Παπαπέτρου στο Gazzetta: «Τα μεγάλα λόγια δεν βοηθούν, παλιά είχαμε... καλή έπαρση» (vid)

Newsroom
Παπαπέτρου στο Gazzetta: «Τα μεγάλα λόγια δεν βοηθούν, παλιά είχαμε... καλή έπαρση» (vid)

bet365

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στην εκπομπή EuroBasket For The Win και τους απεσταλμένους του Gazzetta στο Μιλάνο, Κωνσταντίνο Μελάγιες και Νίκο Παπαδογιάννη, δηλώνοντας έτοιμος για την πρεμιέρα ενώ αναφέρθηκε στον Μάριο Χεζόνια και τα μεγάλα λόγια που πρέπει να αποφύγει η Εθνική.

Η Εθνική ρίχνεται στη «μάχη» του EuroBasket 2022 κόντρα στην Κροατία (2/9, 18:00) και ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στην κάμερα του Gazzetta λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα της ελληνικής ομάδας απέναντι στον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Μάριο Χεζόνια.

«Είμαι έτοιμος, μια χαρά, δόξα τω Θεώ... Ήταν λίγο περίεργος ο τραυματισμός αλλά το σημαντικό είναι ότι βρίσκομαι εδώ, νιώθω αρκετά καλά, το έχω αφήσει πίσω μου, οπότε είμαστε μια χαρά» εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του ο φόργουορντ της Παρτίζαν στους απεσταλμένους του Gazzetta στο Μιλάνο, Κωνσταντίνο Μελάγιες και Νίκο Παπαδογιάννη.

Όσον αφορά τα προβλήματα της Εθνικής, είπε: «Η αλήθεια είναι πως κοιτάζουμε μόνο το αυριανό παιχνίδι με την Κροατία. Είναι πολύ σημαντικό πως έχουμε παιδιά μαζί μας που μπορούν να βοηθήσουν αρκετά την ομάδα. "Πονάμε" στη θέση "5" γιατί είχαμε δυο ατυχίες. Ο Γιώργος (Παπαγιάννης) που είχε αυτό το πρόβλημα όλο αυτόν τον καιρό αλλά και ο Κώστας Αντετοκούνμπο... Είναι μια θέση που δεν έχουμε άλλους παίκτες πλην του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Αγραβάνη που μπορούν να "ανέβουν" και να παίξουν μια θέση που δεν είναι η φυσική τους. Οπότε είναι λογικό να τους περιμένουμε, μπορούν να μας βοηθήσουν να ανέβουμε επίπεδο με τις δυνατότητές τους μέσα στο γήπεδο».

 

Ο Παπαπέτρου αναφέρθηκε στην Κροατία και τον Μάριο Χεζόνια, τονίζοντας: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, η Κροατία είναι μια ομάδα που έχει αρκετό ταλέντο και διαθέτει παίκτες που μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις. Έτσι μπορούν να παίξουν και διαφορετικά σχήματα. Έχει μέγεθος, είναι λίγο ιδιαίτερο το παιχνίδι και το lineup τους. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε εμάς και στο πως θα αμυνθούμε. Έχουμε κάνει καλή δουλειά... Τώρα όσον αφορά τον Μάριο, είμαστε φίλοι, έχουμε παίξει μαζί, έχουμε εξαιρετικές σχέσεις αλλά αυτά είναι έξω από το γήπεδο. Και οι δυο θα παλέψουμε για να κερδίσει η ομάδα του καθενός».

Κλείνοντας, ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό να μην λέμε μεγάλα λόγια. Στα προηγούμενα τουρνουά πηγαίναμε με μια "καλή" έπαρση, δεν νιώθω ότι ποτέ πιστέψαμε ότι θα είναι κάτι εύκολο αλλά μέσα σε ένα τουρνουά, είναι όπως και το Final 4 της EuroLeague. Όταν φτάσεις εκεί, μπορεί να γίνει το οτιδήποτε. Μπορεί να χάσει ο καλύτερος, να κερδίσει το αουτσάιντερ. Εμείς πρέπει να κατεβάσουμε λίγο τους τόνους, να μείνουμε ταπεινοί γιατί αυτό που επικρατεί στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν βοηθάει, όπως δεν βοήθησε τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε ώστε παιχνίδι με παιχνίδι, να φτάσουμε στη νοκ άουτ φάση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα