Χαμπ στο Gazzetta: «Θέλω τη μπάλα στα χέρια μου όταν... καίει»

Χαμπ στο Gazzetta: «Θέλω τη μπάλα στα χέρια μου όταν... καίει»

Ο Χαμπ πανηγυρίζει

bet365

Ο εκπληκτικός Πρέντις Χαμπ μίλησε στο Gazzetta μετά τη νίκη της ΑΕΚ και στάθηκε στις clutch καταστάσεις που λατρεύει, την ώθηση που έδωσε ο κόσμος της Ένωσης και την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Σάκοτα.

Η ψυχωμένη ΑΕΚ ξεκίνησε με νίκη την πορεία της στο Basketball Champions League, αφού νίκησε την Ραμάτ Γκαν στη Sunel Arena, σε ένα ματς που οι φίλαθλοι της Βασίλισσας δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

Η Ένωση έλεγξε το ματς σε όλη τη διάρκεια του και απάντησε έξοχα σε ορισμένα ξεσπάσματα των Ισραηλινών, φτάνοντας στο ροζ φύλλο αγώνα στον όμιλο του BCL.

Πρωταγωνιστής στη νίκη της Βασίλισσας ήταν ο απίθανος Πρέντις Χαμπ που έβλεπε το καλάθι σαν... βαρέλι και δεν γινόταν να κοπεί με τίποτα και από κανέναν.

Τελείωσε την αναμέτρηση με 28 πόντους και 7/12 τρίποντα (4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα), τρελαίνοντας κόσμο στις clutch καταστάσεις, όταν η μπάλα έκαιγε. Όταν η Ραμάτ Γκαν πλησίασε απειλητικά. Έκανε το 76-68, 1:30 για το τέλος, ενώ με... τετράποντο (τρίποντο και εύστοχη βολή) έγραψε το 80-71 στα 42 δευτερόλεπτα και διέλυσε τις ελπίδες των Ισραηλινών, σηκώνοντας τη Sunel Arena στο πόδι.

Ο αριστερόχειρας point guard που... εκτέλεσε την άμυνα της Ραμάτ Γκαν μίλησε στο Gazzetta μετά το τέλος της αναμέτρησης και έδειξε πόσο του αρέσουν οι οριακές καταστάσεις και οι κρίσιμες στιγμές σε ένα ματς.

Έβγαλε το καπέλο στους συμπαίκτες του και μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον Ντράγκαν Σάκοτα. Στο τέλος υποκλίθηκε στον κόσμο της ΑΕΚ και έδειξε την πίστη του για μια σπουδαία πορεία στο φετινό BCL.

Xαμπ

Για το φοβερό 7/12 τρίποντα και την αυτοπεποίθηση του, είπε: «Τα σουτ μου απλά πήγαιναν μέσα. Όταν τα σουτ στην αρχή μπουν, είναι εύκολο μετά να βάλεις πολλά, βρίσκεις αυτοπεποίθηση. Πρέπει όμως να δώσω τα εύσημα στους συμπαίκτες μου που με έβρισκαν συνεχώς σε καλές θέσεις. Οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύτηκαν και ο προπονητής μου, μου έδινε συνεχώς αυτοπεποίθηση».

«Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους»

Για το αν απολαμβάνει τις clutch καταστάσεις και για τα μεγάλα σουτ του στο τέλος, απάντησε: «Μου αρέσει να έχω τη μπάλα στα χέρια μου στις μεγάλες στιγμές. Είμαι ένας παίκτης που λατρεύω αυτές τις στιγμές, όταν η μπάλα... καίει. Θα τα πάρω αυτά τα σουτ».

Για το ποια ήταν τα... κλειδία που οδήγησαν την Ένωση στη νίκη, ανέφερε: «Σίγουρα η ένταση που βγάλαμε στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο. Επίσης ξεκινήσαμε να μοιράζουμε τη μπάλα περισσότερο και καλύτερο. Βγάλαμε ελεύθερα σουτ και βρίσκαμε όμορφα ο ένας τον άλλον. Ξέραμε πως να κατεβάσουμε τον ρυθμό γιατί οι αντίπαλοι μας αρέσκονται στο γρήγορο παιχνίδι. Ανταποκριθήκαμε και... σβήσαμε το παιχνίδι, παίρνοντας προβάδισμα και τελικά φτάσαμε στη νίκη».

Για το αν η επίθεση της ΑΕΚ θα είναι φέτος ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της, παραδέχθηκε πως: «Ναι σίγουρα, έχουμε πολλές λύσεις στην επίθεση. Απόψε ήταν η δική μου βραδιά. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα και να σπρώξουν την ΑΕΚ στη νίκη. Να απειλήσουν μέσα στη ρακέτα, να σουτάρουν καλά. Ακόμα και αν ένας παίκτης δεν είναι στη βραδιά του, υπάρχουν τόσοι άλλοι για να βρουν μπροστά και να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους, να αναλάβουν την ευθύνη».

«Ο Σάκοτα είναι υπέροχος άνθρωπος»

Για την συνεργασία του με τον κόουτς Σάκοτα, είπε: «Είναι μια υπέροχη συνεργασία. Μιλούσαμε αρκετά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και είχε εξαιρετική καθοδήγηση. Είναι υπέροχος άνθρωπος. Μου δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη, έχω τον ρόλο του βασικού ποίντ γκαρντ και το απολαμβάνω».

Για την... σπίθα που πήρε η ομάδα από τον κόσμο της ΑΕΚ και την... τρέλα του στο τέλος μετά τα μεγάλα σουτ που έβαλε, απάντησε: «Οι φίλαθλοι μας, μας έδωσαν ενέργεια. Ακόμα και όταν η αντίπαλο ομάδα έτρεξε μεγάλο σερί, ο κόσμος ήταν εκεί. Δεν σταμάτησε να φωνάζει, μας έσπρωξε στη νίκη. Όταν έχεις τέτοιο κόσμο, πρέπει να παίξεις ακόμα πιο σκληρά στο παρκέ

Για τον στόχο της ΑΕΚ στο BCL αυτή τη σεζόν, τόνισε: «Μπορούμε να πάμε πάρα πολύ μακριά στη διοργάνωση. Με τους παίκτες που έχουμε, το τεχνικό επιτελείο μας, έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε πολύ μακριά στο BCL».

er

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα