Έτοιμοι να αντιδράσουν Παναθηναϊκός, AEK, Περιστέρι για αθέτηση «ηθικής συμφωνίας» με τον Προμηθέα

Γιώργος Κούβαρης
Έτοιμοι να αντιδράσουν Παναθηναϊκός, AEK, Περιστέρι για αθέτηση «ηθικής συμφωνίας» με τον Προμηθέα

bet365

Ο Προμηθέας ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μία ακόμα αλλαγή ενόψει των playoffs και του Κυπέλλου, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση των ομάδων που είχαν βρεθεί στο Super Cup!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Αν και στο Super Cup το οποίο διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν υπολογίζονταν βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Basket League οι αλλαγές στους ξένους, οι ομάδες οι οποίες συμμετείχαν (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Προμηθέας Πάτρας, Περιστέρι) συμφώνησαν, μεταξύ κυρίων, να ισχύσουν κανονικά.

Η εν λόγω πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον Προμηθέα Πάτρας με αφορμή την παρουσία του Ταϊρίς Ράις στην ΑΕΚ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν είχε σκοπό να συνεχίσει στους «κιτρινόμαυρους». Και αυτό διότι είχε πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Αυτομάτως η ΑΕΚ έπρεπε να κάνει αλλαγή στους ξένους, η οποία θα μετρούσε κανονικά βάσει της «ηθικής δέσμευσης» που είχε προηγηθεί. Όπερ και σημαίνει ότι οι «κιτρινόμαυροι» είχαν «κάψει» τη μία αλλαγή που είχαν το δικαίωμα να κάνουν. Αν μπορούσαν να την κάνουν; Μπορούσαν. Όμως υπήρχε αυτή η «ηθική δέσμευση» την οποία και τήρησαν ευλαβικά έως το τέλος όσον αφορά το σύνολο των ξένων.

Αυτή τη στιγμή και οι τέσσερις ομάδες του Σούπερ Καπ δεν έχουν ξεπεράσει τους 12 ξένους στο σύνολο που είχαν ορίσει ως «ταβάνι». Ο Προμηθέας Πάτρας ανακοίνωσε την Τετάρτη (28/4) την απόκτηση του Τζιαν Κλαβέλ. Ο 12ος στον αριθμό! Όμως, όπως αναφέρουν και τα τελευταία ρεπορτάζ, οι Πατρινοί ετοιμάζονται να προχωρήσουν και σε μια ακόμη κίνηση που αφορά την απόκτηση του γνώριμου στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στην ΑΕΚ, Κέντρικ Ρέι.

Εάν και εφόσον συμβεί αυτό θα είναι ο 13ος παίκτης που θα έχει χρησιμοποιήσει ο Προμηθέας σε Basket League και Σούπερ Καπ. Δηλαδή, ναι μεν δεν θα έχει πρόβλημα όσον αφορά την χρησιμοποίησή του σε Basket League και Κύπελλο ωστόσο θα έχει αθετήσει την «ηθική συμφωνία» του περασμένου Σεπτεμβρίου. Κάτι που αναμένεται να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των υπολοίπων ομάδων και περισσότερο της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προμηθέας Πάτρας: Και επίσημα δικός του ο Κλαβέλ!

Προμηθέας: Η Άβτοντορ ανακοίνωσε τον Κλαβέλ στους Πατρινούς (pic & vid)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα