Κολοσσός - Τενερίφη 47-71: Διαφορά ποιότητας και συνεχίζει μακριά από τη νίκη (vids)

Σπύρος Μαρκεζίνης

bet365

Ο Κολοσσός Ρόδου φιλοξένησε την Τενερίφη η οποία ήταν σαφώς ανώτερη της ελληνικής ομάδας και πήρε εύκολα τη νίκη με 71-47.

Ο Κολοσσός υποδέχτηκε στη Ρόδο την Τενερίφη για τη δεύτερη αγωνιστική του BCL, με τον ισπανικό σύλλογο να έχει σταθερά το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και να φεύγει από την Ελλάδα έχοντας επικρατήσει με 71-47.

Με αυτόν τον τρόπο, το σύνολο του Γιώργου Σιγάλα παρέμεινε μακριά από την παρθενική ευρωπαϊκή νίκη. Παράλληλα μάλιστα, η ομάδα από το Αιγαίο συνεχίζει να αναζητά την πρώτη φετινή νίκη σε επίσημο παιχνίδι, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κολοσσός – Τενερίφη: Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο, το παιχνίδι φάνηκε να έχει χαρακτήρα ντέρμπι καθώς αμφότερες οι δύο πλευρές ήταν πολύ κοντά η μία με την άλλη. Στο 5:19 ο Τόμας Σκραμπ είχε ισοφαρίσει σε 9-9 για την Τενερίφη, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν την πρώτη περίοδο στο 15-13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ωστόσο, ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των «Ισπανών». Στα 4 λεπτά πριν από το τέλος οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν ήδη στο +14 ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον πίνακα του σκορ να δείχνει 40-21 υπέρ τους.

 

Η έναρξη του δεύτερου μισού δεν έφερε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στην εικόνα της αναμέτρησης. Στο 5:35 ο Μπρούνο Φιτιπάλντο έκανε το 48-28, με τη διαφορά να κινείται γύρω από τους 20 πόντους μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, η οποία έληξε 59-41.

Από νωρίς στο τελευταίο δεκάλεπτο φάνηκε πως δεν θα υπάρξουν συγκινήσεις πριν τη λήξη του αγώνα. Η Τενερίφη συνέχισε να ακολουθεί τον ρυθμό που είχε επιβάλλει από πριν και διατήρησε το πάνω χέρι, οδηγώντας τον Κολοσσό στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα στην Ευρώπη. Το ματς έληξε 47-71.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 21-40, 41-59, 47-71

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Από την αρχή της δεύτερης περιόδου επέβαλλε τον ρυθμό της και δεν άφησε περιθώριο στον Κολοσσό να επιστρέψει.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι που είχε 17 πόντους με 4 ριμπάουντ σε 20:49 λεπτά εντός παρκέ, συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μπρούνο Φιτιπάλντο με 13 πόντους σε 25:36 λεπτά συμμετοχής.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ: Άντριου Γκάουντλοκ που είχε 10 πόντους και του Φρανσίς Οκόρο που είχε 8 πόντους με 7 ριμπάουντ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Παούλιους Ντανουσεβίτσιους που σε 19:46 λεπτά είχε μόλις 3 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι σχεδόν διπλάσιες ασίστ που έβγαλε η Τενερίφη (17) αντί του Κολοσσού (8).

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Κολοσσός αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Λαύριο την Κυριακή (20/10, 17:15) για τη Stoiximan GBL ενώ η Τενερίφη θα τα βάλει επίσης εκτός έδρας την Κυριακή (20/10, 18:00) τη Γρανάδα στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Τα στατιστικά του Κολοσσού

Τα στατιστικά της Τενερίφης

@Photo credits: championsleague.basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα