Κορωνιός: «Το Final 4 είναι ιστορική στιγμή και πρόκληση για το Περιστέρι»

Κορωνιός: «Το Final 4 είναι ιστορική στιγμή και πρόκληση για το Περιστέρι»

Newsroom
koronios

bet365

Το Final 4 του Basketball Champions League βρίσκεται προ των πυλών και ο θρύλος του Περιστερίου, Άγγελος Κορωνιός σχολίασε την προσπάθεια της ομάδας των δυτικών προαστίων στο Βελιγράδι.

Το Περιστέρι bwin κινείται σε ρυθμούς Final 4, μετρώντας αντίστροφα για τον ημιτελικό του BCL με την Τενερίφη (26/4, 19:00) στο γυάλινο δάπεδο της Beogradska Arena και ο Άγγελος Κορωνιός φιλοξενήθηκε στο WEB Radio της ΕΟΚ, σχολιάζοντας την πορεία των «κυανοκίτρινων» και τις μάχες των «αιωνίων» στα play off της EuroLeague.

Αναλυτικά είπε:

Για την πρόκριση του Περιστερίου στο Final-4 του BCL: «Είναι μια ιστορική στιγμή για την ομάδα. Σίγουρα είναι μια πρόκληση, είναι πρώτη φορά που βρίσκεται στους ημιτελικούς. Είναι μια μεγάλη στιγμή για το Περιστέρι, το οποίο θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου».

Για το ότι το Περιστέρι είναι το μεγάλο αουτσάιντερ: «Όταν φτάνεις σε ένα Final-4, σε οποιαδήποτε διοργάνωση, ο πρωτάρης έχει τη μεγαλύτερη “δίψα”. Θέλει να αποδείξει, δεν έχει να χάσει τίποτα, άρα έχει λιγότερο άγχος. Είτε πάρει το τρόπαιο, είτε όχι, είναι μια μεγάλη στιγμή για το Περιστέρι και σίγουρα είναι επιτυχία μόνο που έφτασε εκεί. Στο Final-4είναι ένα παιχνίδι, δεν υπάρχουν φαβορί. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες που μπορεί να είναι καλύτερες απ’ το Περιστέρι, αλλά έχει σημασία ότι η ομάδα αύριο (26/04) θα κάνει μια προσπάθεια να κερδίσει στον ημιτελικό. Για ‘μένα, δεν υπάρχουν φαβορί, είναι 50-50. Ποιος θα βρεθεί στη καλύτερη μέρα, ποιος θέλει περισσότερο το τρόπαιο, ποιος θα έχει υπέρ του την τύχη, είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο».

Για την εμπειρία του Βασίλη Σπανούλη από τέτοιες καταστάσεις: «Ο Βασίλης είναι ένα παιδί που έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο, έχει εικόνα απ’ το υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Έχει βάλει τη στάμπα του στο Περιστέρι, έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή και σοβαρή δουλειά. Μαζί σίγουρα και με την ομάδα που τον βοηθάει, μιας και το Περιστέρι είναι μια συνεπής ομάδα, χωρίς οικονομικά προβλήματα, οπότε παίκτες και προπονητές έχουν ηρεμία να δουλέψουν. Ο Σπανούλης έχει βρει ένα ήρεμο κλίμα. Έχει την εμπειρία, έχει στήσει μια πάρα πολύ ωραία ομάδα και δίκαια βρίσκεται εδώ. Είμαι σίγουρος ότι θα μεταφέρει στους παίκτες όλη την εμπειρία του γι’ αυτά τα παιχνίδια».

Για την εξωαγωνιστική επιτυχία του Περιστερίου: «Το Περιστέρι πάντα ήταν μια νοικοκυρεμένη ομάδα. Η επιτυχία του Περιστερίου είναι ότι είχε τη δυνατότητα μέσα απ’ τα προβλήματα να παλέψει, να βρει λύσεις και οικονομικά. Όλη η προσπάθεια του Περιστερίου έχει να κάνει με το ότι λειτουργεί έτσι ανέκαθεν, σαν μια οικογένεια. Δεν είναι περίεργο ότι έκανε μια “κοιλιά”, έκαναν κι άλλες ομάδες, τα τελευταία χρόνια με τις κρίσεις, τον κορονοϊό και όλα αυτά δεν είναι για κανέναν εύκολα τα πράγματα. Αυτήν τη στιγμή, όμως, βρήκε το κουράγιο με τους ανθρώπους που έχει να μπορέσουν αυτήν την κατάσταση να τη γυρίσουν και να “χτίσει” πάλι τα θεμέλια μιας νοικοκυρεμένης ομάδας που πετυχαίνει και πρωταγωνιστεί, σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για τη σειρά του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Αρχικά, θεωρώ πως και οι δύο ομάδες μας θα βρεθούν στο Final-4, ακόμη κι αν έχασε ο Παναθηναϊκός απ’ τη Μακάμπι. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός απλά βρέθηκε σε μια κακή μέρα μες στην έδρα του, με αποτέλεσμα να υποστεί αυτήν την ήττα. Ήταν λίγο άτυχος, γιατί φορτώθηκε γρήγορα ο Ναν με φάουλ και μετά το 3ο δεκάλεπτο δε μπόρεσε να βρει τις λύσεις για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός κατεβάζει τους αντιπάλους του χαμηλά και ελέγχει τον ρυθμό, αλλά σε αυτό το παιχνίδι δεν το έκανε. Σε αυτό το επίπεδο πρωταρχικό λόγο έχει η άμυνα και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ξεκινήσει από εκεί. Δεν έχει χαθεί τίποτα, χάθηκε ένας αγώνας και τίποτα παραπάνω. Θεωρώ πως σήμερα (25/04) ο Παναθηναϊκός θα κάνει το 1-1».

Για τη χθεσινή (24/04) εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα “δεμένη”, έχει ρολάρει τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν έκπληξη η χθεσινή του νίκη. Ήταν μια ομάδα πάρα πολύ καλά στημένη, πολύ δυνατή αμυντικά, η οποία επέβαλε τον ρυθμό της, έπαιξε πάρα πολύ σκληρά, “χτύπησε” στις αδυναμίες αντιπάλου, είχε σοβαρότητα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε το παιχνίδι που γνωρίζει να παίζει και, μάλιστα, πάρα πολύ καλά. Για ‘μένα, έχει τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρωλίγκα. Δίκαια κέρδισε και θεωρώ πως και αυτός θα βρεθεί στο Final-4».

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα