FMP Ζελέζνικ - Περιστέρι 70-58: Άγχος και αστοχία έφεραν την ήττα στο Βελιγράδι (vid)

bet365

Το Περιστέρι ξεκίνησε το «ταξίδι» του στο BCL από το Βελιγράδι, γνωρίζοντας την ήττα από την τοπική FMP Ζελέζνικ με σκορ 70-58, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα στην επίθεση του καθ΄όλη τη διάρκεια του ματς.

Το Περιστέρι του Γιώργου Λιμνιάτη συνάντησε... τοίχο στο Βελιγράδι, καθώς δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις στην άμυνα της FMP Ζελέζνικ, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με σκορ 70-58, στη πρεμιέρα της ομάδας της Δυτικής Αττικής στο BCL.

Πέραν κάποιων εκλάμψεων σε διάσπαρτα σημεία του αγώνα, το Περιστέρι έδειξε να χρειάζεται ακόμα αρκετό χρόνο προκειμένου να παρουσιάσει μια πιο κολακευτική και αποτελεσματική εικόνα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στους «διασωθέντες» για το Περιστέρι ήταν ο Σι Τζέι Χάρις ο οποίος πέτυχε 21 πόντους. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Βόισλαβ Στογιάνοβιτς που σημείωσε 18 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς: FMP Ζελέζνικ - Περιστέρι

Το Περιστέρι ξεκίνησε χωρίς «παλμό» την αναμέτρηση, σε ένα παιχνίδι που γενικότερα δεν διεκδίκησε «δάφνες ποιότητας». Στο σχεδόν άδειο γήπεδο του Βελιγραδίου, οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις για το αντίπαλο καλάθι, κάτι που μαρτυρά και το 0/9 τρίποντα με το οποίο ξεκίνησε το ματς η ομάδα των Δυτικών προαστίων.

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 18-14 υπέρ της FMP, με την συνέχεια να είναι σχεδόν «εφιαλτική» για τους φιλοξενούμενους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η επιθετική δυστοκία συνεχίστηκε για το Περιστέρι παρά τις παρεμβάσεις του Γιώργου Λιμνιάτη από τον πάγκο, με το ποσοστό του τριπόντου να κατρακυλά κάτω από το 8% (1/13). Η συνολική εικόνα έδειξε να στερείται φαντασίας, τη στιγμή που ούτε οι γηπεδούχοι παρέδιδαν μπασκετικά σεμινάρια.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με σκορ 32-22 υπέρ των Σέρβων, με τους Περιστεριώτες να «κολλάνε» επιθετικά και να μην βρίσκουν τις λύσεις που θέλουν, ειδικά έξω από την γραμμή των 6,75. Στην επανάληψη, το Περιστέρι χρειάστηκε συνολικά 8,5 λεπτά για να βρει σκορ και να ξεκολλήσει από τους 22 πόντους. Με τα επιθετικά ένστικτα των φιλοξενούμενων να βρίσκονται σε «λήθαργο», το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 49-32 υπέρ των γηπεδούχων, καταδεικνύοντας την αρνητική εικόνα του Περιστερίου στο επιθετικό μισό.

Με την ευστοχία στο 33% στα εντός πεδιάς και από τη γραμμή των τριών πόντων αντίστοιχα στο 10% (2/20), οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πλέον περιθώρια για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Η FMP δεν βρήκε εύκολες λύσεις προς το καλάθι του Περιστερίου, όμως η δυστοκία των φιλοξενούμενων δεν τους έφερε σε θέση να ανησυχήσουν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Τα τελευταία λεπτά μέχρι το σφύριγμα της λήξης κύλησαν με το Περιστέρι να κρατάει τα «προσχήματα» και να συμμαζεύει λίγο την εικόνα του. Η FMP ωστόσο επικράτησε τελικά με σκορ 70-58 και υποχρέωσε τους «πρίγκιπες των δυτικών προαστίων» να ξεκινήσουν με ήττα την φετινή τους πορεία στο BCL.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 32-22, 49-32, 70-58

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην αστοχία του Περιστερίου. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 38% στα σουτ εντός πεδιάς και 12% από το τρίποντο (3/25).

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Βόισλαβ Στογιάνοβιτς της FMP που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Τζάστιν Πάτον του Περιστερίου ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με μόλις 4 πόντους, τη στιγμή που η ομάδα του περίμενε περισσότερα από αυτόν.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Σι Τζέι Χάρις που «έλαμψε» για το Περιστέρι σκοράροντας 21 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 12%. Αυτό ήταν το ποσοστό ευστοχίας του Περιστερίου έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Στέφαν Λαζάρεβιτς που πέτυχε 11 πόντους και «μάζεψε» 7 ριμπάουντ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Το Περιστέρι παίζει με τον ΠΑΟΚ για τη Basket League το Σάββατο 5/10, ενώ η αντίπαλος του κοντράρεται με τη Μπόρατς στις 6/10 για την Αδριατική λίγκα.

fmp

περιστέρι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα