ΜακΡέι στο Gazzetta: «Κάναμε το πιο ολοκληρωμένο ματς με τη Σάσαρι» (vid)

ΜακΡέι στο Gazzetta: «Κάναμε το πιο ολοκληρωμένο ματς με τη Σάσαρι» (vid)

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι.

bet365

Η ΑΕΚ βρίσκεται στους 16 του BCL και ο Τζόρνταν ΜακΡέι θεωρεί ότι η ΑΕΚ έκανε την πιο ολοκληρωμένη, φετινή, εμφάνιση, απέναντι στη Σάσαρι.

Η ΑΕΚ Betsson έχει περάσει από αρκετά στάδια. Και βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο Ζοάν Πλάθα εξήγησε ότι επιθυμεί να φέρει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία στην ομάδα. Να αποτελέσει ένα σύνολο που θα είναι σημαντικό, απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Η εμφάνιση της ΑΕΚ, απέναντι στη Σάσαρι (110-79), σε ένα ματς με «πρέπει» και λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση και την ήττα στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα, δείχνει ότι η φιλοσοφία του εφαρμόζεται.

«Διορθώσαμε τις κακές εκκινήσεις που κάνουμε στα ματς. Ξεκινήσαμε γρήγορα. Αν δεν κάνω λάθος βρεθήκαμε μπροστά με 31-18. Θέλαμε να τους κρατήσουμε κάτω από τους 22 πόντους ανά δεκάλεπτο. Έχουμε αρκετούς έμπειρους παίκτες στην ομάδα. Αξίζουμε το μπράβο», ήταν τα λόγια του Τζόρνταν ΜακΡέι (16π., 6 ασίστ, 4 ριμπ., 1 λάθος σε 21:24) στο Gazzetta, μετά το ματς.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στη διαδικασία της δημιουργίας μιας ρουτίνας, η οποία στην εφαρμογή της θα της επιτρέπει να παίρνει W.

Με τον Αμερικανό φόργουορντ να εξηγεί: «Έχουμε εμπειρία στα αποδυτήρια. Ξέρουμε τι περιμένουν από εμάς. Πρέπει να παίζουμε καλύτερα, να ξεκινάμε καλύτερα και αν χάσουμε, ας είναι επειδή ο αντίπαλος παίζει καλύτερα, όχι επειδή κυνηγάμε διαφορά 25 πόντων στο ξεκίνημα ή στο ημίχρονο. Δεν είναι εύκολο να κάνουμε ανατροπές απέναντι σε καλές ομάδες».

«Ο Καράμπελας είναι... ενοχλητικός στις προπονήσεις»

Όσο για απευθείας πρόκριση στους 16 του BCL; Ο ΜακΡέι τονίζει ότι είναι θέμα... χημείας.

«Το λέω από την αρχή της χρονιάς, αυτή η ομάδα έχει τόσους διαφορετικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Έχουμε έμπειρους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ ή σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Και έχουμε και τους νέους για να προσφέρουν, τον Ζώη (σ.σ.: Καράμπελα, ο οποίος έκανε 5 κλεψίματα με τη Σάσαρι), τον Ομήρο (σ.σ.: Νετζήπογλου), τον Δημήτρη (σ.σ.: Φλιώνη). Μας δίνουν ενέργεια στην άμυνα ειδικά στην άμυνα, ο Ζώης είναι... ενοχλητικός στις προπονήσεις, οπότε μπορώ να φανταστώ τι κάνει στον αγώνα. Βρισκόμαστε πια στο ίδιο μήκος κύματος, θα είμαστε σκληρός αντίπαλος», εξήγησε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αμυντική προσπάθεια στο ματς με τη Σάσαρι, για ένα πρόβλημα ειδικά στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων που έμοιαζε να «πληγώνει» την Ένωση: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή. Όταν έχουμε ροή στο παιχνίδι μας, στην άμυνά μας, όταν βοηθάει ο ένας τον άλλον, όταν περνάει απ' όλους η μπάλα μας ωθεί. Νομίζω ότι απέναντι στη Σάσαρι ήταν το πιο ολοκληρωμένο ματς μέχρι στιγμής».

@Photo credits: INTIME, ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα