Ξανθόπουλος στο Gazzetta: «Δεν πάμε Βελιγράδι για διακοπές, να ξαναβγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους»

Ξανθόπουλος στο Gazzetta: «Δεν πάμε Βελιγράδι για διακοπές, να ξαναβγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους»

Ξανθόπουλος

bet365

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μίλησε στο Gazzetta για την πίστη του Περιστερίου Bwin, στάθηκε στον στόχο της ομάδας στο Βελιγράδι και την νοοτροπία του Βασίλη Σπανούλη, ενώ δήλωσε δικαιωμένος για την επιλογή του.

Βρισκόμαστε δύο μέρες πριν τη μάχη του Περιστερίου Bwin στο Final Four του BCL (ημιτελικός στις 26/4 κόντρα στην Τενερίφη). Οι Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης μετά από μια σεζόν υπερβάσεων και μεγάλων νικών στην Ευρώπη, θα βρεθούν στο Βελιγράδι για να διεκδικήσουν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο παρθενικό τους Final Four.

O Bασίλης Ξανθόπουλος έχει φάει τα γήπεδα με το... κουτάλι, παίζοντας πάντα σε ομάδες με υψηλούς στόχους. Ένας γκαρντ που δίνει το παράδειγμα και στους νεότερους με την αγάπη του για το άθλημα, τον επαγγελματισμό του και την προσήλωση του στον στόχο.

Πλέον έχει πατήσει τα 39 του χρόνια, αλλά συνεχίζει να έχει την ίδια δίψα για μπάσκετ, στοχεύοντας να κατακτήσει για άλλη μια φορά το BCL, όπως είχε κάνει και με τη φανέλα της ΑΕΚ το 2018 μέσα στο ΟΑΚΑ.

r

Ο πολύπειρος Έλληνας γκαρντ μίλησε στο Gazzetta για την πίστη που είχαν όλοι στην ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν, ενώ στάθηκε στην επίδραση του Βασίλη Σπανούλη και στην φιλοσοφία του.

Τόνισε πως δεν υπάρχει έξτρα πίεση στην ομάδα, αφού ήδη η σεζόν είναι πετυχημένη και παραδέχθηκε πως αποτελεί μια δικαίωση για εκείνον που τον εμπιστεύονται top ομάδες όλα αυτά τα χρόνια.

Έδωσε την ευχή να καταφέρει η ομάδα του Περιστερίου Bwin να ξαναβγάλει τον κόσμο της στους δρόμους, όπως το είχε κάνει μετά τη νίκη στο Game 3 κόντρα στη Βόννη.

«Όλοι το πιστεύαμε μέσα στον σύλλογο»

Στην πρώτη media day είχαμε μιλήσει πάλι και είχες δείξει την αισιοδοξία σου για την ομάδα και το πόσο πιστεύεις τον Σπανούλη σαν προπονητή. Έχοντας περάσει όλη αυτή τη διαδρομή μέχρι εδώ, πως σχολιάζεις την πορεία του Περιστερίου μέχρι το Final Four του BCL;

«Πολλοί εκτός ομάδας μπορεί να μην την πίστευαν, αλλά βλέποντας το ρόστερ της ομάδας και το πως δουλεύαμε από την αρχή της σεζόν, όλοι το πιστεύαμε μέσα στον σύλλογο. Δεν ξέραμε που μπορούμε να φτάσουμε, αλλά πιστεύαμε σε μια πορεία καλύτερη από την περσινή. Σίγουρα είχαμε κάποιες δύσκολες καταστάσεις μέσα στη σεζόν, ειδικότερα στο στο ξεκίνημα. Αλλά επειδή η ομάδα, ξεκινώντας από τη διοίκηση που ήταν πάντα δίπλα στους παίκτες και τους προπονητές, ήξερε πως να χειριστεί αυτές τις καταστάσεις, νομίζω γίναμε πιο δυνατοί για να χειριστούμε αυτή τη διαδικασία».

ξκ

Πόσο σημαντική είναι η επίδραση του Σπανούλη στο να μην τα παρατά ποτέ το Περιστέρι, ακόμα και αν έχει βρεθεί κοντά στον αποκλεισμό από το BCL, ορισμένες φορές μέσα στη σεζόν;

«Φέτος έχουμε κερδίσει όλα τα ματς που βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο. Αυτό δείχνει το μέταλλο της ομάδας. Οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στον κόουτς και το προπονητικό τιμ για τις επιλογές των παικτών που έχει κάνει και τη φιλοσοφία τους να μην τα παρατάνε ποτέ. Είτε έχουμε κακό αποτέλεσμα, είτε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, η δουλειά που ρίχνουμε στο γήπεδο, είναι ακριβώς ίδια. Έχει το know how να μας... κρατά αν έχουμε κάνει μια μεγάλη νίκη και αν έχουμε ηττηθεί να μας δώσει την ώθηση να βελτιωθούμε στο επόμενο ματς».

Είσαι ένας παίκτης που έχει ήδη γευτεί τη χαρά του τροπαίου πριν λίγα χρόνια με την ΑΕΚ. Νιώθεις ένα παραπάνω βάρος, μεγαλύτερη ευθύνη λόγω και της εμπειρίας σου ενόψει του Final Four;

«Πάμε σε ένα Final Four που η ομάδα είναι θεωρητικά το αουτσάιντερ. Είμαστε ήδη πετυχημένοι για όσα έχουμε καταφέρει, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει έξτρα πίεση σε κανέναν. Θα το απολαύσουμε, δεν θα πάμε εκεί για διακοπές. Θα παίξουμε το παιχνίδι μας και ευελπιστούμε στο τέλος της διοργάνωσης να έχουμε φέρει το τρόπαιο στο Περιστέρι».

«Τεράστια δικαίωση η επιλογή μου»

Αποτελεί μια δικαίωση για σένα που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο top επίπεδο και διεκδικείς τίτλους;

«Είναι τεράστια δικαίωση και νομίζω ότι και δικιά μου επιλογή να υπογράφω σε τέτοιες ομάδες. Να με θέλουν και αυτές οι ομάδες. Θα μπορούσα να είχα πάει σε ομάδα χαμηλότερου επιπέδου και να είχα μεγαλύτερο ρόλο σε θέμα χρόνου. Οι προπονητές ξέρουν τι μπορώ να κάνω. Μετά τη συνομιλία που είχαμε με τον κόουτς το καλοκαίρι, με μεγάλη μου χαρά ήρθα στο Περιστέρι και νιώθω περήφανος για όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα».

Ο Σπανούλης βρίσκεται στην άκρη του πάγκου, αλλά έχει και δύο... προπονητές εντός παρκέ, εσένα και τον Ράγκλαντ που σε πολλά ματς κατευθύνεται τους συμπαίκτες σας.

«Έχουμε φτιάξει μια ομάδα που ξέρει ο καθένας τις δυνατότητες του. Ο κάθε παίκτης ξέρει τι μπορεί να προσφέρει. Νομίζω σε αυτό βοηθούν οι προπονητές. Να καταλάβει ο κάθε παίκτης πως θα βοηθήσει περισσότερο. Όλοι δουλεύουμε πάνω σε αυτό, δηλαδή σε αυτά που πιστεύουμε πως είμαστε καλοί γιατί όταν παρεκκλίνεις από αυτή την πορεία, κάνεις κακό στην ομάδα. Δεν νιώθω έξτρα βάρος, αφού αυτή τη δουλειά την έκανα σε όλη την καριέρα μου. Έχω μεγαλύτερη εμπειρία, ίσως το κορμί μου δεν είναι στην ίδια κατάσταση γιατί μεγαλώνω ηλικιακά».

ε

Πόσο σημαντικό είναι που το Περιστέρι ξέρει να κρύβει σημαντικές απουσίες όπως αυτή του Κένι Γουίλιαμς;

«Στις ομάδες όταν λείπει κάποιος παίκτης, γίνεται το step up από κάποιον άλλον. Συνέχεια σε κάθε ματς σου βγαίνει ένας καινούριος πρωταγωνιστής. Μπορείς να έχεις δύο ηγέτες στην ομάδα, αλλά όταν ο αντίπαλος πάει να αμυνθεί πάνω σε αυτούς τους δύο, αν δεν κάνουν οι υπόλοιποι το step up, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί. Όταν πάνε να σταματήσουν κάποιον δικό μας παίκτη, βγαίνει μπροστά κάποιος άλλος».

«Μακάρι να τους ξανακάνουμε να βγουν στους δρόμους»

Έχετε μπροστά σας ένα ματς με την Τενερίφη στον ημιτελικό. Που θεωρείς ότι μπορεί να κάνετε τη... ζημιά στους Ισπανούς και ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Περιστερίου;

«Έχουμε παίξει με την Τενερίφη. Την ξέρουμε και μας ξέρει. Νικήσαμε εντός έδρας και χάσαμε εκτός έδρας με μια πολύ κακή εμφάνιση. Να πάμε στον ημιτελικό και να μείνουμε πιστοί στο πλάνο που θα έχουμε από τους προπονητές. Μέσα από την εικόνα που θα έχουμε στο παρκέ, να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση».

Δύο λόγια για τον κόσμο του Περιστερίου που πάντα είναι δίπλα σας και σας στηρίζει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

«Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. 'Εχει έρθει και σε εκτός έδρας ματς. Φυσικά έχουμε βοηθήσει και εμείς με την απόδοση μας στο παρκέ. Είμαστε χαρούμενοι που είδαμε εικόνες που δεν έχει ξαναδεί το Περιστέρι. Είχε βγει στους δρόμους ο κόσμος όταν πήραμε τη νίκη στον τρίτο προημιτελικό με τη Βόννη. Μακάρι να τους ξανακάνουμε να βγουν στους δρόμους».

@Photo credits: INTIME
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα