ΑΕΚ - Στσέτσιν 86-64: Επιβλητική «Βασίλισσα», αγκαλιά με την απευθείας πρόκριση (vids)

bet365

Η ΑΕΚ έμεινε αήττητη στο BCL (4-0), ξεπέρασε τις μικρές δυσκολίες που έβαλε η Στσέτσιν (1-3), επικράτησε με 86-64 και με πρωταγωνιστές τους Κουζμίνσκας, ΜακΡέι και Καμπενγκέλε έκανε σημαντικό βήμα απευθείας πρόκρισης στους 16.

Η ΑΕΚ Betsson αρνείται να χάσει. Ακόμη και αν χρειαστεί να παίξει ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ίσως η ομάδα του Ζοάν Πλάθα να επέδειξε και άλλη μία αρετή: Να μπορεί να ανταπεξέλθει και σε ένα ματς που πάει (για λίγο) «στραβά».

Η πολωνική Στσέτσιν έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ για λίγο (86-64). Κυρίως στο σημείο που... έσβησε το -13 και φάνηκε να έχει τον έλεγχο του αγώνα.

Η Ένωση φρόντισε να διαψεύσει τους Πολωνούς και με την τριάδα Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Εμφιόντου Καμπενγκέλε και Τζόρνταν ΜακΡέι καθάρισε το ματς και έφερε τους «κιτρινόμαυρους» εξαιρετικά κοντά στην απευθείας πρόκριση στους «16» του BCL.

Με αυτή τη νίκη πάντως έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον τη 2η θέση, η οποία οδηγεί στο play-in.

ΑΕΚ - Στσέτσιν: Το ματς

Η ΑΕΚ έμεινε έξω από τα νερά της, στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση δύο πεντάλεπτα. Το ένα στην αρχή του αγώνα, όπου με τον Εμφιόντου Καμπενγέλε να κυριαρχεί στην επίθεση, είχε σταθερά λύσεις.

Και το δεύτερο στο τέλος της 2ης περιοδου. Η ΑΕΚ ξεπέρασε το 1/9 τρίποντα, με 2/2 από τους Τσέισον Ραντλ και Τζόρνταν ΜακΡέι, προσπάθειες που της επέτρεψαν να «φύγει» με διαφορά 10 πόντων (36-26).

Σημαντικός παράγοντας η άμυνα της Ένωσης στο 2ο δεκάλεπτο, όπου επέτρεψε μόλις 10 πόντους στους Πολωνούς, αλλά και τα 6 επιθετικά ριμπάουντ σε σύνολο 22, που έδωσαν λύσεις όταν η ομάδα του Ζοάν Πλάθα είχε δυσκολίες.

Αν έλειπαν και τα 8 λάθη, μερικά απ' αυτά εξαιρετικά... φθηνά, τότε η ΑΕΚ θα είχε πιο εύκολο έργο.

Στο ξεκίνημα της 3ης περιοδου, ο Τζάστιν Τίλμαν με απανωτά ριμπάουντ, έδωσε στην ΑΕΚ τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς (43-30).

Οι Πολωνοί αντέδρασαν, χάρη στα λάθη της ΑΕΚ: Σερί 10-0 και το ματς έγινε ξανά ντέρμπι (43-37).

Το σερί μπορεί να σταμάτησε, αλλά με επί μέρους σκορ 11-21 οι Πολωνοί κατάφεραν να... σβήσουν το -13.

Στην αντεπίθεση με ΜακΡέι και Καμπενγκέλε

Την Ένωση βοήθησε η οξυδέρκεια του Τζόρνταν ΜακΡέι. Πρώτα με ενα τρίποντο και μετά με ένα κλέψιμο και ασιστ στον Κουζμίνσκας για το καλάθι και φάουλ. Και μέσα σε δύο φάσεις η ΑΕΚ βρέθηκε στο +6.

Και όχι μόνο. Ξαφνικά η ΑΕΚ απέκτησε ενέργεια στην άμυνα και μέσα απ΄αυτή βρήκε πόντους στην επίθεση. Ένα απίθανο κόψιμο του Καμπενγκέλε οδήγησε σε αιφνιδιασμό, ενώ στην επόμενη επίθεση της η Ένωση βρήκε τρίποντο με τον Κουζμίνσκας. Σερί 12-0 και το 47-47, έγινε 59-47.

Στο ξεκίνημα της 4ης, βρήκε στόχο μετά έξι άστοχα σουτ και ο Μπεν ΜάκΛεμορ, με την ΑΕΚ να αποκτά προβάδισμα 16 πόντων (64-48).

Το ματς έγινε πλέον τόσο εύκολο για την ΑΕΚ. Με τη διαφορά να ξεπερνάει και τους 20 πόντους. Στα τελευταία λεπτά η «Βασίλισσα» αγωνίστηκε με αμιγώς ελληνική πεντάδα (Φλιώνης, Καράμπελας, Κουζέλογλου, Χατζηδάκης και Νετζήπογλου).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Από το 47-47, η ΑΕΚ έκανε αρχικά ένα σερί 12-0 και μέχρι τα 7 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα έτρεξε ένα επί μέρους 24-1!

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Δύσκολη η επιλογή, αλλά ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας εμφανίστηκε στο κρίσιμο κομμάτι του αγώνα. Είχε 12 πόντους (από τους 14) στο δεύτερο ημίχρονο.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Κάθμπερτσον είχε 2/10 σουτ.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Τόνι Μέιερ μέτρησε 13 πόντους.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Αρκετοί, ο Τζόρνταν ΜακΡέι έδωσε πνοή (12π.) και ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε πόντους (13) και δύναμη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το επί μέρους 24-1 που έκανε η ΑΕΚ όταν η πολωνική ομάδα ισοφάρισε 47-47.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: H AEK αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, εντός έδρας, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου (20:15), ενώ η Στσέτσιν την Τσάρνι Σλουπσκ (Κυριακή 26/11, 14:30).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:17-16, 36-26, 61-48, 86-64.

uyuy

kkk

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα