Στσέτσιν - ΑΕΚ 77-86: Πέρασε και από την Πολωνία με... αμερικανικό καρέ!

bet365

Με τον Ραντλ (18π., 4ρ., 3ασ.) μπροστάρη και τους Τίλμαν (17π., 8ρ.), ΜάκΛεμορ (14π., 4ρ.), ΜακΡέι (13π., 3ρ., 2ασ.) να ακολουθούν στο σκοράρισμα, η ΑΕΚ πέρασε (77-86) από την έδρα της Στσέτσιν και έκανε το 3/3 στο Basketball Champions League.

Μία εντυπωσιακή εμφάνιση ακόμα από τον Τσέισον Ραντλ, τον άνθρωπο της 4ης περιόδου ήταν αρκετή. Η ΑΕΚ Betsson επικράτησε 77-86 και της Στσέτσιν στην Πολωνία, έκανε το 3/3 και μαζί ένα αποφασιστικό βήμα για να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου.

Μαζί με τον Ραντλ, οι Τίλμαν, ΜάκΛεμορ και ΜακΡέι έδωσαν τον τόνο στην επίθεση, ήταν όλοι τους διψήφιοι και παρά το κακό ξεκίνημα οδήγησαν την ΑΕΚ στη νίκη, ύστερα και από το ξέσπασμα προς το τέλος της 3ης περιόδου. Έτσι οι «κιτρινόμαυροι» έχουν περάσει πλέον από τις έδρες της Σάσαρι και της Στσέτσιν και πήραν διαφορά δύο νικών από τους διώκτες τους στον όμιλο.

Ο αγώνας: Στέτσιν - ΑΕΚ

Το πρόβλημα της ΑΕΚ με το περιφερειακό σουτ του Μέιερ ήταν αυτό που έθεσε τις βάσεις στο ξεκίνημα. Οι Πολωνοί είδαν τον ΜάκΛεμορ να καρφώνει εντυπωσιακά στο καλάθι τους για το 10-8 αλλά έκτοτε πήραν τα ηνία με βάση το τρίποντο. Το σκορ έφτασε στο 19-12 (7') με τους «κιτρινόμαυρους» να απαντούν άμεσα, διορθώνοντας τα λάθη που είχαν κάνει στην Ιταλία όταν άφησαν τη Σάσαρι να ξεφύγει.

Η είσοδος του Κουζμίνσκας έφερε σκληράδα και σκορ, η ΑΕΚ συνέχισε να τρέχει στο παρκέ και με 0-11 σερί προηγήθηκε με 19-23. Και πάλι όμως τα σουτ των Πολωνών έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Μέιερ έφτασε τους 15 πόντους στο ημίχρονο και αποτέλεσε άλυτο γρίφο για την ομάδα του Πλάθα, που είχε όμως τον ΜάκΛεμορ ορεξάτο. Αυτός πέτυχε το πρώτο τρίποντο στο 16' (30-31), με τον Ραντλ να ακολουθεί με άλλα δύο μακρινά σουτ για το 36-40.

Το θετικό πως στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ είχε πολύ καλό επιθετικό ρυθμό, κυρίως λόγω της συνύπαρξης του Χολ μαζί με τους ΜάκΛεμορ και Κουζμίνσκας. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 8 (41-49, 23') και έδειξε να ελέγχει το ματς. Ο Πλάθα άλλαζε διαρκώς τα σχήματα διατηρώντας φρέσκια την ομάδα του και ο Καράμπελας έδωσε ταχύτητα, με τον Ραντλ να παίρνει το... όπλο του και τους «κιτρινόμαυρους» στο transition να φτάνουν στο +12 (47-59, 28').

Η Στσέστιν βρήκε μερικά σουτ που έριξαν ξανά τη διαφορά στους 6, όμως οι Ραντλ και Τίλμαν είχαν τις απαντήσεις. Ειδικά ο πρώτος ανέβηκε πολύ στο δεύτερο μέρος με προσωπικά καλάθια και με ένα τρίποντο που τον έφερε στους 15 προσωπικούς έγραψε το 61-71 (35'). Μάλιστα όταν οι Πολωνοί μείωσαν σε 68-73, ο Ραντλ έβαλε ένα ακόμα μεγάλο καλάθι, έχοντας τον τρόπο κάθε φορά να συνδέεται για να γίνει ο ήρωας της ΑΕΚ.

Μπορεί στο φινάλε οι παίκτες του Πλάθα να μην είχαν την ηρεμία να χαμηλώσουν λίγο το τέμπο, αλλά οι απαντήσεις δινόταν από την επίθεσή της. Ο ΜακΡέι πήρε τη σκυτάλη από τον Ραντλ (72-78, 37'), αλλά εκείνος με το τρίποντό του έπρεπε να δώσει τη χαριστική βολή, δύο λεπτά πριν τη λήξη, για να φτάσουμε τελικά με άνεση στο 77-86 που υπέγραψε την τρίτη νίκη της ΑΕΚ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-19, 36-40, 52-62, 77-86

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην είσοδο του Καράμπελα που έτρεξε την ΑΕΚ στην 3η περίοδο και την άνοδο του Ραντλ σε εκείνο το διάστημα και εκτόξευσε τη διαφορά.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Για άλλη μια φορά ο Τσέισον Ραντλ έκανε τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, σκοράροντας 18 πόντους με 3/4 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Έιβερι Γούντσον πέτυχε 8 πόντους με 2/9 τρίποντα, όντας πολύ άστοχος.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Οι Τίλμαν (17π., 8ρ.), ΜάκΛεμορ (14π., 4ρ.), ΜακΡέι (13π., 3ρ., 2ασ.).

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Τόνι Μέιερ πέτυχε 15 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο, ολοκλήρωσε με 18 αλλά δεν είχε τη σταθερότητα που ήθελε η ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 14/34 (41.18%) τρίποντα της Στσέτσιν που την κράτησαν στο ματς.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου για την Basket League (13/11 - 17:15) ενώ η Στσέτσιν αντίστοιχα τη Ζιέλονα Γκόρα στην Πολωνία (11/11 - 16:30).

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα