Ντιζόν - ΠΑΟΚ 69-74: Γύρισε και... πέταξε για play-in στo BCL (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιστρέψει από το -16, πραγματοποίησε εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο και με τη νίκη του με 69-74 επί της Ντιζόν προκρίθηκε στο play-in.

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Γαλλία για το ματς της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του BCL κόντρα στην Ντιζόν. Έπειτα από αρκετά... σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι του γύρισε από το -16 το οποίο βρέθηκε να κυνηγά, έτρεξε στην τέταρτη περίοδο επιμέρους 15-28 και πήρε στις βαλίτσες του την πρόκριση για τα play-in.

Οι... κλεφτές ματιές της ομάδας του Λυκογιάννη στο ματς της Σάσσαρι με την Μάλαγα «διαγράφτηκαν», αφού παρά την έκπληξη των Ιταλών στην Ισπανία, οι Θεσσαλονικείς έχουν το προβάδισμα στην ισοβαθμία και παίρνουν το εισιτήριο!

Ο ΠΑΟΚ στις «δοκιμασίες» που κλήθηκε να ξεπεράσει στο β' ημίχρονο, είχε και την απουσία του Νέιτ Ρένφρο που δεν συνέχισε στο ματς λόγω τραυματισμού στη δεξιά ποδοκνημική.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ντιζόν να υπερασπίζεται την άμυνά της και με τους ΜακΝτάφι και Ρουσέλ να γράφουν το 7-0 μετά από τρία λεπτά στο παρκέ και προτού ο Φράνκε ανοίξει λογαριασμό. Ο ΠΑΟΚ επιχειρούσε να βρει ρυθμό από την περιφέρεια, χωρίς αρχικά να έχει αποτέλεσμα, κάτι που σταμάτησε από τον Ολλανδό γκαρντ για το προσπέρασμα (12-13) μετατρέποντας την πάσα του Σλαφτσάκη σε ασίστ, ενώ ο Έλληνας ψηλός είχε μειώσει νωρίτερα σε 12-10. Χαντς και Πόλεϊ έδωσαν μεγαλύτερη ανάσα και το δεκάλεπτο έκλεισε με το υπέρ τους 14-18.

Στην έναρξη της επόμενης περιόδου, ο Χαντς στόχευσε από μακριά, την ώρα που η Ντιζόν πλησίασε το καλάθι που την «πλήγωνε» μέχρι εκείνο το σημείο, πήρε σκορ από τον Γουέαρ και εκ νέου το προβάδισμα από τον Χόλστον (23-21). Με τον Γουέαρ οι Γάλλοι έφτασαν ξανά στο +8 (29-21) όσο οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν την ψυχραιμία τους και στις δύο πλευρές. Ο Ράιλι με πέντε προσωπικούς του πόντους κατάφερε να κρατήσει κοντά την ομάδα του, ωστόσο το ματς πήγε και στο +14 από Μπρέμπλι και Ρουσέλ λίγο πριν το ημίχρονο (40-28). Οι Θεσσαλονικείς «κυνηγούσαν» την να καλυτερεύσουν τα ποσοστά τους (5/12 διπ., 5/14 τρ. έναντι 11/23 και 4/8 του αντιπάλου) έχοντας και 9 λάθη.

Το 44-28 το οποίο γράφτηκε στις αρχές του δεύτερου μέρους και όρισε τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς (+16), μετατράπηκε σε 44-38 από τις προσπάθειες των Τσιακμά και Μαργαρίτη που άρχισαν να ισορροπούν την ζυγαριά. Ένα 10-0 σερί από την Ντιζόν εκτόξευσε και πάλι την απόστασή της από τον ΠΑΟΚ, όμως η ολοκλήρωση του 30ου λεπτού με το κλέψιμο του Πόλεϊ και το τρίποντο του Ράιλι έκαναν το 54-46.

Ο Μαργαρίτης συνέχιζε να αποτελεί παράγοντα, την ώρα που Ράιλι και Χαντς αναλάμβαναν το κομμάτι της επίθεσης μειώνοντας στους 4 πόντους στο 31'. Ο ΠΑΟΚ διόρθωσε... τα κακώς κείμενα με απανωτά άστοχα σουτ και απροσεξίες και με ένα τρίποντο του Φράνκε και έναν επιτυχημένο αιφνιδιασμό με Ράιλι έφτασε μία ανάσα από τον αντίπαλό του, ενώ ο Αμερικανός του έδωσε και πάλι κεφάλι στο σκορ (56-57) 5'25'' πριν το τέλος. Μία βολή του Πόλεϊ έκανε το 56-60 για τους Θεσσαλονικείς με τον Σλαφτσάκη να εξακολουθεί να προσφέρει δημιουργικά και τον Φρανκε να σκοράρει (58-63 3'41''). Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόταν τα ελεύθερα σουτ που έβρισκε και ανέβασε την ψυχολογία του για να δώσει στον Χαντς το έναυσμα του 62-69 από μακριά. Όσο και αν πλησίασε η Ντιζόν, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν... χαρακτήρα και έφυγαν από τη Γαλλία με τη νίκη και πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 40-28, 54-46, 69-74

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Τόσο στο πείσμα του ΠΑΟΚ και στην επιστροφή από το -16, όσο και στο απίστευτα παραγωγικό τέταρτο δεκάλεπτο που έκανε το 15-28.

O MVP: Ο Χαντς έβαλε μεγάλα σουτ και σταμάτησε στους 17 πόντους (3/6 τρ.) με 5 ριμπάουντ, 4ασίστ και 2 κλεψίματα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Διόλου αφανής και εξίσου... ηρωικός ο Ράιλι με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, σημαντικές βοήθειες από τον Φράνκε (16π., 3/7 τρ.).

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χόλστον είχε μόλις ένα τρίποντο και μετά... έσβησε.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η ένταση του Λυκογιάννη με τον Φράνκε.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η διαφορά στις ασίστ, οι 6 ασίστ του Σλαφτσάκη, τα 13 τρίποντα του ΠΑΟΚ και τα 24 λάθη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ πήρε ό,τι χρειαζόταν από όποιον το χρειαζόταν στην κατάλληλη στιγμή και κέρδισε μία πρόκριση στα play-in το τελευταίο... δευτερόλεπτο και με το βλέμμα στη Μάλαγα. Από την άλλη η Ντιζόν δεν είχε τίποτα να χάσει έχοντας ήδη περάσει στην επόμενη φάση.

e

e

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα