Η Άρτεμις Σπανού εξηγεί στο Gazzetta το τελετουργικό της Εθνικής πριν απ' την προπόνηση (vid)

Η Άρτεμις Σπανού εξηγεί στο Gazzetta το τελετουργικό της Εθνικής πριν απ' την προπόνηση (vid)

Η Άρτεμις Σπανού με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.

bet365

Η Άρτεμις Σπανού μίλησε στο Gazzetta για το απίθανο τελετουργικό που στήνουν τα μέλη της Εθνικής Γυναικών πριν από κάθε προπόνηση. Και εξήγησε τι σημαίνει το «Πανευρωπαϊκό» που φώναξαν οι αθλητριες πριν την... κραυγή του «Ελλάς».

Αποστολή στο Τελ Αβίβ: Μιχάλης Γκιουλένογλου

Κάθε προπόνηση της Εθνικής Γυναικών, εδώ και τέσσερα χρόνια, ξεκινάει κάπως έτσι. Όλες οι αθλήτριες στο κέντρο του γηπέδου. Πολλά παλαμάκια. Συνηθως η Άρτεμις Σπανού μετράει μέχρι τρία. Και αν τότε τα παλαμάκια δεν σταματήσουν, εκείνη ή εκείνες που... μέτρησαν λάθος, θα πρέπει να κάνουν κάτι.

Στο Τελ Αβίβ, στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής Γυναικών την... πάτησε η Έλενα Τσινέκε. Και έπρεπε να χορέψει υπό τον ήχο που έκαναν τα νέα παλαμάκια. Κάπως έτσι δημιουργείται μία ομάδα. Ένα σύνολο που ετοιμάζεται να αλλάξει την πρόσφατη ιστορία του.

Μόλις τα παλαμάκια έπαψαν τα μέλη της Εθνικής βροντοφώναξαν πρώτα «Πανευρωπαϊκό» και μετά «Ελλάς».

Η Άρτεμις Σπανού μίλησε στο Gazzetta τόσο για το τελετουργικό που στήθηκε πριν από την προπόνηση, αλλά και για το EuroBasket που ξεκινάει σε λιγότερο από 24 ώρες (Πέμπτη, 15/6, 12:15, live από το Gazzetta).

«Τόλμησε, δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Είμαστε αουτσάιντερ, στα rankings είμαστε η τελευταία ομάδα. Έχουμε μόνο να κερδίσουμε. Μόνο να πάρουμε. Με την ενέργεια και το πάθος μας και τη νεανική ομάδα που διαθέτουμε και ας μην έχουμε την εμπειρία που έχουν άλλες ομάδες, μπορούμε να ξαφνιάσουμε κόσμο», απάντησε όταν τη ρωτήσαμε αν το σλόγκαν του EuroBasket (Τόλμησε να νικήσεις, dare to win) εκφράζει και την Ελλάδα.

Όσο για το Μαυροβούνιο; «Είναι μία ομάδα στα μέτρα μας. Χρειαζόμαστε τη νίκη. Έχουν δύο-τρεις παίκτριες που είναι βασικές στο παιχνίδι και έχουμε δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε αυτές. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το δικό μας παιχνίδι. Να παίξουμε καλή άμυνα, να τρέξουμε, να παίξουμε με ενέργεια, όπως μας αρέσει και από εκεί και πέρα να βάλουμε τα σουτ, να το διασκεδάσουμε και να πάρουμε το παιχνίδι».

Πάμε και στο τελετουργικό της προπόνησης, με την αφήγηση της Σπανού να δίνει το στίγμα του.

«Κάθε φορά εδώ και τέσσερα χρόνια. Είναι παλαμάκια, εγώ μετράω μέχρι το τρία και αν δεν σταματήσεις τι στιγμή που πρέπει και το κάνεις λάθος, πρέπει να χορέψεις. Και σήμερα ήταν η σειρά της Έλενας».

Το Gazzetta τη ρώτησε και για το μήνυμα που κρύβει η λέξη «Πανευρωπαϊκό». Και η Σπανού, η οποία την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί στη Γαλλία, εξήγησε: «Να συγκεντρωθούμε, είμαστε στο Τελ Αβίβ τώρα, είναι μία μεγάλη διοργάνωση, έχουμε καταφέρει να φτάσουμε εδώ. Να βάλουμε το μυαλό μας, να συγκεντρωθούμε ότι τώρα είναι η στιγμή, ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα, ότι υπάρχει μόνο το μπάσκετ και τίποτα άλλο».

@Photo credits: Fiba Basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα