Φινλανδία - Πολωνία 89-59: Ο Μάρκανεν και η παρέα του... την προσγείωσαν απότομα

Σταυρούλα Μουστακάτου
Φινλανδία - Πολωνία 89-59: Ο Μάρκανεν και η παρέα του... την προσγείωσαν απότομα

bet365

Οι Φινλανδοί... ξέσπασαν απέναντι στην Πολωνία για την ήττα με το Ισραήλ, έμοιαζαν ασταμάτητοι από την περιφέρεια και προσγείωσαν απότομα τους αντιπάλους τους με το τελικό 89-59 της επικράτησής τους.

Η Πολωνία ήταν η ευχάριστη έκπληξη στην πρεμιέρα της κόντρα στην Τσεχία, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε να... προσγειώνεται απότομα από τον Λάουρι Μάρκανεν και την παρέα του που ξέσπασε για το αρνητικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με το Ισραήλ. Η Φινλανδία πήρε μία εύκολη νίκη με 89-59 και μπορεί να κοιτάζει την επόμενη μέρα.

Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου ματς ήταν η ευκολία με την οποία σκόραραν οι παίκτες του Τουόβι από την περιφέρεια γράφοντας στην στατιστική τους 17(!) τρίποντα! Μάρκανεν και Σαλίν ήταν οι...μπροστάρηδες σε αυτή την προσπάθεια με τον τίτλο των πολύτιμων να μοιράζεται και σε άλλα πρόσωπα.

Ο αγώνας

Η διάθεση της Φινλανδίας να εκμεταλλευτεί το σουτ της φάνηκε από το ξεκίνημα του αγώνα που με τρία τρίποντα των Σαλίν, Μάρκανεν και Μαξουνι έφερε τους Πολωνούς στο -7 (11-4) μόλις στο 4ο λεπτό, ενώ με τον ίδιο τρόπο έφτασαν και στο double σκορ (16-8) λίγο αργότερα. Πονίτκα και Σλότερ προσπάθησαν να μειώσουν με τον Κόπονεν να κλείνει το δεκάλεπτο στο 26-16.

Η διαφορά των διατηρήθηκε κοντά στους 10 πόντους και στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με την Πολωνία ωστόσο να προσπαθεί να βάλει και άλλους παίκτες στην εξίσωση του σκοραρίσματος. Το +13 (37-24) από τον Βαλτόνεν στο 17ο λεπτό μετατράπηκε σε 44-29 από τον ίδιο 48 δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο με τους Φινλανδούς να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Τουόβι μετρούσε 8/18 σουτ από την περιφέρεια (44%) έναντι 2/7 της Πολωνίας (29%) που έχριζε βελτίωσης και στο δίποντο με το ίδιο ποσοστό.

Το τρίποντο των Φινλανδών συνέχιζε να πληγώνει την Πολωνία και μετά την ανάπαυλα και με επιμέρους 11-4 έγραψαν το 55-34 βυθίζοντας την άμυνα των αντιπάλων τους. Ο Μάντσεν άνοιξε και άλλο την απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων (61-39) όσο το σύνολο του Μίλιτσιτς δεν έβρισκε τον τρόπο να απαντήσει και το τελικό δεκάλεπτο είχε αφετηρία το 64-44.

Ένα νέο ξέσπασμα και το 13-6 που έτρεξε η Φινλανδία με τον Καντόνεν να ολοκληρώνει τον αιφνιδιασμό με εντυπωσιακό κάρφωμα έκανε το +27 (77-50). Παρά τις όποιες προσπάθειες των Πολωνών, η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε με τον Λίτλ να βάζει την υπογραφή του στον αγώνα για το τελικό 89-59.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 44-30, 64-44, 89-59

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Φινλανδία... εξερράγη από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και δεν άφησε στους Πολωνούς περιθώρια αντίδρασης. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την πολύ μεγάλη ημέρα των Σκανδιναβών από τα 6.75μ. (17 τρίποντα) καμία προσπάθεια δεν φάνταζε αρκετή.

Οι MVPs: Ο τίτλος αξίζει στον Σάσου Σαλίν που σημείωσε 18 πόντους με 6/10(!) τρίποντα έχοντας 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και ένα κλέψιμο!

Αλλά και στον Λάουρι Μάρκανεν που για ακόμη μία φορά ήταν σημείο αναφοράς με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βαλτόνεν με 12 πόντους και 2/3 τρίποντα που εκτόξευσε και την διαφορά σβήνοντας κάθε ελπίδα της Πολωνίας.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ούτε ένας παίκτης της Πολωνίας δεν έσπασε το «φράγμα» των 10 πόντων.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Έι Τζέι Σλότερ και Ματέους Πονίτκα δεν κατάφεραν να προσφέρουν στην ομάδα τους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 17 τρίποντα της Φινλανδίας, η διαφορά στις ασίστ (27 έναντι 15) και τα 18 λάθη των Πολωνών.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Παρά την οριακή ήττα στο ντέρμπι με το Ισραήλ, οι Φινλανδοί δεν... μπλόκαραν και βρήκαν τις λύσεις για να μην βρεθούν με μπελάδες στο 0-2. Από την άλλη η Πολωνία καλείται να απαντήσει στα διάφορα ερωτηματικά που έβαλε με το παιχνίδι της!

s

[

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα