Φασούλα στο Gazzetta: «Μου αρέσει να παίζω μαζί τους, μισώ να παίζω εναντίον τους»

Η Μαριέλλα Φασούλα με τη φανέλα της Εθνικής.

bet365

Η Μαριέλλα Φασούλα μιλάει στο Gazzetta στο Τελ Αβίβ, λίγο πριν τον κρίσιμο αγώνα με την Ισπανία για την 3η αγωνιστική του EuroBasket 2023.

Η Μαριέλλα Φασούλα θα ανταμώσει με το... παρόν της. Πρέπει να τα βάλει μαζί του. Και να βγει, μαζί με την Εθνική Γυναικών, θριαμβεύτρια.

Η 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων στο Τελ Αβίβ, για το EuroBasket 2023, φέρνει την Ελλάδα κόντρα στην Ισπανία. Για την πρόκριση, για τη συμμετοχή στα μπαράζ, για τον αποκλεισμό.

Τα πάντα είναι πιθανά, τρεις πόρτες ορθάνοικτες μπροστά στον Πέτρο Πρέκα και τις διεθνείς του. Οι ίδιες θα διαλέξουν να φωτίσουν το διάδρομο που θα της οδηγήσει κάπου.

Με τη Φασούλα να περιμένει την αναμέτρηση με τις Ισπανίδες, κάποιες πρώην ή νυν συμπαίκτριες, οι περισσότερες φίλες και αντίπαλοι στην ισπανική λίγκα και όχι μόνο.

«Είναι σίγουρα ξεχωριστό. Μου αρέσει να παίζω μαζί τους, μισώ να παίζω εναντίον τους, είναι τρομερές παίκτριες με έχουν βοηθήσει τόσο πολύ να βελτιωθώ στο παιχνίδι μου, τώρα που παίζαμε μαζί αυτά τα τρία χρόνια στην Ισπανία. Και έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και το μπάσκετ Γυναικών. Είναι ένα ματς, δύσκολο ματς, όπως είναι κάθε αναμέτρηση στο EuroBasket, η διαφορά είναι ότι τους ξέρω και με ξέρουν», απάντησε η Φασούλα στην ερώτηση του Gazzetta αν το ματσάρισμα με τις Ισπανίδες μπορεί να αποδειχτεί θετικό ή αρνητικό.

«Το 2017 ήμουν εκεί και θαύμαζα»

Η Φασούλα συμμετέχει στο τρίτο EuroBasket της καριέρας της, με την ανάμνηση του 2017 να είναι χαραγμένη στη μνήμη της. Δεν μπορεί να πει κάποιος το ίδιο και για το 2021.

«Είναι εντελώς διαφορετικές εμπειρίες, στο φουλ! Το 2017 ηταν αξέχαστη εμπειρία, μόνο και μόνο που κατάφερα να το ζήσω από κοντά ήταν εκπληκτικό. Τότε δεν έπαιζα, ήμουν εκεί και θαύμαζα. Ήταν απίστευτο, είδα τι σημαίνει να προχωράς στην επόμενη φάση, να κερδίζεις, να ξεπερνάς τα όριά σου. Αυτό που έγινε τότε , αυτό που πέτυχε εκείνη η ομάδα ήταν ακραίο», είπε η σέντερ της Αβενίδα.

Και πρόσθεσε μιλώντας και για το τρέχων τουρνουά: «Το 2021 δεν θα μπορούσαμε να δείξουμε χειρότερη εικόνα, δεν μου άρεσε τίποτα από εκείνο το τουρνουά. Σε κανέναν δεν άρεσε. Και ξέροντας ότι δεν θέλουμε να το ζήσουμε ξανά και επειδή έχουν περάσει και τα χρόνια που ήμουν στην Ισπανία και έχω βελτιωθεί και σωματικά και πνευματικά, έχουμε αλλάξει και ως ομάδα.

Έχουμε νέο επιτελείο, έχουν αλλάξει την κουλτούρα και προσπαθούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Κάθε διοργάνωση είναι ίδια, έρχεσαι σε ένα περιβάλλον που είναι οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πρέπει να παίζεις καλά κάθε βράδυ. Δυνατά, καλά και με πάθος. Είναι ποιος το θέλει περισσότερο».

@Photo credits: Fiba Basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα