για να πέσει»!
Όσοι τον γνωρίζουμε πολλά χρόνια, είχαμε την βεβαιότητα ότι θα έχει τον τελευταίο λόγο για να τινάξει την εκλογική διαδικασία στον «αέρα»! Ειδικότερα από την στιγμή που ο «κακός» ο νόμος τόλμησε να του στερήσει τη δυνατότητα του αποφασίζω και διατάζω στα 82 του χρόνια!
Την ύστατη ώρα, λοιπόν, όπως αποκάλυψε το Σάββατο (06/03) το gazzetta.gr, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έβγαλε τον άσο από το μανίκι του και επέλεξε να στείλει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έναν εκλογικό κατάλογο σωματείων, που περιελάμβανε κάτι περισσότερο από 400 συλλόγους που δεν είχαν εξασφαλίσει τα τρία απαιτούμενα κριτήρια για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στις εκλογές.
Εσείς τι πιστεύετε; Ότι ο «πατερούλης» του ελληνικού μπάσκετ το έκανε από άγνοια ή κάποιος ξέχασε να τον ενημερώσει για το λάθος του; Ή μήπως δεν ήταν ενήμερος για την διαδικασία που είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο (μέχρι και την τελευταία μέρα του 2020), όσον αφορά στην εγγραφή στο αθλητικό μητρώο και στην απόκτηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης;
Όχι απλά τα ήξερε, αλλά τα παραήξερε κιόλας! Απλά καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις αρχαιρεσίες (28/03) πλησιάζει προς το τέλος της, οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται δεν είναι αυτοί που επιθυμούσε (και θα τον διατηρούσαν σε μία τιμητική θέση στην επόμενη μέρα) και το άθλημα φαίνεται ότι θα καταλήξει σε αμιγώς μπασκετικά χέρια, αποφάσισε να βάλει... «μπουρλότο» και να καθυστερήσει την διαδικασία.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι από την στιγμή που η ενδιαφερόμενη ομοσπονδία δεν στέλνει την έγκυρη λίστα των σωματείων, αυτομάτως, δεν μπορούν να διεξαχθούν οι εκλογές στην προγραμματισμένη ημερομηνία. Αυτό βέβαια, θα επισύρει και τις απαραίτητες συνέπειες που εν προκειμένω θα προκαλέσουν την έκπτωση της τρέχουσας διοίκησης, από την στιγμή που οι αρχαιρεσίες δεν θα διεξαχθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί περιλαμβάνει τον ορισμό νέας διοίκησης πρωτοδικείου, η οποία θα αναλάβει να διενεργήσει τις στοιχειωμένες εκλογές στην ΕΟΚ, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν αναβληθεί τρεις φορές (αρχικά ήταν να διεξαχθούν το περασμένο φθινόπωρο). Αυτό που μένει να διευκρινιστεί από τους νομικούς είναι το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα προκηρυχθούν και θα διεξαχθούν τελικά αυτές οι εκλογές.
Το μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί έχει να κάνει με την «ακυβερνησία» που θα επικρατήσει μέχρι να προκύψει νέα διοίκηση και η οποία θα «παγώσει» την λειτουργία της ομοσπονδίας.
Και αυτό δυστυχώς θα συμβεί σε μία κρίσιμη περίοδο για την ολυμπιακή προετοιμασία της Εθνικής ανδρών, την αντίστοιχη των γυναικών για το Eurobasket και φυσικά την οργάνωση και την στελέχωση των μικρών Εθνικών ομάδων (παίδων, εφήβων, κορασίδων και νεανίδων), που έχουν να συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις το ερχόμενο καλοκαίρι. Και σε όλα τα παραπάνω, δεν συνυπολογίζουμε την συνέχιση των πρωταθλημάτων που διεξάγονται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ.
Αλλά, βλέπετε, τόσο πολύ αγαπάει το μπάσκετ και τις Εθνικές ομάδες ο «ισχυρός άνδρας» του αθλήματος και τόσο πολύ ενδιαφέρεται για την τύχη του... Σε τέτοιο βαθμό που μπροστά στο συμφέρον του, του δίνει μία κλωτσιά και το στέλνει ακόμη πιο κάτω από το σαθρό έδαφος στο οποίο μέχρι τώρα πατούσε...
Σαν σε διαγωνισμό τριπόντων!
Αυτά όσον αφορά το πιο σημαντικό μπασκετικό θέμα του διημέρου, οπότε ας μπούμε σιγά-σιγά και στην ανάλυση του αγωνιστικού μέρους, που δεν μπορούσε να μην αρχίσει από την 3η σερί εκτός έδρας νίκη (95-82) του Παναθηναϊκού (12-2), με παραγωγικότητα που ξεπερνάει τους 90 πόντους!
Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου (20π. με 4/5 τριπ.) να επιστρέφει ορεξάτος μετά από τον τραυματισμό του και τους «πράσινους» να τρέχουν ένα σερί 2-22 μέσα σε λιγότερο από έξι λεπτά (το 22-18 στο 10' έγινε 24-40 στο 16'), η διαφορά άγγιξε την ανώτατή της τιμή (28-48 στο 18'), από το πρώτο μέρος, στην διάρκεια του οποίου η στατιστική έδειξε 10/13 τρίποντα (76,9%).
Σε γενικές γραμμές οι φιλοξενούμενοι (Σαντ-Ρος 14π. με 3/5 τριπ., Ουάιτ 12π. με 4/4 τριπ.) έβρισκαν στόχο με «κλειστά μάτια» και ολοκλήρωσαν το ματς με ποσοστό 66,7% πίσω από τα 6,75 (16/24), συμπληρώνοντας δύο σερί αγωνιστικές με συνολικό απολογισμό 36/67 τρίποντα (53,3%)!
Ο Όντεντ Κάτας λογικά έμεινε ευχαριστημένος από την επιθετική εικόνα (63,2% εντός πεδιάς) και την δημιουργία (26 ασίστ), όχι όμως και από τα υπερβολικά πολλά λάθη (19), που επέτρεψαν στους γηπεδούχους να τους πλησιάσουν την ομάδα του, μειώνοντας στους 7 πόντους στο 37ο λεπτό.
Στα θετικά συγκαταλέγεται η αισθητή βελτίωση που παρουσίασε ο Μακ (9π., 8ασ. & 2κλ. με 4/5 σουτ και μόλις 1 λάθος) μετά το «ναυάγιο» του Μονάχου και η θετική παρουσία του Τι Τζέι Μπρέι (8π. & 6ασ. με 3/5 σουτ), που αν και έπαιξε σχεδόν 34 λεπτά, δεν έκανε κατάχρηση προσπαθειών και έψαχνε πρώτα τον ελεύθερο συμπαίκτη και μετά το σουτ!
Γενικά, οι πρωταθλητές έπαιξαν με μεγάλη αυτοπεποίθηση στην επίθεση και εμφανώς λιγότερη συγκέντρωση στην άμυνα κι έδειξαν ότι όταν ενεργοποιηθεί και ο Χεζόνια, είναι θέμα χρόνου, ρυθμού και αγώνων, για να φτάσουν στο μάξιμουμ της διάρκειας και να ελαχιστοποιήσουν τα νεκρά διαστήματα.
Παρά την μακρόχρονη αγωνιστική διακοπή που άγγιξε τις 30 μέρες, ο Κολοσσός (6-9) άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, ξεδιπλώνοντας για μία ακόμη φορά την ποιότητα του ρόστερ του. Αν και απόντος του Νέντοβιτς, η αρχική απόφαση του ρίσκου με το μακρινό σουτ του μοιάζει άκρως λογική, η εξέλιξη του αγώνα δεν την δικαίωσε καθόλου.
Αν τελικά οι γηπεδούχοι (Καντέρ 20π. & 5ρ. με 8/13 σουτ) ακολουθούσαν μία διαφορετική τακτική στο περιφερειακό σουτ των «πρασίνων», τότε ο Ηλίας Καντζούρης ίσως να είχε πλησιάσει στα ίσα - γιατί όχι και πανηγυρίσει - την πιο σημαντική νίκη της καριέρας του! Τόσο καλά έπαιξε η ομάδα του, τηρουμένων των δυσκολιών της αναμέτρησης και της ευστοχίας του Παναθηναϊκού. Αλλά είπαμε, μετά Χριστόν προφήτες μπορούν να γίνουν πολλοί... Επομένως, του αποδίδουμε το credit για την συνολική εικόνα των Ροδιτών και συνεχίζουμε...
Το «βαρύ φορτίο» του Λαυρίου!
Όταν ένας μικρομεσαίος σύλλογος σαν το Λαύριο (11-4), έχει νικήσει δύο φορές την ΑΕΚ και μία τον Παναθηναϊκό, βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου και μετράει 14 νίκες στα 15 τελευταία παιχνίδια, παίζοντας ελκυστικό μπάσκετ που χαίρεται να βλέπει ο κόσμος, μοιραία αναρωτιέται κανείς πόσο ψηλότερα μπορεί να φτάσει.
Η 4η σερί νίκη (89-88) και η 2η διαδοχική εκτός έδρας εδραίωσε την ομάδα του Χρήστου Σερέλη στην 2η θέση της βαθμολογίας (έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ) αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί επετεύχθη στη Νίκαια επί του ανεβασμένου Ιωνικού (6-10) και συνάμα αυξάνει το βάρος της κληρονομιάς που απορρέει από την έως τώρα εκπληκτική της πορεία.
Κακά τα ψέματα, βάσει απόδοσης, αξίας και δυνατοτήτων του ρόστερ, οι Λαυριώτες (Ντέιβις 17π. & 7ρ. με 3/4 τριπ.) δείχνουν να έχουν εξασφαλίσει μία θέση στην 4άδα και έχουν το προνόμιο και την πολυτέλεια να αντιμετωπίσουν χωρίς πίεση και άγχος τις επτά εναπομείνασες αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου, όπως δήλωσε και στην Δημόσια Τηλεόραση ο προπονητής της.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, όμως, θα ήταν άδικο (ως προς την εικόνα τους, ως προς τις προσδοκίες που μας δημιούργησαν, αλλά και ως προς την αξιοπιστία του πρωταθλήματος) να χαλαρώσουν και να μπουν στην διαδικασία των αγωνιστικών εκπτώσεων, μόνο και μόνο για να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και να μην καταπονηθούν περισσότερο.
Το έως τώρα «παραμύθι» του Λαυρίου είναι μαγικό και τόσο εμείς οι θαυμαστές του, όσο και το ίδιο το άθλημα, το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ...
Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου (Χάλογουέλ 25π., 4ρ., 2ασ. & 3κοψ. με 4/5 τριπ.) δεν βρήκε βοήθεια από την θέση του «άσου» και με παθητικό 56 πόντων στο πρώτο μέρος, φαινόταν χαμένη από χέρι! Στο 2ο μέρος, όμως, βελτίωσε αισθητά την άμυνά της, γύρισε το ματς από το -12 και τελικά έπεσε ηρωικά και στις λεπτομέρειες από μία χαμένη βολή του άστοχου Νίκου Χουγκάζ (9π. & 14ρ. με 5/6 βολ. & 2/14 σουτ) και μία κακή επιλογή του Άνταμ Σμιθ (22π. & 6ασ. με 9/15 σουτ).
Μία παρεξήγηση με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (10π. & 3ρ.), που ίσως γι' αυτόν το λόγο έπαιξε μόλις 11 λεπτά, φαίνεται ότι προκάλεσε τον εκνευρισμό του Χαλκιδαίου προπονητή των γηπεδούχων, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα υπέβαλε την παραίτησή του. Μένει να δούμε αν ήταν μία απόφαση που ελήφθη εν θερμώ ή οι Νικαιώτες θα μπουν στην διαδικασία αναζήτηση νέο τεχνικού, μετά την εξαιρετική πορεία με τον Αγγέλου στον πάγκο (ρεκόρ 6-6)!
Με Μέικον είναι άλλη ομάδα!
Στο κλειστό του ΟΑΚΑ, η επιθετική ευχέρεια που προσέθεσε στην ΑΕΚ (11-4) η προσθήκη του Ντάριλ Μέικον (20π., 5ρ. & 5ασ. με 4/6 τριπ.) και το «πάντρεμά» του με τον Λοτζέσκι (9π., 2ρ. & 2ασ. με 3/5 τριπ. σε 15'47") που όσο και να λείψει, δείχνει πάντα συνδεδεμένος με το καλάθι, ήταν οι σημαντικότεροι παράγοντες που οδήγησαν στην εύκολη νίκη (98-76) επί του Μεσολογγίου (4-12).
Η παρουσία του νεοαποκτηθέντα Αμερικανού guard (μ.ο. 19,0π. & 4,0ασ. με 64,2% διπ. & 50% τριπ.) στην πεντάδα, σε συνδυασμό με την καλή κυκλοφορία και την εξαιρετική αναλογία σε ασίστ (24) και λάθη (7), εξηγούν γιατί στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, η «Ένωση» έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 90 πόντων (μ.ο. 93,5π.) στην εφετινή σεζόν, έχοντας 45 τελικές και μόλις 13 χαμένες μπάλες.
Κι όλα αυτά, ενώ η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου προερχόταν από αγωνιστική αποχή ενός μηνός (λόγω κρουσμάτων covid-19 αλλά και της διακοπής για τα «παράθυρα»), ενώ παρατάχθηκε χωρίς τους Μορέιρα, Γκίκα, Γιάνκοβιτς και Ζήση.
Ο Κατσίβελης (11π. & 3ασ.) με τον Μωραϊτη (7π., 3ρ., 4ασ. & 2κλ.) κάλυψαν την θέση του «άσου», ο Ρογκαβόπουλος (12π. & 2ρ. με 3/4 τριπ. σε 15') πρόσθεσε μία ακόμη ελπιδοφόρα εμφάνιση, ενώ η «βασίλισσα» θα μπορούσε να καταγράψει και την πρώτη της "100άρα" με την διαφορά να φτάνει ακόμη και στο +30 (93-63 στο 36').
Οι φιλοξενούμενοι (Γκότσερ 14π. & 3ασ., Ντέιβις 11π., 4ρ. & 2ασ. με 5/6 σουτ) παρουσιάστηκαν ελαφρώς καλύτεροι στην επιθετική τους λειτουργία, αλλά πολύ κατώτεροι στο αμυντικό κομμάτι και όταν η Κυπελλούχος Ελλάδας, άνοιξε την διαφορά τότε έχασαν την επαφή με το σκορ.
Το σοβαρό ιατρικό πρόβλημα του Ντεβόντε Γκριν και η αποχώρηση του από την ομάδα, μείωσε αισθητά την ποιοτική στάθμη του ρόστερ και μένει να φανεί αν η προσθήκη του νεοαποκτηθέντος Μαρκ Λάιονς (9π. με 3/10 σουτ) θα διευκολύνει το ούτως ή άλλως δύσκολο έργο του Ντίνου Καλαμπάκου.
Αν οι νεοφώτιστοι (Ηρακλή εκτός, Λαύριο εντός και ΠΑΟ εκτός) αλλά και η Λάρισα δεν κάνουν νίκη στις επόμενες τρεις αγωνιστικές (με Κολοσσό εντός, Ιωνικό εκτός και Περιστέρι εντός), τα πάντα θα κριθούν στον μεταξύ τους αγώνα της 3ης Απριλίου στο Αγρίνιο, με το νικητή να παίρνει σημαντικό πλεονέκτημα για την σωτηρία.
Αν ο Χαρίλαος Τρικούπης χρειάζεται να υπερκαλύψει και την διαφορά του πρώτου αγώνα (-26), τότε τα πράγματα θα έχουν γίνει ακόμη δυσκολότερα...
«Ρέφαρε» την ήττα από τον Ιωνικό και πήρε «βαθιά ανάσα»!
Η παραπομπή του Ηρακλή (6-9) σε απολογία (για την αντικανονική συμμετοχή του Χάγκινς στο ματς με τον Ιωνικό) και η απειλή τιμωρίας με αφαίρεση βαθμών, ενεργοποίησε αυτομάτως το ένστικτο της επιβίωσης και η αντίδραση των «κυανόλευκων» (Χάγκινς 17π., 4ρ. & 4ασ.) ήταν άμεση και αποφασιστική.
Το «διπλό» (79-70) επί του Περιστερίου (9-7), μάλιστα παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν συνυπολογίσει κανείς, ότι οι γηπεδούχοι (Πέτεγουεϊ 17π., 4ρ. & 4ασ. με 3/7 τριπ.) έτρεξαν ένα σερί 27-6, ξέφυγαν με +13 (27-14 στο 11'), προηγούνταν σταθερά με την διαφορά κοντά στους 10 πόντους, ενώ ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 33ο λεπτό!
Η εικόνα της αναμέτρησης, όμως, άλλαξε... τούμπα με την κίνηση του Σκουρτόπουλου να εφαρμόσει zone-press, το οποίο στη συνέχεια γύριζε σε ζώνη 3-2 τακτική που δυσκόλεψε την κυκλοφορία των γηπεδούχων (πλην του Μάντζαρη δεν υπάρχει άλλος καθαρός combo guard που να μπορεί να διαχειριστεί δυσχερείς καταστάσεις) και τους ανάγκασε σε αρκετά επιπόλαια και βιαστικά σουτ.
Από το 26ο λεπτό και με την διαφορά στο +10 (50-40) και μέχρι το τελευταίο καλάθι της στο ματς (το τρίποντο του ΜακΛιν που μείωσε σε 70-73), η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου είχε συνολικά 0/9 προσπάθειες πίσω από τα 6,75, πήρε λίγα πράγματα από τους τέσσερις Έλληνες έμπειρους παίκτες της (17π. με 6/16 σουτ) και μοιραία γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας ήττα, μετά από 3 μήνες και ισάριθμες νίκες.
Ο «Γηραιός» (Καββαδάς 14π. & 8ρ.) κάλυψε την εντός έδρας ήττα της προηγούμενης εβδομάδας και κερδίζοντας ένα ματς από τα θεωρούμενα εκτός προγράμματος, πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Με νίκη επί του Άρη στο αναβληθέν της Τετάρτης (10/03, 17.00) και επί του Μεσολογγίου στο Ιβανόφειο, θα κρατάει την τύχη στα χέρια του ακόμη κι αν τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών.
Ο καλύτερος εφετινός ΠΑΟΚ!
Στο κλειστό της Πυλαίας, ο ΠΑΟΚ (8-7) μπήκε αποφασισμένος να πάρει τη ρεβάνς για τον αποκλεισμό του από τον τελικό του Κυπέλλου και αφότου ξεπέρασε το κακό ξεκίνημα (10-17 στο 9' και 17-23 στο 12'), βρήκε το σχήμα με τους τρεις χειριστές, το οποίο που του επέτρεψε να ισορροπήσει το ματς και εν συνεχεία να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του.
Με τους Γκρίφιν (11π., 5ρ. & 6ασ.) και Λοβ (8π., 8ρ. & 4ασ.) να επιτελούν άριστα τα οργανωτικά τους καθήκοντα και να σπάνε σωστά το pressing του Προμηθέα (9-5) και τον Έλστον Τέρνερ (28π. με 4/5 τριπ.) να κάνει ρεκόρ καριέρας στην Basket League, ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε κεφάλι στο σκορ από τα μέσα της 2ης περιόδου κι έκτοτε δεν ξαναέχασε ποτέ το προβάδισμα φτάνοντας την διαφορά ακόμη και στο +10!
Οι Θεσσαλονικείς που έφτασαν τις 5 σερί εντός έδρας νίκες από τότε που ανέλαβε ο Άρης Λυκογιάννης (ρεκόρ 7-4), πήραν μεγάλη βοήθεια από τον Δημήτρη Κακλαμανάκη (15π. & 9ρ. με 5/8 διπ.), ο οποίος κυριάρχησε απέναντι και στους τρεις ψηλούς των Πατρινών (Γκραντ, Αγκμπελίς και Αγραβάνη). Μοναδικό μελανό σημείο για τους νικητές το τρίποντο που δέχθηκαν στη λήξη του αγώνα (81-78) από τον Χάρη Γιαννόπουλο (12π. με 3/5 τριπ.), ο οποίος «ισοφάρισε» την διαφορά του πρώτου αγώνα (80-83).
Ο Μάκης Γιατράς στερήθηκε σε μεγάλο βαθμό την ώθηση που δίνει στην ομάδα του η frontline (Αγραβάνης, Αγκμπελίς και Τζεράι Γκραντ είχαν μαζί 22π. με 8/19 σουτ).
Επιπροσθέτως, οι Πατρινοί (Τζέριαν Γκραντ 13π., 6ρ., 9ασ. & 4κλ.) υστέρησαν στην άμυνα και γενικά δεν ήταν καλοί στο set παιχνίδι, από την στιγμή που η γνωστή πιεστική τους άμυνα δεν απέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Απέδειξε γιατί «δεν είναι για να πέσει»!
Στο "Nick Galis Hall", ο Άρης (5-10) πορεύτηκε με την «συνταγή» που χάρισε μία εύκολη νίκη και στο προηγούμενο "must win" παιχνίδι στο γήπεδό του (+29 επί του Μεσολογγίου με 48π. παθητικό) και η κατάληξη ήταν το ίδιο αποτελεσματική. Αν εξαιρέσουμε ένα διάστημα 90 δευτερολέπτων στην 1η περίοδο, οπότε η Λάρισα (4-12) «έτρεξε» ένα σερί 0-11 και πήρε κεφάλι στο σκορ (18-20 στο 9'), η συνέχεια ήταν ολοκληρωτικά «κιτρινόμαυρη» κι αυτό αποτυπώνεται και από την τελική διαφορά της νίκης (70-52)!
Η μεταφορά της μπάλας στο «ζωγραφιστό», όπου οι Ντραγκίσεβιτς (14π. & 9ρ. με 7/11 σουτ) και Κουζέλογλου (13π. & 7ρ.) δεν είχαν αντίπαλο και η ασφυκτική άμυνα των γηπεδούχων, που δέχτηκαν 22 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και συνολικά 30 στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, περιγράφουν εν συντομία τα στοιχεία που έκριναν από νωρίς την αναμέτρηση, με την διαφορά να φτάνει και στο +23 (56-33 στο 28').
Παρά τα 18 λάθη, την χαμηλή επιθετική επίδοση (70π.) και το πολύ μέτριο απόγευμα των Αμερικανών του (12π. με 4/11 σουτ), με φωτεινή εξαίρεση τον ΝτεΚόζι (12π., 6ρ. & 4ασ.), η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη κρατάει ότι πλέον έχει διπλό πλεονέκτημα απέναντι στις άλλες δύο ομάδες που μάχονται για την παραμονή και με νίκη επί του Ηρακλή στο αναβληθέν της Τετάρτης (10/03, 17.00), «καθαρίζει» οριστικά την σωτηρία του!
Οι Θεσσαλοί (Σμιθ 16π. & 3κλ.) συνέχισαν την πολλή κακή εικόνα που παρουσιάζουν εκτός έδρας από την αλλαγή του χρόνου και μετά, συμπληρώνοντας τρία παιχνίδια στα οποία δεν έχουν σκοράρει ούτε 70 πόντους (μ.ο. 61,3π.). Αν ο Νίκος Παπανικολόπουλος ήλπιζε σε μία ανταγωνιστική εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη, τότε θα έμεινε ευχαριστημένος από την αμυντική απόδοση των παικτών του, που «κατέβασαν» τον Άρη 10 πόντους από την μέση παραγωγικότητά του (80,1π.) στο Αλεξάνδρειο.
Με 52 πόντους στην επίθεση, όμως και με μόλις 15 σε διάστημα 20 λεπτών (3/6 βολές, 5/26 σουτ και 6 λάθη στην 2η και την 3η περίοδο), δεν θα μπορούσε να περιμένει τίποτε περισσότερο από την στιγμή που ο Γκόρντον Ουέσλι (μ.ο. 6,1π. & 5,7ρ.) και ο Ντεβόν Ουάσινγκτον (7,5π. & 4,5ρ.) μαζί, δεν μπορούν να αναπληρώσουν το κενό που άφησε ο Τζέιμς Ουέμπ (μ.ο. 13,1π., 9,6ρ. & 1,3κλ. με 48,5% τριπ.).
Υγ.1: Για την μη κατάθεση του συμβολαίου του Χάγκινς εγκαίρως στον ΕΣΑΚΕ, προφανώς και συντρέχει λόγος αμέλειας από πλευράς Ηρακλή. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη απορία, όμως, είναι η μονόπλευρη ευαισθησία στελέχους ή στελεχών του Συνδέσμου, που αντί να ενημερώσουν την «κυανόλευκη» ΚΑΕ για την παρατυπία, έσπευσαν να αποκαλύψουν το «ατόπημα» στους διοικούντες τον Ιωνικό.
Υγ.2: Με αυτά και με εκείνα, από την στιγμή που ο Αμερικανός χρησιμοποιήθηκε, οι Νικαιώτες φανέρωσαν την πρόθεσή τους να καταθέσουν ένσταση από το ημίχρονο, ενώ το θέμα είχε κρεμαστεί στα μαντάλακια αθλητικών ιστοσελίδων πριν καν τελειώσει το ματς! Και από 'κει που ο αγώνας πήγαινε για άσος (69-63 στο 36'17"), ξαφνικά, στο τελευταίο 2λεπτο, έγιναν «μαγικά» και το ματς έγινε «διπλό» (75-78). Γιατί μόνο έτσι νόμιζαν κάποιοι «φωστήρες» ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί το μπάχαλο!
Υγ.3: Και τώρα κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για να διατηρήσουν τις «συμμαχίες» τους. Αν μη τι άλλο, ένα περιστατικό που δεν τιμάει τον ΕΣΑΚΕ και δεν ανταποκρίνεται στην ουδετερότητα και στην επαγγελματική ακεραιότητα που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των επί σειρά ετών στελεχών του.
Υγ.4: Το λυπηρό με τον Βασιλακόπουλο είναι ότι πλέον φαίνεται να μην σέβεται ούτε την υστεροφημία του, αλλά ούτε και την σημαντική του συμβολή - στα πρώτα 15 χρόνια της διοίκησής του - στην ανάπτυξη του αθλήματος. Συμπληρώνει 35ετία και κάνει σαν τον 5χρονο που του πήραν την καραμέλα από το χέρι...
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.