Χέιλ στο Gazzetta: «Η ΑΕΚ έχει σπουδαία ιστορία, πρώτη φορά σε ομάδα με τόσο μεγάλο fan base»

Χέιλ στο Gazzetta: «Η ΑΕΚ έχει σπουδαία ιστορία, πρώτη φορά σε ομάδα με τόσο μεγάλο fan base»

Χειλ

bet365

Ο Χάντερ Χέιλ μίλησε στο Gazzetta μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Ραμάτ Γκαν και ξεχώρισε την επιθετική ποικιλία της Ένωσης, στάθηκε στη σημασία της άμυνας και υποκλίθηκε στον κόσμο της ομάδας.

Εξαιρετική ήταν η πρεμιέρα της ΑΕΚ στο BCL, αφού η ομάδα του Σάκοτα κατάφερε να εκμεταλλευτεί την Sunel Arena και με τη βοήθεια των φιλάθλων της, να φτάσει στη νίκη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Ένας από τους παίκτες που αναμένεται να αναλάβουν αρκετές ευθύνες κατά τη διάρκεια της σεζόν και να βγουν μπροστά στον επιθετικό τομέα, είναι και ο... bomber Χάντερ Χέιλ (είχε 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4/8 τρίποντα κόντρα στη Ραμάτ Γκαν).

Η Βασίλισσα τον απέκτησε για να κάνει τη διαφορά και εκείνος έδειξε την κλάση και την ποιότητα του κόντρα στους Ισραηλινούς, όντας το δεύτερο βιολί της ομάδας (μαζί με τον Γκόλντεν) πίσω από τον ασταμάτητο Χαμπ.

Ο σκόρερ της Ένωσης μίλησε μετά το τέλος του ματς στο Gazzetta και ξεχώρισε την αμυντική απόδοση της ομάδας του, ενώ στάθηκε στις πολλές και ποιοτικές λύσεις της ΑΕΚ στην επίθεση.

Έδειξε πως θέλει να ηγηθεί, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον σεβασμό που αποπνέει ο κόουτς Σάκοτα. Τέλος υποκλίθηκε στους φιλάθλους της Βασίλισσας και τους κάλεσε να γεμίσουν το γήπεδο στο μέλλον.

«Μυστικό η άμυνα μας, η Ραμάτ Γκαν έριχνε... 100άρες πριν έρθει εδώ»

Ποιο ήταν το... μυστικό που έφερε στην ΑΕΚ τη νίκη στην πρεμιέρα;

«Η άμυνα, σίγουρα η άμυνα. Βάλαμε πολλά μεγάλα σουτ, όμως το σημαντικό ήταν ότι καταφέρουμε να περιορίσουμε μια πολύ καλή ομάδα στον επιθετικό τομέα με εξαιρετικούς χειριστές. Τον Στίβενς, τον Γκάλινατ, έχουν εξαιρετική ομάδα. Ήμασταν προσηλωμένοι στην άμυνα μας, βγάλαμε ενέργεια και βάλαμε τα δικά μας σουτ. Δεν τους αφήσαμε να σκοράρουν. Σε πολλά ματς στο Ισραήλ πήγαν πολύ υψηλά το σκοράρισμα τους. Υπήρχαν ματς που πλησίασαν ή ξεπέρασαν τους 100 πόντους πριν έρθουν να μας αντιμετωπίσουν. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Το να τους κρατήσουμε στους 71 πόντους, ήταν πολύ κομβικό για τη νίκη μας».

Η ΑΕΚ έχει πολλές λύσεις στην επίθεση και αρκετούς παίκτες με πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο. Πόσο θα βοηθήσει αυτό στη συνέχεια της σεζόν;

Θα βοηθήσει πολύ. Προσωπικά εγώ βρίσκω τον ρυθμό μου, προπονούμαι σκληρά εδώ πέρα. Μου αρέσει να βοηθάω την ομάδα μου και να δείχνω την ικανότητα του στο επιθετικό κομμάτι. Παίζουμε εξαιρετική άμυνα, αλλά και στην επίθεση έχουμε πολλά παιδιά με ποιότητα. Ξέρουν να κάνουν πολλά και διαφορετικά πράγματα πάνω στο παρκέ. Ο Κουζμίνσκας έχει μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι του. Ο Γκόλντεν είναι ένας εξαιρετικός πασέρ, ο Πρέντις Χαμπ ήταν εκπληκτικός απόψε. Επίσης ο Σι Τζέι Μπράις μας βοήθησε πολύ. Έχουμε πολλούς παίκτες που βοηθούν στον επιθετικό τομέα και δίνουν στην ομάδα αυτό που χρειάζεται για να φτάσει στη νίκη».

ρτ

Αποτελεί πλεονέκτημα για σένα το γεγονός πως ξέρεις το ελληνικό πρωτάθλημα και μπορείς να προσαρμοστείς πιο εύκολα, αφού πέρυσι αγωνίστηκες στον Προμηθέα;

Σίγουρα είναι ένα πλεονέκτημα για μένα. Βλέπω πως πηγαίνουν τα ματς, καταλαβαίνεις τον ρυθμό των παιχνιδιών. Προσπαθείς να βοηθήσεις τους συμπαίκτες σου. Θέλω να ηγηθώ όσο γίνεται, να δώσω στους συμπαίκτες μου να καταλάβουν πως λειτουργούν τα πράγματα στο BCL. Όλα μετρούν στο μπάσκετ, όλα έχουν σημασία. Να μην επηρεάζονται από τις διαφορές και από ορισμένα σφυρίγματα».

«Έχουμε αγάπη για τον κόουτς Σάκοτα, να δω γεμάτο το γήπεδο»

Πως βίωσες την μεγάλη εμφάνιση του Χαμπ και πως είναι η συνεργασία σου με τον κόουτς Σάκοτα;

Ο Χαμπ έβαλε αρκετά μεγάλα σουτ. Έδειχνε τόσο ήρεμος. Βγήκε μπροστά και βοήθησε τους συμπαίκτες του. Έκανε εξαιρετικό ματς. Είναι ο point guard της ομάδας. Και έφτιαξε το show. Αυτό χρειαζόμαστε. Αυτό πρέπει να κάνει ένας point guard. Eπίσης έλεγξε υπέροχα τον ρυθμό του παιχνιδιού. Τώρα για τον κόουτς, μπορεί να συνεργάζομαι λίγες μέρες μαζί του, αλλά κάνει εξαιρετική δουλειά. Όλοι οι παίκτες τον σέβονται. Όποτε μιλάει ο κόουτς Σάκοτα, όλοι τον ακούμε με προσοχή. Δεν θέλουμε να τον ταράζουμε. Έχουμε αγάπη για εκείνον».

Στο τέλος έσταξε μέλι για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Τους θέλουμε κοντά μας. Φέτος είναι η πρώτη φορά που είμαι μέλος της ΑΕΚ. Πρώτη φορά που είμαι σε ομάδα με τόσο μεγάλο fan base. Οι φίλαθλοι μας φώναζαν σε όλο το ματς, ήταν δίπλα μας. Ήταν πολύ σημαντικο. Θα τους χρειαστούμε και στο πρωτάθλημα, αλλά και στη συνέχεια του BCL για να προχωρήσουμε αρκετά στη διοργάνωση. Το γήπεδο είναι αρκετά μεγάλο, αλλά εκτιμώ την υποστήριξη των οπαδών μας. Θέλω να δω το γήπεδο γεμάτο. Η ΑΕΚ έχει σπουδαία ιστορία».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα