Βολκόφ στο Gazzetta: «Οι πόλεις των παικτών είναι τώρα σε εμπόλεμη ζώνη»

Βολκόφ στο Gazzetta: «Οι πόλεις των παικτών είναι τώρα σε εμπόλεμη ζώνη»

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Βολκόφ στο Gazzetta: «Οι πόλεις των παικτών είναι τώρα σε εμπόλεμη ζώνη»

bet365

Η φρίκη ενός πολέμου. Και ο ρόλος του μπάσκετ. Ο Σάσα Βολκόφ μίλησε στο Gazzetta για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την προσπάθεια της Εθνικής στο EuroBasket 2022, αλλά και για όσα βιώνουν οι παίκτες της ομάδας, με το μυαλό τους πίσω στην πατρίδα τους.

Αποστολή στο Μιλάνο: Μιχάλης Γκιουλένογλου

Τα παιδιά ενός πολέμου, τραγουδούν ακόμα. Στα παρκέ του EuroBasket 2022. Με ένα σκοπό. Να θυμίζουν σε όλους ποια είναι η Ουκρανία.

Στις εξέδρες του Mediolanum Forum υπήρχε μία φιγούρα που ξεχώριζε. Ο Σάσα Βολκόφ δεν περνούσε ποτέ απαρατήρητος.

Είδε το πρώτο ματς της Εθνικής Ουκρανίας στη διοργάνωση, στην εύκολη επικράτηση απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία. Μία ελάχιστη χαρά, μπροστά στο δράμα που ζει η χώρα του τους τελευταίους μήνες. Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού μίλησε στο Gazzetta για την προσπάθεια της ομάδας μπάσκετ της Ουκρανίας, αλλά και για τον πόλεμο που μαίνεται, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

«Είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή είναι αποτρόπαιο, ένας πόλεμος. Αυτό δίνει στον κόσμο μία ελπίδα, Συνεχίζουμε το πρόγραμμα του μπάσκετ, ό,τι και αν συμβαίνει. Ο κόσμος μας βλεπει ενωμένους μέσα από το μπάσκετμπολ και αισθάνεται ότι τους αντιπροσωπεύουμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», είπε στο Gazzetta o Βολκόφ όταν τον ρωτήσαμε για τη σημασία της συμμετοχής της Ουκρανίας στο EuroBasket 2022.

«Λίγη χαρά στους συμπατριώτες μας»

Όσο για το αν ο πόλεμος πίσω στην πατρίδα τους αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο; «Φυσικά, δίνει επιπλέον κίνητρο στους παίκτες. Ξέρουν ότι αν επιτύχουν θα είναι κάτι σημαντικό, θα θυσιάσουν τους κόπους τους για να δώσουν λίγη χαρά στους Ουκρανούς».

Πριν από λίγους μήνες, η φωτογραφία του Σάσα Βολκόφ με στρατιωτική στολή και ένα όπλο στο χέρι, έκανε το γύρο του κόσμου.

«Ήμουν σε ένα γκρουπ ανθρώπων, μαζί με τους γείτονές μου. Για ενάμισι μήνα ο ρωσικός στρατός ήταν γύρω από το Κίεβο και έπρεπε να μείνουμε όλοι μαζί. Δημιορυγήσαμε μία τοπική ομάδα ανδρών, η οποία μπορούσε να κουβαλήσει όπλα, προκειμένου να περιπολεί το χωριό μας. Υπήρχαν τόσοι πολλοί σαμποτέρ και άνθρωποι που επιχειρούσαν να κάνουν πλιάτσικο σε κατοικίες. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε εκείνη τη στιγμή», είπε ο Βολκόφ για όσα έγιναν στην πατρίδα του.

«Πόλεμος στα σπίτια των παικτών»

Και συνέχισε μιλώντας για τους παίκτες που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στο EuroBasket 2022: «Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Έχουμε αρκετούς παίκτες, όπου στον τόπο τους αυτή τη στιγμή διεξάγεται πόλεμος. Οι περισσότεροι προέρχονται από μία τεράστια εμπόλεμη ζώνη. Είναι μία τεράστια ιστορία. Αντιμετωπίζουμε μία απίστευτη σκληρότητα. Δεν περίμενα ότι θα συμβεί, αλλά συνέβη και κάθε μέρα χάνουμε, θυσιάζουμε ανθρώπους. Ζούμε με αυτή την αρνητική διάθεση. Χάνουμε άνδρες, ανθρώπους, υποδομές. Τώρα είμαι χαρούμενος που νικήσαμε. Μόλις δω τα νέα, θλίβομαι ξανά».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα