Λαύριο - Προμηθέας: Ημιτελικός αξίας 300.000 ευρώ, χαμένη της υπόθεσης η ΑΕΚ!

Λαύριο - Προμηθέας: Ημιτελικός αξίας 300.000 ευρώ, χαμένη της υπόθεσης η ΑΕΚ!

bet365

Το διακύβευμα της σειράς Λαυρίου με Προμηθέα θα δώσει 300.000 ευρώ επιπλέον στο νικητή. Μεγάλη χαμένη της υπόθεσης η ΑΕΚ.

Ο Προμηθέας έκανε το 1-0 κόντρα στο Λαύριο κάνοντας ένα βήμα προς τους τελικούς πρωταθλήματος. Η νίκη των Πατρινών με 79-86 εκτός όμως από ουσία ήταν και σημαντική για οικονομικούς λόγους οι οποίοι θεωρούνται υψίστης σημασίας.

Στη σειρά των ημιτελικών δεν διακυβεύεται απλά η θέση στον τελικό, αλλά και μία οικονομική ενίσχυση της τάξης των 300.000 ευρώ τα οποία προέρχονται από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τη συμφωνία των ομάδων στην αρχή της σεζόν.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν πέρυσι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ παραιτήθηκαν από το συμβόλαιο με την Cosmote TV και προχώρησαν σε κεντρική διαχείριση πίστεψαν στις αγωνιστικές ικανότητές τους.

Ο Παναθηναϊκός δικαιώθηκε, αλλά η ΑΕΚ όχι.

 

Η συμφωνία που υπογράφηκε λοιπόν είχε καταμερισμό των τηλεοπτικών χρημάτων σύμφωνα με την τελική κατάταξη και όχι σύμφωνα με το brand name κάθε ομάδας.

ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΣ

Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα λάβει την επόμενη σεζόν το ποσό των 760.000 ευρώ, ο φιναλίστ θα πάρει 540.000 ευρώ ενώ μικρές διαφορές έχουν η τρίτη και η τέταρτη θέση.

Ο νικητής του μικρού τελικού θα λάβει 265.000 ευρώ και ο ηττημένος της σειράς 240.000 ευρώ.

Θεωρητικά το διακύβευμα είναι τεράστιο και στους δύο ημιτελικούς, αλλά ο Παναθηναϊκός μόνο με θαύμα θα αποκλειστεί από την ΑΕΚ η οποία θα είναι η μοναδική χαμένη οικονομικά της υπόθεσης. Για αυτό και η σειρά μεταξύ Λαυρίου και Προμηθέα κρίνει πολλά.

Για να γίνει κατανοητή η σημασία για το Λαύριο να σας πούμε πως το αγωνιστικό φετινό μπάτζετ έφτασε τις 310.000 ευρώ. Αν προκριθεί στον τελικό εκτός από το ότι θα ζήσει το απόλυτο όνειρο διεκδικώντας τον τίτλο, θα λάβει και 300.000 ευρώ περισσότερα.

Ουσιαστικά θα καλύψει τον φετινό του αγωνιστικό προϋπολογισμό.

Αλλά και για τον Προμηθέα οι 300.000 θα κάνουν διαφορά αν και το φετινό του μπάτζετ ξέφυγε λόγω των πολλών αλλαγών σε επίπεδο παικτών, αλλά και τους ακριβοπληρωμένους που έφερε στο κλείσιμο της σεζόν.

Η σειρά μεταξύ Λαυρίου και Προμηθέα κρίνει πολλά περισσότερα από την παρουσία τους στον τελικό της Basket League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λαύριο - Προμηθέας 79-86: Break με σούπερ Κλαβέλ και πρώτο βήμα για τελικούς (vid)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 78-72: Οι «πράσινοι» το προβάδισμα, η Ένωση τις εντυπώσεις (vid)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα