Σωτηρίου στο Gazzetta: «Δεν με ενδιαφέρει πως θα γίνει, με νοιάζει μόνο να προκριθούμε»

Σωτηρίου στο Gazzetta: «Δεν με ενδιαφέρει πως θα γίνει, με νοιάζει μόνο να προκριθούμε»

Η κάπτεν της Εθνικής Γυναικών, Κατερίνα Σωτηρίου.

bet365

Η Κατερίνα Σωτηρίου δεν θέλησε να αποκαλύψει αν αυτό είναι το τελευταίο της EuroBasket, ωστόσο τόνισε στο Gazzetta ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η πρόκριση. Και όχι ο τρόπος της.

Αποστολή στο Τελ Αβίβ: Μιχάλης Γκιουλένογλου

Η Κατερίνα Σωτηρίου ξεφύσηξε όταν αναφέρθηκε ο ρόλος της «μαμάς» σε αυτή τη φουρνιά της Εθνικής Γυναικών. Το ρόλο τον έχει αναλάβει, αλλά προτιμάει να τον χαρακτηρίζει με διαφορετικό τρόπο. Το δικό της τρόπο.

Αυτόν που έχει μάθει να παίζει μπάσκετ τόσα χρόνια. Να αλλάζει και να προσαρμόζεται σε καταστάσεις και ομάδες. Μπροστά στην Εθνική Γυναικών, στο EuroBasket 2023 εμφανίζεται η πρόκληση της Ισπανίας. Σε έναν αγώνα που θα κρίνει το μέλλον της γαλανόλευκης στο τουρνουά.

Και η Σωτηρίου είναι ξεκάθαρη. Ξέρει ποιος είναι ο στόχος που κυνηγάει απέναντι σε μία από τις κορυφαίες σχολές του κόσμου.

«Δεν υπάρχει προτίμηση. Δεν ακούω κανένα σενάριο, έχω κλείσει τα αυτιά μου. Και αυτό συμβουλεύω τα κορίτσια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ξερω την ώρα του αγώνα τι συμβαίνει. Αν με ρωτάς το μυαλό μου είναι πως θα έχω μία καλή απόδοση, το ίδιο και η ομάδα απέναντι σε μία κορυφαία χώρα που πρωταγωνιστεί στο μπάσκετ Γυναικών και όχι μόνο. Αυτό που σκέφτομαι είναι να βγούμε και να έχουμε μία καλή παρουσία και με σκοπό τη νίκη, όπως στο ματς με τη Λετονία», είπε η Σωτηρίου στο Gazzetta.

Και συνέχισε: «Αν μπορεί να έρθει ένα καλύτερο αποτέλεσμα το πρωί θα μας δώσει ώθηση. Όπως μπορώ να προκριθώ, να το κάνω. Δεν με ενδιαφέρει ο τρόπος. Θα το ήθελα με νίκη. Δεν με ενδιαφέρει πως θα γίνει, με ένα πόντο, με διαφορά, με εμένα στον πάγκο, με εμένα μέσα, με εμένα πεντάρι, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Θέλω ελληνικούς πανηγυρισμούς, ελληνική κουλτούρα, η πρόκριση είναι ο στόχος. Και να χαρεί η ομάδα και όσοι είναι γύρω της».

«Ξέρω αν θα σταματήσω ή όχι από την Εθνική...»

Η κουβέντα γύρω από την... εθνική απόσυρση της Σωτηρίου υπάρχει. Το ξέρει και η ίδια. Όπως ξέρει και την απάντηση, αλλά ακόμα δεν θέλει να τη μοιραστεί.

«Δεν είναι της παρούσης. Θέλουμε να υπάρχει το σωστό timing και το μυαλό μας να είναι εδώ, δεν μπορώ να δώσω μία απάντηση. Εγώ ξέρω την απόφαση, αλλά δεν θέλω να την πω», τόνισε.

Όσο για το ρόλο της... μαμάς που έχει αναλάβει; Ιδού τι αποκρίθηκε: «Δεν μου αρέσει ο ρόλος της... μαμάς. Είναι του χαρακτήρα μου, αλλά κυρίως ο ρόλος έχει έρθει με τα χρόνια, συνειδητά. Αυτό που έχω πει στα κορίτσια είναι πως έχω περάσει από διάφορους ρόλους. Και πρωταγωνίστρια και κυρίως στην Εθνική έφτασα εδώ που είμαι και αρχηγός ως εκπληκτική ρολίστρια».

Και πρόσθεσε, εξηγώντας τι ακριβώς θέλει να κάνει γι' αυτήν την ομάδα: «Επομένως, ξέρω ποια είμαι, είναι σημαντικό να έχουμε αυτογνωσία στη ζωή μας. Αυτή τη στιγμή έχω καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος μου, νιώθω ευλογημένη που είμαι εδώ, διπλά υπερήφανη που είμαι αρχηγός σε ένα EuroBasket, αλλά πέρα απ' αυτό, το κομμάτι της τακτικής, θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ με την εμπειρία μου τις υπόλοιπες συμπαίκτριες».

@Photo credits: Fiba Basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα