Σεντ Κεντέν - Κολοσσός Ρόδου 84-54: Γνώρισε βαριά ήττα στην ιστορική του πρεμιέρα (vid)

bet365

Ο Κολοσσός Ρόδου πάλεψε για ένα δεκάλεπτο, αλλά δεν τα κατάφερε στην ιστορική πρώτη του συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από την Σεντ Κεντέν με σκορ 84-54.

Μπορεί να πήρε την πρώτη γεύση ενός ευρωπαϊκού αγώνα, όμως δεν κατάφερε να πάρει και τη νίκη ο Κολοσσός Ρόδου, καθώς γνώρισε την ήττα από την Σεντ Κεντέν στη Γαλλία με σκορ 84-54 και ξεκίνησε με το «αριστερό» την πρώτη εκτός των συνόρων «περιπέτεια» της ιστορίας του.

Στη πρεμιέρα του BCL, η ομάδα του Γιώργου Σιγάλα τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στην εξαιρετικά γρήγορη επίθεση των Γάλλων και παρά το ανταγωνιστικό ξεκίνημα, «παραδόθηκε» στον ρυθμό που επέβαλλαν οι γηπεδούχοι.

Για τους Ροδίτες θετικός ήταν ο Παούλιους Ντανουσεβίτσιους καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους. Για τους γηπεδούχους, σε εξαιρετικό βράδυ βρέθηκε ο Νόλαν Τραορέ που πέτυχε 27 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς: Σεντ Κεντέν - Κολοσσός Ρόδου

Η Σεντ Κεντέν ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση στην κατάμεστη έδρας της, κάνοντας το 12-8 μετά από σχεδόν επτά λεπτά αγώνα. Με ένα τρίποντο όμως από τον Ανδρέα Πετρόπουλου ανακόπηκε το σερί των γηπεδούχων, αλλάζοντας προσωρινά το μομέντουμ του ματς. Με 9 διαδοχικούς πόντους, οι φιλοξενούμενοι μετέτρεψαν το 12-8 σε 17-12 μέσα σε περίπου 3 λεπτά, με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να πάει στη διακοπή μετά τη πρώτη περίοδο με το προβάδισμα υπέρ του.

Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου η ομάδα της Ρόδου πέτυχε ένα ακόμα καλάθι, φτάνοντας τη διαφορά στην ανώτερη τιμή της (19-12). Όμως από εκείνη τη στιγμή και μετά άλλαξε η ιστορία της αναμέτρησης. Αρχικά η γαλλική ομάδα «έτρεξε» ένα 9-0 και ανέκτησε το προβάδισμα (21-19) με συνεχόμενα τρίποντα από τον Έντο Γκουντού Σινά. Ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είδαν τον 18χρονο Νολάν Τραορέ να τελειώνει το πρώτο ημίχρονο με 14 πόντους σε 15 λεπτά συμμετοχής.

Οι δύο ομάδες πήγαν στην διακοπή για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ 40-30 υπέρ της Σεντ Κεντέν η οποία έκανε θραύση από τη γραμμή του τριπόντου, καθώς πέτυχε 6 τρίποντα, με τον Κολοσσό στον αντίποδα να πετυχαίνει μόλις 2 σε 13 προσπάθειες.

Αυτό που ακολούθησε στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τον Κολοσσό. Οι Γάλλοι έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι και οδήγησαν τη διαφορά σε «καταδικαστικές» για τους Ροδίτες τιμές. Η τιμή διαφοράς υπέρ της Σεντ Κεντέν έφτασε να «σκαρφαλώσει» μέχρι και στους 27 πόντους (66-49), ένα λεπτό πριν αποσυρθούν οι δύο ομάδες για την διακοπή πριν το τέταρτο και διαδικαστικού χαρακτήρα δεκάλεπτο.

Το παράδοξο για τους «καταιγιστικούς» γηπεδούχους ήταν πως μέχρι και την έναρξη της τελευταίας περιόδου, μόνο ένας παίκτης τους ήταν «διψήφιος». Ο Νολάν Τραορέ, παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατάφερε να πετύχει 24 πόντους και να μοιράσει 3 ασίστ σε μόλις 21 λεπτά συμμετοχής, κερδίζοντας δικαιωματικά τον τίτλο του κορυφαίου της αναμέτρησης.

Τα λεπτά μέχρι να ακουστεί η τελευταία κόρνα της γραμματείας κύλησαν χωρίς να αλλάξει κάτι δραματικά στον αγώνα και τελικά ο Κολοσσός Ρόδου γνώρισε την ήττα από την Σεντ Κεντέν με σκορ 84-54 και η ιστορική του πρώτη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ολοκληρώθηκε με μια βαριά ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 40-30, 66-41, 84-54

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς σε αυτό το διάστημα το επιμέρους σκορ ήταν 54-24, υπέρ των γηπεδούχων, σβήνοντας κάθε ελπίδα του Κολοσσού για νίκη.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο 18χρονος Νολάν Τραορέ που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα με 50% ευστοχία και κανένα λάθος σε μόλις 26 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Λόντον Περάντες του Κολοσσού πέτυχε μόλις 2 πόντους σε 21 λεπτά συμμετοχής, χωρίς να καταφέρει να προσφέρει τα αναμενόμενα την ομάδα του.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Παούλιους Ντανουσεβίτσιους που το πάλεψε με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 μπλοκ αλλά δεν έφτανε.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 26/28 από τη γραμμή των βολών για τους γηπεδούχους, όπως επίσης και το 47-31 στη μάχη των ριμπάουντ υπέρ των Γάλλων. Αρνητικό υψηλό τα 22 λάθη του Κολοσσού.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Κχαλίντ Μουρ ο οποίος πέτυχε 13 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και έκανε και 2 κλεψίματα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Κολοσσός παίζει με τον Πανιώνιο για τη Basket League την Κυριακή 6/10, ενώ η αντίπαλος της κοντράρεται με τη Νανσί στις 6/10 για το πρωτάθλημα Γαλλίας.

Σεντ κεντεν

κολοσσος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα