Το Basketaki Salonica έβαλε μπρος τις μηχανές του!

Newsroom
basketaki
Η δράση στο Basketaki ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο και στη Θεσσαλονίκη!

Ιστορία γράφτηκε στην πρώτη αγωνιστική της Elite by Novibet, καθώς ο Άξονας ξεκίνησε με το αριστερό τις αγωνιστικές του συμμετοχές για πρώτη φορά. Η ορχήστρα του Γιώργου Μαργώνη, δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει τους νεοσύστατους Slam Dunk Drunk, παρά το γεγονός ότι ο Ερμείδης σκόραρε συνολικά τους μισούς πόντους του ενεργητικού της ομάδας του (30).

Παραμένοντας στα "νερά" της υψηλότερης κατηγορίας, οι Leathal Pistols μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι στην δική τους πρεμιέρα, παρουσιάζοντας όλη τη
δουλειά που… έριξαν στην off - season, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους περσινούς φιναλίστ της Winter Master, Manchester United B.C., οι οποίοι εμφανίστηκαν ελλιπείς. Mε άμεση σύνδεση μεταξύ άμυνας και επίθεσης, τελείωσαν την βραδιά με το εκκωφαντικό 106 - 52, βγάζοντας αυτοματισμούς όλο το βράδυ και με τον
Αλεξανδρίδη να φτάνει μία ανάσα μακριά από το triple double (39 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 9 ασίστ).

Στη Master, η αναμέτρηση που ξεχώρισε λόγω prestige, ήταν αυτή μεταξύ Δεν Έχει - The Leftovers (55-53). Με τις δύο ομάδες να εμφανίζονται άκρως ανταγωνιστικές, οι Δεν Έχει πήραν τη νίκη - θρίλερ με putback καλάθι από τον Γεώργογλου στο 1.3'' για τη λήξη, έπειτα από άστοχο τρίποντο του Γεώργιου Μυλωνά, λήγοντας έτσι τις στιγμιαίες ελπίδες των Leftovers για παράταση, παρά το - παραλίγο - ηρωικό comeback των αντιπάλων τους στην crunch time.

Περνώντας στη Development, οι Batboys ξεδίπλωσαν τόσο τις ικανότητές τους, όσο και το momentum που έχουν από τα φιλικά της pre-season. Έχοντας στη διάθεσή τους μόλις 6 παίκτες, οι περσινοί φιναλίστ της Winter Development, νίκησαν τους Metal Warriors BC (67-112), με τον Άρη Νικολούδη να φτάνει σε ρεκόρ καριέρας, τόσο σε αριθμό πόντων (40), όσο και σε efficiency (55), μαζεύοντας επίσης 20 συνολικά ριμπάουντ, αποδεικνύοντας το ότι μπορεί να κυριαρχήσει σε άμυνα και επίθεση, ακόμα και όταν συνυπάρχει με αξιόλογους συμπαίκτες στη ρακέτα. Άξιος αναφοράς είναι και ο Ιωάννης Τατιτζικίδης (jr), ο οποίος πήρε τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής του στη διοργάνωση, βρισκόμενος για 25 συνολικά λεπτά στο παρκέ.

Για τον θεσμό του Κυπέλλου, οι Sivirians πήραν μια... γερή δόση Basketaki, αφού κατάφεραν μετά κόπων να πάρουν τη νίκη στη δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στους West Ballers με 49-47, σε ένα παιχνίδι με πολλές εναλλαγές στο ρυθμό. Ακόμη, εντυπωσιακά ήταν τα πρώτα δείγματα γραφής των Phoenix BC, οι οποίοι κέρδισαν
με 86-51 τις Φαβορί-τες BC, με τον Αναστάσιο Σκλέπο να τροφοδοτείται συχνά μέσα
στο ζωγραφιστό, να μαζεύει τα ριμπάουντ, να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα του και να αποδίδει, κατακτώντας μάλιστα τον τίτλο του Novibet MVP.

@Photo credits: Basketaki

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETAKI ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα