Ράστα Βέχτα - Προμηθέας 86-88: Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά «απέδρασε» με ήρωα τον Ιβούντου

προμηθέας

bet365

Ο Προμηθέας κατάφερε επεισοδιακά να πάρει το διπλό από την έδρα της γερμανικής Ράστα Βέχτα, επικρατώντας με σκορ 88-86, πετυχαίνοντας τη «παρθενική» του νίκη στο φετινό BCL με μεγάλο ήρωα του Γουές Ιβούντου.

Η ομάδα της Πάτρας παρότι στο τέλος έκανε τα εύκολα δύσκολα, κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη στην έδρα της Ράστα Βέχτα στη Γερμανία με σκορ 88-86 με ηρωικό καλάθι του Γουές Ιβούντου στο τέλος της αναμέτρησης.

Κορυφαίος για τον Προμηθέα ήταν χωρίς αμφιβολία ο Κέι Τζέι Γουίλιαμς ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους. Εκ των πρωταγωνιστών του ματς ήταν σίγουρα και ο Γουες Ιβούντου ο οποίος πέραν του νικητήριου καλαθιού, 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, πέτυχε και 16 πόντους συνολικά. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Τζοέλ Αμίνου που πέτυχε από την πλευρά του 16 πόντους αντίστοιχα.

Ράστα Βέχτα - Προμηθέας: Το ματς

Η ομάδα της Πάτρας επισκέφτηκε τη Γερμανία με στόχο να πετύχει την πρώτη της φετινή νίκη μετά την ήττα στη πρεμιέρα του BCL από την τσεχική Νίμπουρκ. Ο Προμηθέας κατάφερε από νωρίς να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και να έχει σταθερά το προβάδισμα με προσεγμένες επιλογές σε άμυνα και επίθεση.

Το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 29-16 υπέρ των φιλοξενούμενων με υψηλά ποσοστά ευστοχίας και με πολύ καλό βαθμό στη κυκλοφορία της μπάλας.

 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα των Πατρινών δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική και επέτρεψε 25 πόντους παθητικό,αφήνοντας το περιθώριο στους γηπεδούχους να κρατήσουν την επαφή τους με το σκορ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 50-41 υπέρ των φιλοξενούμενων, η οποίοι είδαν την επίθεση τους να πετάει «φωτιές» στο πρώτο μέρος.

Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως άλλαξε ο ρους του ματς. Μέσα σε 25 αγωνιστικά λεπτά, η Ράστα Βέχτα έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 65-45 και από το -17 στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου έφτασε στα μέσα της τέταρτης περιόδου να προηγείται με τρεις πόντους (81-78), με τους Πατρινούς να δείχνουν σαστισμένοι και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν κινηματογραφικό με καλάθια εκατέρωθεν και την κερκίδα των Γερμανών να μπαίνει και αυτή στην εξίσωση του αγώνα. Με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 4:30 για τη λήξη, οι γηπεδούχοι είχαν προβάδισμα μιας κατοχής (83-80), πριν ο Προμηθέας πατήσει... γκάζι.

Οι φιλοξενούμενοι με ένα δικό τους επιμέρους 8-3 και 4 πόντους από τον Γουες Ιβούντου κατάφεραν να φέρουν το ματς και πάλι με το μέρος τους. Καθοριστικό στάθηκε το «γκολ-φάουλ» του Ιβούντου, 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και με το σκορ στο 86-86.

Στη συνέχεια ο 30χρονος φόργουορντ αστόχησε στη βολή, αλλά οι γηπεδούχοι επίσης αστόχησαν στο τρίποντο που επιχείρησαν στο τέλος και έτσι ο Προμηθέας έφτασε στο διπλό και στη πρώτη του φετινή νίκη με ηρωικό τρόπο και με σκορ 88-86.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στον χαρακτήρα που έδειξε ο Προμηθέας στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Παρότι είδε τη διαφορά των 17 πόντων να χάνεται και βρέθηκε μάλιστα πίσω στο σκορ δεν έχασε την προσήλωση στον στόχο του και κατάφερε να πάρει το σημαντικό διπλό.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κέι Τζέι Γουίλιαμς που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους για τους Πατρινούς, έχοντας παράλληλα και πέντε ριμπάουντ. Καθοριστική και η συνεισφορά του Γουες Ιβούντου που πέτυχε 16 πόντους, με τους δύο εξ αυτών να κρίνουν το παιχνίδι.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Κένι Γουίλιαμς είχε μόλις επτά πόντους, δύο ριμπάουντ και 1 ασίστ και πέρασε απαρατήρητος.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Τζοέλ Αμίνου που πέτυχε 18 πόντους αλλά δεν έφτασαν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα μόλις 8 λάθη του Προμηθέα που του επέτρεψαν να μην σπαταλήσει πολλές κατοχές έναντι των 13 της Ράστα Βέχτα.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μιχάλης Λούντζης που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, πραγματοποιώντας μια μεστή εμφάνιση..

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Προμηθέας υποδέχεται το Λαύριο τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη, ενώ η Ράστα Βέχτα κοντράρεται με την Μπραουνσβάικ εκτός έδρας στις 12/10 για το Γερμανικό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 16-29, 41-50, 71-74, 86-88

ραστα

προμηθεας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα