Eurobasket 2022, Ιτούδης: «Έτοιμος ο Παπαγιάννης, χρειάζεται χρόνο ο Κώστας Αντετοκούνμπο»

Eurobasket 2022, Ιτούδης: «Έτοιμος ο Παπαγιάννης, χρειάζεται χρόνο ο Κώστας Αντετοκούνμπο»

Νίκος Καρφής
Eurobasket 2022, Ιτούδης: «Έτοιμος ο Παπαγιάννης, χρειάζεται χρόνο ο Κώστας Αντετοκούνμπο»

bet365

Ο Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε στην πρεμιέρα της Εθνικής κόντρα στην Κροατία (18:00) και αναφέρθηκε στην κατάσταση του Γιώργου Παπαγιάννη, αλλά και του Κώστα Αντετοκούνμπο.

Η Εθνική μας κοντράρεται με την Κροατία στην πρεμιέρα του Eurobasket (18:00, 2/9) και ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για το αν θα έχει έτοιμους τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, στάθηκε στην αντίπαλο του πρώτου ματς, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ενθουσιασμό όλων για τη διοργάνωση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης ενόψει Κροατίας

Για τo Εurobasket: «Είμαστε ενθουσιασμένοι. Είχαμε ένα ταξίδι με πολλά εμπόδια μέχρι τώρα, όμως αυτό μας ένωσε. Το πιο σημαντικό είναι η υπόσχεση στους εαυτούς μας πως θα κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα μας. Έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση, παρόλο που σεβόμαστε πως μας βάζετε στα φαβορί βάση των όσων δείξαμε στα ματς. Είμαστε λίγο πραγματιστές και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς. Δεν προσεγγίζουμε το τουρνουά σαν φαβορί. Μέλημα μας η επόμενη προπόνηση, σεβόμαστε τους πάντες».

Για τους Παπαγιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο: «Ο Παπαγιάννης είναι έτοιμος. Προπονείται εδώ και ημέρες με την ομάδα, με επαφές. Ωστόσο έλειψε αρκετό καιρό. Θα δούμε πως θα νιώθει και θα αποφασίσουμε μόλις φτάσουμε στο γήπεδο. Είναι καλά και είναι ενθουσιασμένος που βρίσκεται ξανά πίσω στην ομάδα. Για τον Κώστα έχουμε καλά νέα, όμως θα χρειαστεί λίγο περισσότερο καιρό. Αναρρώνει πολύ γρήγορα, καλύτερα απ' όσο περιμέναμε. Αποφασίσαμε να τον έχουμε στη δωδεκάδα και να περιμένουμε την πρόοδό του μέρα με την ημέρα μέχρι να κάνει την πρώτη προπόνηση. Ο Κώστας ελπίζουμε ότι θα μας εκπλήξει σύντομα. Θα είμαστε επαγγελματίες και θα ακολουθήσουμε όσα πουν οι γιατροί»

Στη συνέχεια ανέφερε: «Διαφωνώ πως είμαστε οι δυό καλύτερες ομάδες του ομίλου. Και η Ουκρανία είναι δυνατή, όπως και η Μεγάλη Βρετανία. Οι προσδοκίες που έχουμε θα πρέπει να φανούν στο παρκέ. Η ομάδα ήταν πολύ ανταγωνιστική σε όλη την προετοιμασία μας και στα ματς. Φέραμε τόσο πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ και οι παίκτες ήταν επαγγελματίας και αντιμετώπισαν τα παιχνίδια και σαν σπουδαία events για τους φιλάθλους.

Θα ήθελα να τον έχω από την αρχή υγιή τον Κώστα Αντετοκούνμπο, αλλά πήρα κάποιες αποφάσεις. Η ομάδα είναι έτοιμη να δώσει σκληρές μάχες με τους υπόλοιπους σπουδαίους αντιπάλους».

Για την Κροατία: «Η Κροατία είναι μια σπουδαία ομάδα. Μπορούν να παίξουν με ψηλά κορμιά και small ball. Είναι συνδυασμός νέων παικτών, αλλά και έμπειρων. Έχει παίκτες που παίζουν στη Euroleague κα σε πολλά μεγάλα τουρνουά. Θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό ματς.

Για το πόσο τον προβληματισε η 12αδα: «Ο προβληματισμος ήταν έντονος αλλά ελπίζω να είναι όλοι υγιείς. Βάλαμε κάτω τα δεδομένα και ελπίζω να πράξαμε σωστά για το καλό της ομάδας. Δυστυχώς είναι διαφορετικές οι ημέρες και οι τραυματισμοί που αντιμετωπίζουν οι αθλητές. Υπάρχουν παίκτες που αγωνίστηκαν σε 80 ματς. Το γεγονός πως οι Κασελάκης και Μποχωρίδης δεν είναι εδώ, δεν σημαίνει πως δεν είναι μέλη της ομάδας. Όπως ο Κουζέλογλου, ο Καλαϊτζάκης και ο Κακλαμανάκης. Ήταν δύσκολη απόφαση και για αυτό είμαστε εδώ για να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις»

Για το χρονοδιάγραμμα των τραυματίων: «Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τους τραυματίες. Περιμένουμε και την εξέλιξη ττου τραυματισμού του Κώστα Αντετοκούνμπο. Ο Παπαγιάννης είναι έτοιμος. Έκαναν αγώνα δρόμου για να είναι εδώ, ενώ θα μπορούσαν να ξεκουράζονται»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα